TV-series

Yara’s favoriete TV-series van dit moment

Als je onze blog al wat langer volgt, dan weet je dat wij allemaal grote liefhebbers zijn van TV-series. Ik volg vaak meerdere series tegelijkertijd, omdat het vaak series zijn die wekelijks verschijnen op bijvoorbeeld Netflix. Vaak krijg ik ook de vraag welke series ik volg, van bijvoorbeeld vriendinnen, omdat ze zoeken naar leuke series, en daarom deel ik vandaag mijn favorieten met je.

Op dit moment volg ik vijf series, vrij verschillende series. Zo volg ik de nieuwe serie Dynasty nu al langere tijd (iedere week een nieuwe aflevering is op die momenten zo vervelend als je verslaafd bent). Ook Riverdale volg ik al vanaf het begin. Daarnaast ben ik begonnen aan Stranger Things, en staat natuurlijk Modern Family in mijn lijstje. Die serie mag nooit stoppen, maar ik las laatst dat-ie gaat stoppen. Stom! Tevens ben ik voor de duizendste keer begonnen met Gilmore Girls, mijn all-time-favourite.

Dynasty

Dynasty volg ik sinds het begonnen is, en ik ben echt een fan! Ik was eerst niet zo’n fan van Elizabeth Gillies, omdat ik haar een vrij ‘harde’ personage vond, maar inmiddels vind ik haar meer dan goed passen bij haar rol als Fallon Carrington.

De reboot volgt twee van de rijkste gezinnen van Amerika, de Carringtons en de Colbys, zoals zij voor controle over hun fortuin en hun kinderen vechten. De serie richt zich op Fallon Carrington, de dochter van miljardair Blake Carrington, en haar vroeger stiefmoeder Cristal, een Spaanse vrouw die met deze WASP-familie en de meest krachtige klasse van Amerika trouwt.

Riverdale

Ik weet nog niet zo goed wat ik van Riverdale vind. Seizoen 1 vond ik geweldig, seizoen 2 vind ik wat minder. Toch is het een van mijn favoriete series, ik kijk trouw iedere week de nieuwe aflevering. Ik hoop dat seizoen 2 goed eindigt en dat seizoen 3 (als die komt) niet extreem uitgemolken is.

Archie, Betty, Veronica en hun vrienden ontdekken het surreële rondom het dorpsleven – met het donker en de gekte dat verstopt zit achter Riverdale’s mooi aanzien.

Gilmore Girls

Het blijft echt mijn favoriete serie: Gilmore Girls. Ik begon met deze serie toen ik een jaar of 14 was, toen hij nog op Net 5 werd uitgezonden. Op den duur stopte Net 5 ermee (boe!) en heb ik nooit meer verder gekeken. Tot ik vorig jaar in Thailand was, en het ineens op Netflix kwam. YAS. Ik heb de serie geloof ik drie keer in een jaar gezien. Blijft leuk. Ik ben nu bij seizoen 3.

Lorelai Victoria Gilmore, vernoemd naar de moeder van haar vader, groeide op in Hartford, Connecticut. Haar ouders, Richard en Emily, behoren tot de hogere klasse. Lorelais leven was al helemaal voor haar uitgestippeld, maar ze bleek een eigenwijze vrouw te zijn die helemaal niets moest hebben van de formele en ingehouden wereld van de rijkelui. Al op haar zestiende raakt Lorelai zwanger van haar nauwelijks oudere vriendje Christopher Hayden, ook een vrije geest uit een rijke familie. Terwijl hun ouders onderhandelen over een huwelijk, kijken Christopher en Lorelai vanaf de zijlijn toe. Lorelai krijgt een dochter, die ze naar zichzelf vernoemt (Lorelai Leigh), met de roepnaam Rory. Omdat Lorelai niet wil dat het kind de ambities van Christopher in de weg staat, besluit Lorelai haar dochter alleen op te voeden.

Stranger Things

Strangers Things! Ik had de serie dus nooit gezien, maar inmiddels ben ik begonnen en het verbaast me iedere keer weer. Ik dacht dat het super eng was, een echte horror. Echter bleek het helemaal niet zo eng te zijn als ik dacht. Een aanrader!

Nadat een jongetje is verdwenen, wordt in een kleine stad een mysterie onthuld dat te maken heeft met geheime experimenten, angstaanjagende bovennatuurlijke krachten, en een vreemd meisje.

Modern Family

Modern Family volgt de families van Jay Pritchett, zijn dochter Claire Dunphy en zijn zoon Mitchell Pritchett. Claire is een echte huisvrouw, Jay is getrouwd met een jongere vrouw en heeft ook nog een zoon in de pubertijd en Mitchell en zijn vriend hebben een Vietnamese baby geadopteerd.

Welke TV-series volg jij op dit moment?

3 Comments

  • Angela

    Stranger Things vond ik persoonlijk wat langzaam. Wel erg leuk, maar niet echt geweldig. Gewoon vermakelijk. Riverdale vind ik dan weer wél heel erg goed! Dynasty staat nog op mijn to watch list 🙂

  • Evi

    Riverdale vind ik ook geweldig! Ik vond inderdaad het eerste seizoen wel beter dan het tweede op dit moment. Maar ik hou er nog steeds van. Gilmore girls wil ik graag ook nog eens kijken. Ik keek dit vroeger zo vaak. Maar ben op dit moment nog bezig met Full House en That’s 70s show opnieuw te kijken. Daarna volgt Gilmore Girls !

  • Annette

    Ik heb met Riverdale juist het omgekeerde! Ik vond seizoen 1 wel leuk, maar niet geweldig, terwijl ik er met seizoen 2 helemaal in zit. Ik vind het juist heel leuk dat ze zo focussen op hoe “grijs” alle karakters zijn, en op de donkere kanten. Ik hou er helemaal van! (En ik hoop heel erg op dark!betty in de tweede helft van het seizoen!)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.