Boekrecensies,  Young adult

Bloedzusters (vamps #1) – Nancy A. Collins

Bloedzusters Titel: Bloedzusters (vamps #1)
Auteur: Nancy A. Collins
Verschenen: februari 2010
Pagina’s: 253
Uitgever: Blossombooks
Originele titel:Vamps

Het leven van Lilith Todd is jaloersmakend perfect. Ze is bloedmooi en draagt de duurste designer kleding, ze gaat uit in de hotste clubs met haar sexy vriend Jules én ze is de dochter van de rijkste Oudbloed vampier van New York. En ooit, weet Lilith, wordt zijzelf de machtigste vrouw onder de vampiers.
Cally Monture, een halfboed vampier, is opgegroeid bij haar moeder en oma. Hoewel ze niet behoort tot de elite, wordt ze plotseling door haar onbekende vader naar dé meisjesschool van New York gestuurd: Bathory Academy. Cally kan zich niet voorstellen dat de vamps op die school haar met open armen zullen ontvangen.
Inderdaad zit Lilith niet te wachten op een Nieuwbloed als Cally. Hun allereerste ontmoeting draait uit op een gevecht, dat Cally dankzij haar oeroude krachten wint. Lilith zint op wraak. Wie is dit meisje dat plotseling in haar leven komt, dat haar vriendinnen afpakt en in wie zelfs Jules interesse lijkt te tonen?

Mening over Bloedzusters

Lilith is een rijk verwend meisje. Haar familie is de rijkste familie in de vampierwereld en daar maakt ze goed gebruik van. Om de macht groot te houden is ze al beloofd aan de ontzettend knappe Jules. Lilith blijft een tiener en is daarom dol op uitgaan. Op een dag besluit Lilith samen met haar vrienden om eens ergens anders naartoe te gaan, een plek waar ze kunnen “jagen”. Daar ontmoet ze Cally, niet wetend dat Lilith haar later nog veel vaker zal gaan tegenkomen. Cally is een nieuwbloed en daarom totaal niet gewenst door Lilith en haar vrienden, die oudbloed zijn.
Lilith zal er alles aan doen om Cally uit de weg te ruimen.

Dit boek gaat over vampieren, maar Collins weet het verhaal een beetje anders te maken dan te meeste vampierboeken. Ten eerste lijkt het boek sterk op een chicklit. Compleet met meisjes problemen en jaloerse meisjes die elkaar het leven zuur willen maken. Collins weet dit goed te combineren met vampieren. Ook hebben de vampieren in dit boek net wat andere dingen dan we gewend zijn van vampieren. Zo kunnen ze niet alleen veranderen in een vleermuis, maar ook in andere dieren (hun totem).

Het verhaal wordt uit twee personages vertelt, zo lees je in het begin vooral de kant van Lilith. Deze wordt helaas niet erg sterk uitgewerkt waardoor je maar een vaag beeld krijgt van Lilith in het begin. Daarnaast lees je het verhaal vanuit Cally. Zij komt veel sterker over in het boek en haar personage wordt veel sterker uitgedrukt. Hierdoor lijkt het alsof Cally de hoofdpersoon is, terwijl het in werkelijkheid echt over die twee meiden gaat, in plaats van één.

De schrijfstijl van Collins is fijn maar wel erg snel. Er zijn vaak tijdsprongen in het verhaal waardoor het gewoonweg onlogisch wordt. Binnen twee bladzijdes zijn er twee stapelverliefd op elkaar en hebben ze alles voor elkaar over, al zal het hun dood worden. Dit klopt gewoon niet waardoor je even uit het verhaal wordt gehaald door de onwerkelijkheid.

Collins had veel meer uit dit verhaal kunnen halen dan ze nu heeft gedaan. De serie begint leuk en ik zal ook zeker verder gaan lezen. Toch is het zonde dat ze de boeken zo kort maakt, het lijkt alsof ze sommige stukjes te veel afraffelt en er weinig tijd aan besteedt. Desondanks is Bloedzusters een leuk verhaal en goed begin van een serie.

Rating: 3.5/5

bol-button

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *