Boekrecensies,  Young adult

Alera, de erfgename (Legacy #1) – Cayla Kluver

Alera, de erfgename (Legacy #1) - Cayla Kluver Titel: Alera, de erfgename (Legacy #1)
Auteur: Cayla Kluver
Verschenen: februari 2011
Pagina’s: 494
Uitgever: The house of books
Originele titel: Legacy

Kroonprinses Alera van Hytanica moet van haar vader trouwen met de arrogante Steldor, omdat hij een heel goede troonopvolger zou zijn. Alera voelt niets voor een huwelijk en al helemaal niet met Steldor. Dan ontmoet Alera de mysterieuze Narian, die afkomstig is uit het vijandelijke rijk Cokyri. Er dreigt een oorlog uit te breken tussen de twee rijken. Narian kent de geheimen van Cokyri en zou het volk van Hytanica dus goed kunnen helpen. Maar is hij wel te vertrouwen?

Mening over Alera, de erfgename

“Oef wat een zoetsappig verhaal”, dacht ik toen ik de achterflap las. Dit is echter gelukkig niet waar! Ik ben echt in dit verhaal getrokken en verliefd geworden op de wereld van Alera. Ik ben zelf dol op verhalen die zich afspelen in het verleden. De prinsessentijd en waar mannen nog voor de vrouwen moeten vechten… heerlijk!

Alera is een kroonprinses en moet op zoek naar naar een geschikt huwelijkskandidaat, die de troon kan overnemen. Ze wordt immers binnenkort al 18 jaar. Alera ziet de man, die haar vader voorstelt, echter totaal niet zitten. Ze haat hem zelfs! Dan wordt alles verstoord doordat er iemand van het rijk Cokyri binnenvalt. Een vrouw nog wel, en wat moet zij hier? Daarna wordt er nog iemand gevonden van Cokyri en loopt het rustige leventje, dat Alera had, toch even iets anders dan normaal.
De nieuwsgierigheid van Alera vind ik heerlijk. Ze weet wat de regeltjes zijn, maar kan het soms niet laten om toch iets verder te gaan dan mag in die tijd. Natuurlijk is een boek dat over vroeger gaat niet te schrijven zonder een beetje liefde. Kluver maakt hier echter geen spektakel van, iets wat ik wel fijn vind, en schrijft met een vlot tempo door de romantische delen heen. Ik houd van actie en die snel achter elkaar zitten, en daar is dit boek geschikt voor.
Ik heb écht genoten van dit verhaal en baal ook ontzettend dat The house of books de andere delen niet zal uitgeven. Ik zal ze daarom ook in het Engels gaan lezen. Toch wilde ik dit boek graag met jullie delen.

Je moet dit boek echt lezen als je dol bent op historische verhalen waar veel spanning en tempo in zit.

Rating: 4/5

bol-button

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *