Films

4x Young Adult boeken die worden verfilmd in 2018

Niets zo fijn als een heerlijk Young Adult boek dat vervolgens wordt verfilmd. De meningen zijn erover verdeeld: de een vindt het helemaal niets en de ander houdt van verfilmingen van boeken. En dan hebben we het nog niet over team ‘eerst boek lezen – dan film kijken’ en team ‘eerst film kijken – dan boek lezen’ gehad. Desondanks komen er in 2018 veel mooie boekverfilmingen uit en ik zet 5 Young Adult boeken op een rijtje voor je.

To All The Boys I’ve Loved Before van Jenny Han

Nederlandse titel: Aan alle jongens van wie ik hield

Een van de fijnste Young Adult boeken om te lezen: Aan alle jongens van wie ik hield. De rechten zijn aangekocht door Netflix (yes!) en dit betekent dat wij de film hoogstwaarschijnlijk ook in Nederland kunnen bekijken. De cast is al bekend gemaakt en ik moet zeggen dat ik me er aardig goed in kon identificeren. Deze film zal vanaf de zomer van 2018 beschikbaar zijn op Netflix.

Elke keer dat Lara Jean verliefd is en het draait weer op niks uit, schrijft ze een brief aan de desbetreffende jongen om de periode af te sluiten. Ze stort haar hart uit, adresseert de envelop, doet hem dicht… en stopt de brief in een doos die ze bewaart onder haar bed. Totdat op een dag de doos weg is, en alle brieven ook. Ze blijken te zijn gepost, inclusief de laatste, die gericht was aan Josh, het vriendje van haar oudere zus.

De boekrecensie lees je hier.

The Hate U Give van Angie Thomas

Met meer dan 100.000 verkochte boeken in de Verenigde Staten kan je stellen dat The Hate U Give een populair boek is. Het boek verscheen in 2017, in februari om precies te zijn, en later dat jaar werd bekend dat het boek zou worden verfilmd. In de hoofdrol schittert Amandla Stenberg in de rol van Starr Carter. Je kent haar wellicht van Everything, Everything en van The Hunger Games (in de rol van Rue). Eind 2018 zal de boekverfilming verschijnen in de bioscoop.

Benieuwd naar het boek? De recensie lees je hier.

The Darkest Minds van Alexandra Bracken

Actrice Amandla Stenberg zit niet stil! Ze schittert in diverse Young Adult boekverfilmingen en nu ook in The Darkest Minds. Dit is een echt dystopisch verhaal met een bovennatuurlijk tintje.

Als Ruby op haar tiende verjaardag wakker wordt, is iets in haar anders dan de dag ervoor. De verandering is voor haar ouders alarmerend genoeg om haar in de garage op te sluiten en de politie te bellen. De verandering zorgt ervoor dat Ruby naar Thurmond, een zwaar bewaakt heropvoedingskamp, wordt gestuurd. Ze heeft weliswaar de mysterieuze ziekte overleefd die als een epidemie onder de jongeren van Amerika rondwaarde, maar ze heeft er iets angstaanjagends voor in de plaats gekregen: bovennatuurlijke krachten die oncontroleerbaar zijn.

Nu Ruby zestien is, behoort ze tot de gevaarlijkste tieners in het land…

Wil je meer informatie over het boek? Check dan Goodreads voor recensies van anderen.

 

Break my heart 1000 times van Daniel Waters

Het YA-boek Break my heart 1000 times wordt verfilmd met een geheel nieuwe  titel: I Still See You heet de film. Er is zo weinig nog bekend over deze film, er is zelfs nog geen Nederlandse vertaling van dit boek verschenen. Toch is het een veelbelovende film door onder meer de cast. In de hoofdrol is Bella Thorne te zien samen met Hailee Steinfeld. Wie er nog meer in de film zitten weet ik niet. Wel is bekend dat de film in Nederland te zien is vanaf 11 oktober 2018 en dat Scott Speer de film heeft geregisseerd.

Meer informatie over het boek lees je op Goodreads.

Meer leuke Young Adult boekverfilmingen die in 2018 verschijnen? Wat denk je van Love, Simon of Every day van David Levithan. Ook Ready Player One verschijnt dit jaar. Er is genoeg moois te bekijken in de bioscoop!

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *