Yellowface
Boeken

Yellowface – Rebecca F. Kuang

Yellowface, geschreven door Rebecca F. Kuang, stond zó lang op mijn leeslijst. Ik had wisselende verhalen over het boek gehoord – vooral dat het een bizar verhaal was met een verschrikkelijk hoofdpersonage. Een boek dat intrigerend was. Vol nieuwsgierigheid startte ik aan dit boek!

Waar gaat Yellowface van R.F. Kuang over?

Athena Liu is een bestsellerauteur. Niemand kent June Hayward.

Wanneer June per toeval getuige is van Athena’s dood, beseft ze dat dit haar kans is om beroemd te worden.

Wat als ze het net voltooide manuscript van haar vriendin steelt?
Wat als ze het onder haar eigen naam publiceert?
Wat als ze een nieuwe, raciaal ambigue identiteit aanneemt?

De leugens stapelen zich op en een socialemediaschandaal dreigt June te ontmaskeren. Hoever zal ze gaan om haar gestolen succes te beschermen?

Yellowface

Titel: Yellowface
Auteur: Rebecca F. Kuang
Verschenen: 7 maart 2024
Pagina’s: 320
Uitgeverij: The House of Books

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com

 

Mijn mening over Yellowface

Yellowface draait om June. Een middelmatige auteur die maar één droom heeft: bestsellerauteur worden. Ze is bevriend met Athena, die ze van haar studie aan Yale kent. Athena heeft het wél gemaakt. En hoe. Alles wat Athena heeft, is wat June wil. De vriendschap tussen de twee is vrij apart. Als Athena vrij plotseling sterft, besluit June om het onvoltooide (en geheime) manuscript van Athena mee te nemen. Ze gaat het bewerken tot haar eigen manuscript. Alle keuzes die ze hier maakt, zijn fout. Dat voel je aan alle kanten. Je voelt aan alles dat June in een eigen wereld leeft.

Je kunt je dus ook voorstellen dat June aanvoelt als een personage waar je niet van houdt. Een personage waar je misschien zelfs een hekel aan hebt. Wat ik zo bijzonder aan Yellowface vind is dat je, ondanks het vervelende hoofdpersonage, continu wil doorlezen. Je moet doorlezen. Het verhaal is intrigerend, het is meeslepend, uniek en origineel. Je vraagt jezelf alleen maar af: waarom doet June dit?

Rebecca F. Kuang, ook bekend als R.F. Kuang, durft in dit boek te schrijven over onderwerpen die je elders misschien minder snel zou lezen. Ze heeft het over jaloezie in de schrijverswereld, het misgunnen van succes, maar ook over thema’s zoals diversiteit en racisme. Ondanks al deze moeilijk en zware thema’s leest het boek heel snel en heb je ‘m ongelofelijk snel uit.

Het einde vond ik helaas niet geweldig. Het voelde alsof alles heel snel en afgeraffeld werd, wat haaks stond op het eerdere stuk dat ik had gelezen — waar meer de tijd werd genomen. Ondanks dit einde heb ik toch enorm genoten van het verhaal en kan ik Yellowface zeker aanraden!

Pluspunten:
+ Een ontzettend intrigerend verhaal!
+ Het verhaal speelt zich af in de boekenwereld
+ Tot de laatste bladzijde zit je op het puntje van je stoel
+ Een verhaal zoals je ‘m niet eerder hebt gelezen!

Minpunten: 
– Het hoofdpersonage heeft een ontzettend rot karakter.

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com.

Vond je dit een leuk artikel om te lezen? Wellicht vind je deze artikelen ook leuk!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *