Winnen

Writers:community – een platform voor je schrijfambities (+ winactie!)

Een boek schrijven willen we eigenlijk allemaal wel. Het zijn echter maar een paar mensen die dit ook echt gaan doen. Wil jij heel je leven al een boek schrijven en kun jij wel een duwtje in je rug gebruiken? Dan is het nieuwe platform writers:community misschien wel wat voor jou. Het online en offline platform voor beginnende of ervaren schrijvers. Lees verder, want aan het eind mogen we nog 3 x 1 maand gratis lidmaatschap voor writers:community weggeven! 

Bij writers:community heb je toegang tot cursusmodules. Heel handig als je (zoals ik) nog nooit een boek hebt geschreven. Je krijgt een online werkboek waarin je vragen kunt beantwoorden over jouw ideale lezer, het genre en de structuur en je personages. Daarnaast heb je ook toegang tot ervaren schrijfcoaches die jou kunnen helpen en kun je naar leuke schrijfevents.

Het is dus niet alleen een online cursus. Er zijn daadwerkelijk schrijvers beschikbaar die je kunnen helpen. Zoals YA-auteur Chinouk Thijssen, feelgood-schrijfster Chantal van Gastel en haar zus Priscilla van Gastel en thriller-schrijfster Joyce Spijker. Hoe leuk!

Mijn ervaring met writers:community

Vanaf dat ik klein ben roep ik al: ooit wil ik een boek schrijven. Toen Joyce ons benaderde of we writers:community wilden uitproberen, hoefde ik daar niet lang over na te denken. Wordt dit het duwtje in de rug dat ik nodig heb om mijn ideeën echt op papier te zetten? Inmiddels ben ik bezig met het werkboek en heb ik voor mezelf in kaart wie mijn lezer zou moeten zijn, in welk genre ik graag wil schrijven. Super leerzaam en het helpt je echt op weg om te beginnen met schrijven. Want dat is eigenlijk het enige dat me tegenhoudt: beginnen. Joyce Spijkers heeft filmpjes gemaakt met tutorials, hoe je het beste kunt beginnen en dat soort dingen. Heel handig!

Als je al wat verder bent in het proces, kun je feedback vragen aan medeleden of aan échte auteurs. Super handig! Als je twijfelt en iets niet zeker weet, kun je het gewoon vragen. Je staat er niet alleen voor! Echt iets voor jou als je wel een stok achter de deur kunt gebruiken. Er worden ook regelmatig schrijf events georganiseerd waar je aan deel kunt nemen om tips en ervaringen uit te wisselen. Een leuke manier om andere schrijvers te leren kennen.

Voor een abonnement bij writers:community betaal je €9,95 per maand. Wil je nog meer informatie over het platform? Kijk dan de website van writers:community.

Winactie: 3 x 1 maand gratis lidmaatschap

Wil jij de writers:community eens uitproberen? Goed nieuws! Wij mogen namelijk 3 keer een lidmaatschap van een maand weggeven via onze blog. De ideale kans om kennis te maken met het platform.

Wat moet je doen om kans te maken? 
– Laat een reactie in de comments achter met de reden waarom jij zou moeten winnen.

We zouden het leuk vinden als je ons volgt op social media, maar dat is niet verplicht!
InstagramFacebookBloglovin’Twitter

Previous Post Next Post

39 Comments

 • Reply Jantine september 24, 2017 at 10:49

  Zo supertof lijkt het me! Ik wil al sinds ik klein ben een boek schrijven inderdaad, en deed een paar jaar mee met nanowrimo (dat wil ik deze november ook weer gaan doen!), maar nooit ‘serieus’. Sinds een paar maanden durf ik langzaamaan weer mijn oude passie op te pakken en bezig te gaan met schrijven na een moeilijke periode, en het lijkt me geweldig om nu vast met writers:community bezig te gaan in plaats van nog een paar jaar te moeten wachten.

  • Reply Joyce september 25, 2017 at 12:23

   Hoi Jantine,

   wat fijn dat het je supertof lijkt (we volgen elkaar al op insta he :-)) en dat is het ook! Schrijven kan altijd, ook als je weinig tijd hebt en juist om een nieuwe positieve periode in te luiden. We helpen je supergraag op weg (en je bent ook niet de enige die na een lastige tijd de draad weer oppakt). Er zijn veel leden die meedoen aan Nanowrimo dit jaar en we hebben ook een speciale challenge en extra event die maand om ervoor te zorgen dat we je helpen je nano-doel te halen. Hoop je snel te zien :-)!

 • Reply Daphne september 24, 2017 at 14:21

  Ik twijfel sinds een week ongeveer of ik het wil betalen elke maand of niet. De win actie met gratis proefmaand zou dus enorm welkom zijn!

  • Reply Joyce september 25, 2017 at 12:12

   He Daphne, wat leuk dat je er al over nadenkt om lid te worden :-)! Wie weet win je de proefmaand, dan is de drempel natuurlijk helemaal weg, maar weet ook dat je maandelijks op kunt zeggen en dus lid bent wanneer je wilt (en niet als het je niet uitkomt). En van het bedrag dat een gemiddelde schrijftraining of online cursus kost, ben je bij ons zo een jaar lid, dus hopelijk zien we je snel :-)!

 • Reply Fleur van der Sluis september 25, 2017 at 09:38

  Dit klinkt echt supergoed! Ik ben er sinds een paar jaar achter dat schrijven is wat ik wil. Dit jaar ben ik begonnen met de master Jeugdliteratuur en het schrijven van een eigen boek begint echt te kriebelen. Writers:community zou echt een uitkomst bieden om mij hierbij te helpen. Er liggen al een heleboel begonnen verhalen klaar maar ik heb vaak moeite met het afmaken van een verhaal. Met hulp van auteurs en andere leden moet ik dit denk ik wel kunnen tackelen ?

  • Reply Joyce september 25, 2017 at 12:13

   Wat tof, Fleur! Ook die master Jeugdliteratuur. Ik heb zelf ook Nederlands gestudeerd (richting Moderne Letterkunde) en veel geleerd dat ik nu kan gebruiken. De writers:community is vervolgens alles geworden wat wij als schrijvers gemist hebben toen wij begonnen aan onze eerste boeken, dus ik weet zeker dat we je kunnen helpen om je verhalen ook af te maken 🙂 (je bent overigens niet de enige die dat heeft)! Tot snel? 🙂

   • Reply Fleur van der Sluis oktober 5, 2017 at 19:02

    Sorry ik had je berichtje helemaal niet meer gezien. Leuke studie! Fijn! En gelukkig ben ik niet de enige ? Zeker tot snel!

 • Reply Renate september 25, 2017 at 09:41

  Ik doe heel graag mee met deze winactie. Ik ben heel benieuwd naar het platform en alles wat ik ervan zou kunnen leren om uiteindelijk hopelijk ook de eerste echte stappen te zetten om een boek te gaan schrijven 🙂

  • Reply Joyce september 25, 2017 at 12:21

   He Renate, een goed begin is het halve werk, dus we helpen je supergraag op weg met die eerste stappen van je boek! We hebben een heel compleet platform: cursussen, themamaanden, challenges (Nanowrimo in november), meetups, onderwerpen over planning, focus en productiviteit en natuurlijk – als je eenmaal een eind gevorderd bent – marketing en branding….oftewel: wil je die droom een keer omzetten naar realiteit, dan ben je bij ons in goede handen :-)!

 • Reply Anoeska Nossol september 25, 2017 at 10:06

  Writers community is een prachtige manier om wat motivatie te krijgen. Al bijna twee jaar probeer ik een volledig boek af te krijgen… tevergeefs. Ik verlies mijn motivatie of krijg de zwakke puntjes maar niet sterker. Ik was van plan om enkele maanden de writers community uit te proberen. Echter ging dat even moeilijk doordat ik een heleboel dingen voor school moest aankopen. Langzaam probeer ik een som bij elkaar te sparen om alsnog die enkele maanden te kunnen grijpen. Dan heb ik misschien eindelijk een boek afgerond. Natuurlijk moest ik men kans wagen bij deze winactie 😀

  • Reply Joyce september 25, 2017 at 12:16

   He Anouska,

   wie weet is deze winactie dan perfect voor jou, want ik weet zeker dat we je kunnen helpen met die laatste loodjes :-). PS. Misschien ben je binnenkort nog jarig, kun je Sinterklaas lief aankijken of de kerstman…want we hebben ook cadeaubonnen waarmee je je 3 maanden cadeau kunt laten doen 🙂 (http://www.writerscommunity.nl/product/cadeaubon-membership/) Hopelijk tot snel en succes met school!

 • Reply Celine september 25, 2017 at 10:32

  Ik wil al jaren een eigen boek schrijven en mijn grootste droom is dan ook dat ik mijn eigen boek kan uitgeven. Mijn probleem is alleen altijd dat ik ze niet af krijg.. Ik heb ideetjes genoeg, maar ik maak nooit wat af. Zo zonde vind ik dat! Elke keer probeer ik het weer, maar elke keer loop ik vast en begin ik weet wat nieuws. Ik hoop dat writers community mij misschien kan helpen met alles op de juiste manier te doen. Goed uitwerken vooral,want dat is ook iets waar ik moeite mee heb. Het lijkt me super leuk om aan de slag te gaan met deze online en offline platform 🙂

  • Reply Joyce september 25, 2017 at 12:17

   Ha Celine,

   je boek niet afkrijgen, dat horen we vaak! Superzonde inderdaad van die goede ideeen. Als je basis en je structuur klopt, dan wordt het afmaken een stuk gemakkelijker, zeker met de steun van de community in je rug. Om die structuur goed te krijgen en je alle basisprincipes te leren, zodat je niet meer vastloopt, hebben we ook cursusmodules die je in de community kan doorlopen. Weet zeker dat het dan lukt :-). Hopelijk tot snel!

 • Reply Karin Rozenhart september 25, 2017 at 11:26

  Ja heel graag.
  Ik houd van schrijven (en van tekenen), maar ik mis vaak de focus. Ik werk beter met een doel en een communty is daar ideaal voor

  • Reply Joyce september 25, 2017 at 12:19

   Hoi Karin, klopt, focus is net zo belangrijk bij een groot schrijfproject als de kennis over hoe het moet. Daarom is het ook een belangrijk onderdeel van de community. We helpen met plannen, houden je aan je doelen ;-), leren je hoe je productiever kunt schrijven en uiteindelijk dus meer ervan kan genieten omdat het gewoon beter lukt. Is het een keer lastig, hebben we een klaagmuur waar je even mag spuien en anderen je uit de put praten en gaat het juist goed en heb je met focus je doelen gehaald, vieren we met je mee :-). Hopelijk tot snel, we helpen je graag!

 • Reply Debby september 25, 2017 at 17:47

  Ik ben al een tijdje bezig met een eigen boek en het zou echt mijn droom zijn om dit boek ooit af te maken! Mijn probleem is dat ik heel veel leuke ideeën heb en ook al stukken heb geschreven, maar dat ik het lastig vind om er één geheel van te maken. En dan komt mijn onzekerheid soms ook weer om de hoek kijken, en vraag ik me af of het écht wel goed genoeg is… Ik twijfel al een tijdje of ik lid zal worden van Writers Community, dus een proefabonnement om te kijken of het iets voor mij is, zou echt perfect zijn!

  • Reply Joyce september 26, 2017 at 10:46

   Hoi Debby, wat leuk dat je al had gehoord van de community en al twijfelt of je lid wilt worden. Als we iets goed kunnen, dan is het om je te helpen om een geheel van je boek te maken (opbouw is een belangrijk item in de cursusmodules) en natuurlijk om die onzekerheid waar we allemaal regelmatig last van hebben te begrijpen en de kop in te drukken :-). Schrijven is altijd eng en lastig, of je nu net begint, of al jaren bezig bent. Gelukkig hebben we ook genoeg trucjes om die angsten te overwinnen. Wie weet lukt het met de winactie en anders zien we je toch graag snel (je kunt maandelijks afmelden, dus je loopt nooit risico), zodat die schrijfdroom niet bij een droom blijft. Groetjes!

 • Reply Marloes september 25, 2017 at 18:45

  Oh wat gaaf! Net als vele anderen denk ik al langer na over lidmaatschap, helemaal nu ik de Schrijversopleiding volg en een mogelijk boek steeds meer vorm krijgt. Het is hard werken en de steun van anderen heb ik echt wel nodig om door te gaan. Ik ben heel benieuwd of deze community me nog een stap verder kan helpen!

  • Reply Joyce september 26, 2017 at 10:48

   Ha Marloes, wat gaaf dat je al zo ver bent en de schrijversopleiding volg. Er zijn meer members in de community die dat doen en die veel hebben aan de inhoud van de cursus in combinatie met de support/proeflezers/feedback van de groep. Van klaagmuur tot victory lounge, we vieren met je mee als het lukt en lukt het een dag niet, mag je ook legitiem klagen :-). Wie weet tot snel! 🙂

 • Reply Debbie september 25, 2017 at 20:55

  Het lijkt me super om de proefmaand te winnen. Ik ben al jaren bezig met beginnen, en elke keer wordt ik tegengehouden door een gebrek aan tijd, door mijn eigen negatieve gedachten, of door andere schrijf-ontwijkende smoezen. De meeste cursussen zijn te duur en niet in mijn buurt (Zuid-Limburg) dus deze community had mijn aandacht al getrokken. Ik hoop dat ik middels een proefmaand overgehaald wordt lid te worden, zodat ik eindelijk echt aan de slag ga!

  Groetjes Debbie

  • Reply Joyce september 26, 2017 at 10:49

   Hoi Debbie,

   ik kom zelf ook uit Zuid-Limburg, dus ik snap je struggle helemaal :-). Daarom zijn we ook de community begonnen: zodat je niet 3 uur hoeft te reizen naar de randstad of Brussel, maar direct, 24/7 uur aan de slag kunt, zonder tijd te verliezen. En met 9,95 per maand ben je ook niet meteen blut en kun je prima uitproberen of het bij je past :). Hopelijk tot snel!

 • Reply Marc-Jan van Dam september 25, 2017 at 21:29

  Oehh wat leuk! Ben zelf sinds ik 7 ben bezig met schrijven. Toen ik 12 was al een klein boekje uitgegeven ook. Sinds kort ben ik bezig met het herschrijven van een boek en hierbij zou hulp van writers:community erg welkom zijn :). Toevallig twijfelde ik van de week of ik lid zou worden! Door deze giveaway kan ik perfect kijken of het iets voor mij is.

  • Reply Joyce september 26, 2017 at 10:52

   Ha Marc-Jan,
   ik hoorde het al van Chinouk dat je twijfelde. Een wijs man zei ooit ‘in the end you always regret the things you didn’t do, not the things you did’ ;-). En trouwens, we hebben ook giftcards van een 3 maanden abonnement, dus mocht je iets zoeken voor je verjaardag/sinterklaas/kerst etc…dan vind je vast wel iemand die zo lief is je te helpen ;-). http://www.writerscommunity.nl/product/cadeaubon-membership/

 • Reply Kim Mulder september 25, 2017 at 21:46

  Stiekem heb ik al een boek geschreven (de eerste versie dan), maar daar moet nog wel flink aan gesleuteld worden. Het lijkt me super om tips en ideeën op te doen van ervaren schrijvers en op die manier mijn verhaal écht te verbeteren 🙂

  • Reply Joyce september 26, 2017 at 10:59

   Hoi Kim,

   een eerste versie is een enorme mijlpaal, maar idd: nog geen boek. Veel schrijvers vergeten dat wel eens en denken dat ze er dan zijn. Dat jij al denkt over het herschrijven en sleutelen, is een hele goeie. We hebben daar in de modules ook tips voor hoe je het herschrijven, het werken met proeflezers etc. aan kunt pakken en je kunt al gedeeltes van je werk laten proeflezen door de andere members en contributors en met die feedback aan de slag.

 • Reply Andrea september 25, 2017 at 22:46

  Hele toffe actie! Ik heb tijdens NaNoWriMo al een YA boek geschreven, maar ik ben bang dat ik dat niet meer goed krijg. Ik was met een ander idee begonnen dan ik ben geëindigd :-p Ik ben ook bezig met een serie voor iets jongere kinderen. Al heb ik al de eerste versie van het eerste boek af, ik kan maar niet beslissen welke versie van mijn eerste hoofdstuk het beste is. Ik geloof dat ik een beetje een “beslissingsprobleem” heb 🙂 Ik weet niet of de writers:community me kan helpen, maar dat zou ik graag willen uitproberen.

  • Reply Joyce september 26, 2017 at 10:57

   He Andrea,

   haha, dat klinkt inderdaad als keuzestress! YA is een genre dat mega goed vertegenwoordigd is in de community, net als feelgood, romans, fantasy en thrillers. Kinderboekenauteurs zijn er nog niet zoveel, maar we hebben wel een heel toffe contributor (schrijver en uitgever) die je zeker op weg kan helpen. Meestal helpt het al bij een beslsisingsprobleem om te bekijken: ‘stel je mag 4 weken in een huisje gaan zitten om 1 project af te maken. Van welk project krijg je het meeste energie, welk zou je kiezen?’ Dat is het project waar (nu) je hart ligt en wat vaak ook het gemakkelijkste gaat. Weet je het al? 🙂 Succes en wie weet tot snel!

   • Reply Andrea september 26, 2017 at 14:24

    Dat is een goeie, Joyce. Bedankt voor de tip! Dan wordt het toch de kinderfantasyserie. Vier weken is lang niet genoeg, hoor. Hahaha. Maar ik begrijp de gedachte 😉

    • Reply Joyce september 26, 2017 at 22:33

     Graag gedaan en dan heb je de keuze gemaakt! 🙂 Het een sluit het ander niet uit natuurlijk, maar aangezien we niet alles tegelijk kunnen, is kiezen soms nodig en dan helpt ‘a choice by heart’ wel :-). Heel veel succes in elk geval en als we kunnen helpen, weet je ons te vinden! 🙂

 • Reply Aylin september 26, 2017 at 08:28

  Ik geloof dat je soms dingen op je pad tegenkomt met een reden! Ik ben bezig met mijn food en lifestyle book die voornamelijk gericht is op plantaardig & duurzaam leven. Ik ben al een heel eind maar voel soms die muur opkomen dat ik vast loop. Met de writerscommunity weet ik dat er veel positieve manieren zijn om je weer op de goede weg te helpen. Joyce alleen al is een geweldig mens en een mooi voorbeeld van je dromen achterna gaan en niet meer om kijken. Voor mij zou het een droom zijn die werkelijkheid wordt met een steuntje in de rug die ik dan krijg uit de writerscommunity! Ik wil met iedereen mijn verhaal delen want weet dat iedereen er iets uit kan halen. Fingers crossed?

  • Reply Joyce september 26, 2017 at 10:53

   He Aylin, wat superlief, dankjewel :-)! <3 Je hebt een awesome verhaal in je dat zeker verteld moet worden. Kijk er al naar uit om je – samen met de rest – te helpen en net dat steuntje te geven dat je nodig hebt!

 • Reply Laurie september 26, 2017 at 13:00

  Momenteel ben ik aan maar liefst drie verhalen bezig waarvan ik denk/hoop dat ik ze tot een goed einde kan brengen en ik kan er alle hulp bij gebruiken! Ook al sta ik volledig achter het idee van het boek en weet ik perfect waar ik uiteindelijk heen wil, om een of andere reden kom ik vaak vast te zitten. Ik kan echter niet wachten om een van de boeken eindelijk af te maken en te proberen het te publiceren. Ik heb al overwogen aan verschillende cursussen mee te doen, maar er was altijd een probleem (tijdstip, locatie…), dus dit zou ideaal zijn. ?

  • Reply Joyce september 26, 2017 at 22:35

   Hoi Laurie,

   vastzitten in een boek is iets dat jou niet alleen overkomt. Sterker nog, lees de comments hier maar eens terug: het is een item waar veel nieuwe schrijvers mee worstelen, dus ‘no stress’ :-). Je kunt het vaak al goed oplossen door te bedenken wat je nu echt wilt vertellen (thema/plot) en hoe je de structuur en tijdslijnen in elkaar zit. Een puzzel op zich, daarom hebben we er een basismodule en een werkboek aan gewijd in de community, zodat je dat stap voor stap kunt doen…en als je vasthangt, is er met 1 klik hulp. Geen tijdstippen en locatie-issues meer, maar gewoon wanneer je wil, vanaf je eigen plek. Tot snel? 🙂

 • Reply nika september 26, 2017 at 17:49

  Zelf lees ik altijd heel erg veel en wil graag zelf eens een boek uitgeven. Ik ben al begonnen met mijn verhaal maar ik loop vast, maar ben ook wel een beetje bang wat mensen er van zullen vinden. Met het verhaal ben ik drie jaar geleden mee begonnen toen ik mee deed aan een schrijvers kamp, maar toch ben ik echt niet ver. Wel weet ik hoe ik het wil hebben maar het probleem zit hem in het op papier zetten van mijn ideeën. Dat ik onzeker ben of het wel goed loopt of het wel interessant is voor de lezer. Ik kan dus duidelijk wat hulp gebruiken over wat goed is en wat ik nou juist wel moet doen. En misschien zelfs wat meer zelfvertrouwen krijgen over mijn eigen verhaal.

  • Reply Joyce september 26, 2017 at 22:38

   Hi Nika, het is doodeng wat mensen van je verhaal gaan vinden! Dat blijft ook zo, dat wordt echt niet minder, maar als iemand het dan ook leuk vind, is dat het beste gevoel ter wereld, dus alle moeite en zenuwen vooraf zeker waard. In de community kun je stukken van je werk laten proeflezen en feedback vragen, dan weet je snel genoeg wat er interessant en goed is en wat er nog beter kan. Onzeker zijn we allemaal en eerlijk ook, maar ook opbouwend en positief, dus no worries: juist door af en toe iets te durven komt het wel goed met dat zelfvertrouwen en alleen door ermee te oefenen bouw je dat op. Wil je dat in de community doen, dan ben je in een groep gelijkgestemden, dus dat is al een stuk minder eng dan op social media of een uitgever. Hope to see you soon :-)!

 • Reply Sabine september 27, 2017 at 18:18

  Al jaren verslind ik de ene na de andere chicklit. Het lijkt me enorm gaaf om later mijn eigen boek te schrijven, wellicht gebaseerd op mijn eigen falende liefdesleven. Inspiratie genoeg, dus wie weet brengt deze winactie mij dichterbij mijn toekomstdroom.

  • Reply Joyce september 29, 2017 at 08:51

   Haha, veel schrijvers gebruiken autobiografische elementen in hun eerste boek en zo te horen heb je genoeg inspiratie :-)! Misschien ‘in real’ verre van fijn, maar in elk geval mooi materiaal voor een boek, dus ik zeg: doen! Als we je kunnen helpen :-), er zijn heel wat chicklit-auteurs in de community, waaronder de koningin van de Nederlandse chicklit Chantal van Gastel, let us know :-)!

 • Reply Joyce september 29, 2017 at 08:55

  Haha, veel schrijvers gebruiken autobiografische elementen in hun eerste boek en zo te horen heb je genoeg inspiratie :-)! Misschien ‘in real’ verre van fijn, maar in elk geval mooi materiaal voor een boek, dus ik zeg: doen! Als we je kunnen helpen :-), er zijn heel wat chicklit-auteurs in de community, waaronder de koningin van de Nederlandse chicklit Chantal van Gastel, let us know :-)!

 • Reply Anne september 30, 2017 at 13:06

  Oh wauw wat lijkt me dit leuk om te winnen! Ik loop al jaren met een verhaal in mijn hoofd en het lukt me gewoon niet om het op papier te zetten. Iets blokkeert in mij, maar ik merk dat het er echt uit moet! Dit zou een enorme kans voor mij zijn om eindelijk de pen op het papier te zetten. Ik doe daarom heel graag mee!

  Liefs, Anne

 • Leave a Reply