Netflix

8 dingen die je nog niet wist over Sense8

Een paar weken geleden keek ik de laatste aflevering van seizoen 2 van Sense8. En het is weer tijd om een aantal feitjes op een rij te zetten die je misschien nog niet wist over de Netflix Original serie Sense8. 

1. Sense8 zou eigenlijk geen derde seizoen meer krijgen, maar in 2018 komt er toch nog een twee uur durende aflevering! Fans over de hele wereld gingen in protest en er kwamen zelfs petities.

via GIPHY

2. Omdat de serie zich op zoveel verschillende locaties afspeelt in de wereld, hebben de acteurs zo’n 4 keer de wereld rondgereisd.

3. Er was niet één director, er waren er meerdere! Voor iedere locatie één. Chicago, Londen, IJsland, Mexico City, Mumbai, Seoul, Berlijn en Nairobi.

via GIPHY

4. Jamie Clayton (Nomi in Sense8) is echt een transgender, net als haar karakter.

5. Sommige scènes in IJsland moesten nog een keer gefilmd worden, maar dan 6 maanden later, omdat er niet genoeg sneeuw lag de eerste keer.

via GIPHY

6. De castleden spelen een karakter uit het land waar ze oorspronkelijk vandaan komen. Max Riemelt (Wolfgang) komt bijvoorbeeld uit Berlijn. Tina Desai komt ook echt uit India. Hiermee wilden de makers de serie zo authentiek mogelijk maken.

7. In eerste instantie zouden er maar 10 afleveringen in seizoen 1 zitten. Uiteindelijk kregen de producenten flexibiliteit om het seizoen te verlengen naar 12 afleveringen.

8. De intro van Sense8 duurt meer dan 2 minuten. Voor dit intro zijn heel wat kilometers afgelegd met een huurauto door Karin Winslow, een van de producenten van Sense8. Ze huurde een auto om alle acht landen af te reizen en verzamelde meer dan 100 shots om te beschrijven wat je ziet in de landen.

Bekijk hieronder nog wat behind the scenes beelden!

Foto: Netflix.com

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *