Boeken

Young Adult boekenseries die Yara wil lezen

Everlife serie

Mijn liefde voor boeken zit diepgeworteld. Vroeger las ik de op zoek naar dolfijnen-serie van Lucy Daniels, later werd dat de Hoe overleef ik…-serie en toen kwam Twilight. Ik heb altijd een ding gehad voor boekenseries en weet dat er velen met mij zijn. Ik zet vandaag de boekenseries op een rij die ik nog wil lezen.

De Everlife-serie van Gena Showalter

Je Eerste leven is niet meer dan een generale repetitie voor het échte leven… en dat begint pas ná je dood. De twee rivaliserende rijken waartussen je kunt kiezen, Troika en Myriad, bestrijden elkaar op leven en dood. En beide hebben hun zinnen gezet op de zeventienjarige Tenley Lockwood. En dus zetten Troika en Myriad hun beste krachten in: twee zéér aantrekkelijke jongens die Tenley op alle mogelijke – en onmogelijke – manieren proberen over te halen zich bij hen aan te sluiten.

Volgorde van de Everlife-serie: Eerste leven (1), Levensbloed (2), Eeuwige leven (3). 

De glazen troon-serie

De Glazen Troon-serie van Sarah J. Maas

Celaena wordt voor de keuze gesteld: óf haar leven slijten in de gevangenis, óf deelnemen aan een toernooi waarvan de winnaar de nieuwe kampioen van de koning wordt. Een voor een worden de deelnemers van het toernooi echter op gruwelijke wijze vermoord en al snel vecht Celaena niet alleen voor haar vrijheid, maar ook voor haar leven.

Volgorde van de Glazen Troon-serie: De glazen troon (1), De donkere kroon (2), Erfgenaam van vuur (3), Koningin van de schaduw (4), Rijk van stormen (5), Toren van de dageraad (6), Koninkrijk van as (7).
De Iron Fey-serie 

De Iron Fey-serie van Julie Kagawa

Mijn naam is Meghan Chase. Over minder dan vierentwintig uur word ik zestien. Sweet sixteen, zeggen ze dan, maar ik geloof niet dat dat voor mij opgaat. Alles in mijn leven begint op een griezelige manier uit de hand te lopen, en dan is het feit dat mijn moeder en stiefvader mijn verjaardag weer zijn vergeten nog mijn minste probleem. Wat gebeurt er allemaal? Net als mijn broertje zie ik ineens overal vreemde monsters, in het bos bij de bushalte lijkt zich iets engs schuil te houden en op school staat er plotseling op een computerscherm: Meghan Chase, we komen je halen… Maar wat ik ook had verwacht, in ieder geval nóóit dat ik te horen krijg dat ik de dochter van een elfenkoning ben, en ook niet dat ik opeens naar een beangstigend bizarre wereld moet afreizen om mijn broertje te redden. Een wereld waarin machtige wezens schijnen te denken dat ik een belangrijke rol zal spelen in hun strijd tegen een duister kwaad. Huh? En wat ik al helemaal niet had kunnen dromen is dat ik verliefd zou worden op een mysterieuze prins – die helaas niks van mij wil weten… Hoe overleef ik in een wereld waarin echte vrienden op één hand te tellen zijn?

Volgorde van de Iron Fey-serie: De ijzerkoning (1), De ijzerprinses (2), De ijzerkoningin (3), De ijzerprins (4).

Welke Young Adult boekenseries liggen nog op jouw TBR-stapel?

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *