Boekenkast

Yara’s boekenkast – update najaar ’15

boekenkastyara

Mijn boekenkast heb ik nog niet zo heel lang. In ruim een half jaar tijd is mijn boekenkast een groot, volgepropt ding geworden waar zoveel boeken in staan dat het bijna naar wordt. Binnenkort komt een nieuwe boekenkast, dus tijd om mijn huidige boekenkast te laten zien aan jullie.

Mijn boekenkast heeft geen indeling, ik heb het willekeurig ingedeeld. Op de boekenkast zie je een lading tijdschriften en normaal hangt er een net boven voor mijn grasparkietje Miley. Daar zit ze vaak in en als ze in de kamer vliegt kan ze makkelijk landen.

Boekenkastyara2

Laten we nu de boekenkast bekijken! Bovenin zie je mijn favoriete boeken, met bijvoorbeeld de boeken van de Selectie, Hongerspelen en de Divergent serie. Daaronder op de plank staan onder andere de boeken van de Kronieken van de Onderwereld en de Twilight serie. Ik ben dol op die boeken.

Boekenkastyara3

Daaronder staan alle hardcover boeken en kookboeken. Ik ben dol op hard cover boeken maar heb er zo weinig! Laatst kocht ik de Eragon serie (niet op de foto) en die zijn allen hardcover, prachtig! Op de plank daaronder staan veel random boeken met paperback, ik moet hier echt een volgorde in vinden. Je ziet de Pretty Little Liars boeken staan. Dat zijn er echt een hoop, maar ik heb ze nog niet helemaal. 

Boekenkastyara4

In de stapel die je bovenin ziet, zie je veel boeken die op volgorde staan van uitgeverij. Dit zijn boeken van uitgeverij Zomer & Keuning en Fontein. Last but nog least in de boekenkast: allerlei boeken die ik nog écht moet lezen. De onderste plank is een ongeregelde zooi. Ik baal echt van de zooi in mijn boekenkast, dat straalt zo’n onrust uit! Daarom heb ik besloten om een boekenkast te gaan kopen omdat ik nu een lading boeken ‘verstopt’ heb in mijn ingebouwde kast in de woonkamer. Niemand ziet deze boeken staan, zo zonde. Gelukkig vindt mijn vriend het ook geen probleem dat er nog een boekenkast bij komt, hij vindt het extra sfeer geven.

boekenkastyara5

Daarnaast heb ik nog een boekenplank in mijn slaapkamer waar boeken van vroeger op staan. Vroeger haalde ik mijn boeken enkel bij de bibliotheek en kochten we zelden boeken. Dat is een echte luxe voor mij!

Binnenkort komt er dus een nieuwe boekenkast en daar al ik dan ook zeker een boekenkast-update over schrijven. Ik hoop dat ik de boeken op een mooie volgorde kan zetten, op uitgeverij bijvoorbeeld.

Hoe ziet jouw boekenkast er uit? En hoe deel jij de boeken in?

8 Comments

 • Jacoline

  Ik deel mijn boekenkast vaak opnieuw in, maar op dit moment staan ze op auteur en staan de gelezen en ongelezen boeken apart. En o ja mijn enorme fantasy series (van Robert Jordan en Terry Goodkind) staan ook bij elkaar en niet gesplitst of zo (heb namelijk nog lang niet alle boeken gelezen… XD)

 • Marleen

  Mijn boekenkast staat op genre, ongeveer haha.. En ik heb een rare tik dat de mooiste boeken op ooghoogte moet staan..
  Ik heb deel 8 van PLL nog wel voor je :p

 • Naomi

  Ik heb een soort van kast boven mijn bed hangen met mijn boeken erin, maar na een jaar zit hij al half vol dus volgend jaar tijd voor bijvoorbeeld zo eentje als die van jou!

  x

 • Marloes

  Ik heb een Ikea vierkante hokjes boekenkast van totaal 24 vierkanten… daarvan zijn er 15 echt gevuld met boeken, op schrijver en zoveel mogelijk genre bij elkaar (Tomas Ross heeft zijn eigen vak bijvoorbeeld net als de pockets van Jill Mansell, Chantal van Gastel staat met Lloyd&Rees en Jojo Moyes heeft wat andere Engelse schrijfsters in haar vak). De niet-boeken vakken zijn gevuld met een doos kaarten en postzegels, schrijfblokken, doos met losse apparatuur, paarden foto’s, Westlife foto’s en andere foto’s… Ik heb alles een paar maanden geleden uitgezocht en opnieuw ingedeeld maar met alles wat ik continu erbij koop, blijf je indelen… 😉

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *