Yara's nieuwe boekenkast! - Adorable Books
Boekenkast

Yara’s nieuwe boekenkast!

Ik heb een nieuwe boekenkast. Eindelijk! Ik had een Expedit/Kallax kast van de IKEA, een 4×4 kast. Echt een prachtig ding, zeker nu ik er allemaal lades en kastjes in had gemaakt. Alleen merkte ik dat hij te vol werd om normaal boeken in te plaatsen, zeker omdat ik veel voor Adorable Books lees. Vandaag een korte impressie van mijn boekenkast!

De kast staat echt perfect in een inhammetje in onze woonkamer, waar hij goed in past. Het is alsof ik al die tijd op deze kast heb moeten wachten, want nu voelt mijn woonkamer pas echt af haha!


Zo ziet de kast er inmiddels uit. Ik ben er zo blij mee. Er zit een soort systeem in. Bovenin zie je mijn favoriete boeken, daaronder allerlei super goede series zoals de Kronieken van de onderwereld en Twilight. Daaronder staan hardcover boeken en kookboeken. Daaronder zie je twee planken met allerlei random boeken. Op de onderste plank zie je mijn TBR lijst.

Ik wilde een Billy boekenkast hebben, ook van de IKEA. Billy is echt een begrip in boekenland. Veel boekliefhebbers hebben een kast van Billy in hun (woon)kamer staan, en ik snap waarom. It’s so pretty. Mijn kast kostte ook maar €40. Schandalig weinig, vind ik. Zeker omdat hij zo fijn is! Ik wil in de loop van de jaren nog een tweede kast erbij, maar dan als ik in een ander, groter, huis woon en natuurlijk ook meer boeken heb.

Note: Ik heb meer boeken dan te zien is in deze kast. Ik heb een hele boel boeken die ik niet mooi genoeg vind om in de kast te bewaren, speciale boeken zoals sprookjes boeken, en een hoop andere boeken bij vrienden liggen, dus er mist nog een hoop. Vinden jullie een echte bookshelf-tour leuk om te zien?

Welke boekenkast heb jij?

Previous Post Next Post

9 Comments

 • Reply Esther april 17, 2015 at 10:26

  Super leuk! Ik ga binnenkort verhuizen en dan koop ik er ook eentje van de ikea. 🙂

 • Reply beautifulday4makeup april 17, 2015 at 11:43

  Ik heb een deel van mijn boeken in twee smalle Billy kasten staan :). Zelf heb ik er ook de verhoging op gezet! Anders is dat toch maar ruimte die ik verlies.

 • Reply Anneke april 17, 2015 at 12:08

  Mooie boekenkast.
  Ik heb een donkerbruine met een vlaag rood boekenkast van zware houtsoort (ben de naam van de houtsoort vergeten, was in ieder geval niet goedkoop) waar ik na 5 jaar nog steeds heel erg blij mee ben.

 • Reply Nynke-Boudien april 17, 2015 at 13:26

  Ziet er mooi uit. Ik wil ook graag een echte boekenkast, maar in ons kleine appartement past dat helaas nog niet. Een bookshelf tour lijkt mij wel erg leuk 🙂

 • Reply Annelies april 17, 2015 at 20:33

  Ziet er mooi uit en hij past perfect in die plaats!

 • Reply Anneke april 18, 2015 at 09:18

  Heel mooi zo op die plek, alsof ‘ie ervoor gemaakt is. Ik had vroeger zelf ook de Expedit, maar werd gillend gek van het stoffen. Dat zul je ook wel merken nu je een dichte kast hebt!

 • Reply tamara april 18, 2015 at 12:10

  heb zelf ook een aantal Billy kasten. vind ze ook erg fijn.

 • Reply Ilse april 18, 2015 at 12:23

  Hieh, grappig! Ik heb zelf ook een 4×4-kast van Expedit, maar die raakte ook vol! En nu heb ik ook een Billy gekocht. Ook een witte! =D

 • Reply G april 18, 2015 at 20:23

  Ik heb zelf ook twee Billy boekenkasten staan en ik vind ze echt ideaal. Ik ben gek op bookshelf-tours, dus kom maar op!

 • Leave a Reply