Boekrecensies,  Young adult

Dag 21 (De 100 #2) – Kass Morgan

Dag 21Titel: Dag 21
Auteur: Kass Morgan
Verschenen: 15 oktober 2014
Pagina’s: 286
Uitgever: Blossom Books
Originele titel: Day 21

Ze zijn de eerste en enige mensen die sinds eeuwen weer voet zetten op de aarde – denken ze tenminste. Het lijkt erop dat de 100 samen moeten werken om zich te verdedigen tegen een onbekende vijand. Wells doet verwoede pogingen de groep bij elkaar te houden, terwijl Clarke op weg gaat naar Mount Weather, op zoek naar andere kolonisten. Bellamy denkt alleen maar aan zijn zusje Octavia en wil haar koste wat het kost redden. En op het ruimteschip staat Glass voor de onmogelijke keuze tussen de liefde van haar leven of haar eigen leven.

Mening over Dag 21

Dag 21, een toepasselijke naam. De 100 zitten op dat moment 21 dagen op de aarde en hebben al ‘kennis gemaakt’ met de aardbewoners. Erg vriendelijk ging dit niet en De 100 heeft dan ook een nieuwe vijand gemaakt, hier op aarde. Tegelijkertijd wordt het chaos op het ruimteschip. De zuurstof wordt steeds minder en mensen raken in paniek. Wat nu?
Toen ik begon met Dag 21 moest ik mezelf echt even dwingen om een knop om te schakelen. Ik volg ook de serie The 100 en telkens had ik het idee dat het boek gewoon niet klopte. Ik raakte in de war en moest in het begin telkens alles opnieuw lezen. Toen die knop eenmaal was omgezet kon ik weer opgelucht verder lezen. De serie en het boek zijn zó anders van elkaar, dat je ze eigenlijk niet meer met elkaar kan vergelijken. Dag 21 is het tweede deel in de serie en vond ik dan ook echt een tweede deel. Het boek leest ontzettend lekker door en je vliegt er echt doorheen. Maar echte spanning en hoop zie je toch minder in dit tweede deel.

Dag 21 is zeker de moeite waard om te lezen’

Je leert veel meer over De 100 en over de aardbewoners. Ook worden vragen die je had in deel één beetje bij beetje beantwoord. Natuurlijk zitten er wel spannende stukjes in. Dan las ik razend snel door en móest ik weten hoe het verder ging. Dag 21 is gewoon een heerlijk boek. Niet extreem veel bijzonders, maar hij is zeker de moeite waard om te lezen. Misschien dat ik hem zelfs fijner vond doorlezen dan het eerste deel.
Het omslag is daarnaast ook prachtig en is het binnenwerk mooi gemaakt. Het is net alsof je in de ruimte kijkt.

De 100 is een fijne serie, het is weer even wat anders. Door de vele personages word je ze ook niet zo snel zat. Als je een personage niet mag duurt het niet lang voor je weer naar een personage gaat dat je wel mag, prima!

Meer recensies lezen van de boeken van Kass Morgan? Klik dan hier.

Rating: 4.5/5

bol-button

4 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *