Young adult

Anna dressed in blood – Kendare Blake

Anna dressed in blood Titel: Anna Dressed in Blood
Auteur: Kendare Blake
Verschenen: oktober 2013
Pagina’s: 320
Uitgever: Manteau Jeugd

Cas Lowood heeft een ongewone roeping: hij doodt de doden. Dat deed zijn vader al voor hem, tot hij op gruwelijke wijze vermoord werd door een geest. Nu reist hij samen met zijn kruidendokter-moeder en gewapend met zijn vaders dodelijke mes het land rond. Hij gaat op zoek naar een geest die door de lokale bevolking Anna Dressed in Blood genoemd wordt, en vindt een geest zoals hij nog nooit gezien heeft. Ze draagt nog steeds de jurk waarin ze vermoord werd in 1958: toen maagdelijk wit, nu rood gevlekt en druipend van het bloed. Sinds haar dood heeft Anna iedereen die ook maar een voet in haar verlaten Victoriaanse thuis heeft gezet gedood.
En dan spaart ze het leven van Cas.

Mening over Anna dressed in blood

Cas verhuist voor de zoveelste keer samen met zijn moeder. Hij reist de hele wereld over omdat hij achter de doden aanjaagt. Hij heeft de taak van zijn overleden vader over genomen, het doden van de doden. Cas doodt kwaadaardige geesten, die andere mensen vermoorden in hun gedaanten. Als hij op zoek moet naar ‘Anna Dressed in Blood’ merkt hij dat dit een hele andere zaak wordt als anders. Anna is ontzettend sterk en heeft een enorme woede in haar. Cas probeert met haar te communiceren en er achter te komen wat er precies is gebeurd. Tijdens het uitvoeren van deze taak leert hij Thomas kennen, een jongen met heksenkracht. Ook komt Carmel in zijn leven, het populairste meisje van de school. Samen proberen ze Anna te doorgronden, maar is zij werkelijk wel het probleem? Wat als er een nog hogere macht is, waar ze tegen moeten strijden?

Voordat ik aan dit boek begon, leek het me een heel erg spannend verhaal. Wat als ik na het lezen van dit boek niet meer kon slapen? Het ‘schrik’-gehalte en de angstmomenten bleven vrijwel uit, maar dat maakte het niet een minder leuk boek! In tegendeel zelfs, ik heb genoten van dit verhaal. Ik racete door het boek heen, het las heel makkelijk weg en omdat Cas constant op avontuur is, blijft het boek boeiend. Vaak vind ik boeken met een jongen als hoofdpersoon minder leuk, maar daar had ik bij dit verhaal helemaal geen moeite mee. Het boek is spannend en bevat een aantal gruwelijke scènes. De band tussen Anna en Cas wordt steeds sterker en ik vind deze band ook heel mooi omschreven. Daarnaast is het een origineel verhaal en kan ik niet wachten tot ik het tweede deel in mijn bezit heb.

Rating: 4/5

bol-button

32 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *