Filmrecensies

Woman in gold

Titel:Woman in gold
Regie: Simon Curtis
Verschijnt: 28 mei 2015
Duur: 109 minuten
Cast: Helen Mirren, Ryan Reynolds
Genre: Drama

Maria Altmann, een Joodse vluchteling, gaat met behulp van een jonge advocaat een juridische strijd aan tegen de Oostenrijkse overheid om vijf schilderijen van kunstenaar Gustav Klimt. Tijdens de Tweede Wereldoorlog zouden deze gestolen zijn uit het huis van haar familie, waaronder een schilderij met de titel ‘The Golden Lady’.

Mening:
Waar oorlog en waargebeurd verhaal samen komen, trekt mijn aandacht direct. Toen ik zag dat Ryan Reynolds één van de twee hoofdrollen in beslag nam was ik al helemaal verkocht.
De film vertelt het verhaal van Maria Altmann, tijdens de Tweede Wereldoorlog is zij vanuit Oostenrijk gevlucht naar Amerika. Nu, jaren later, wil zij de schilderijen terug die de nazi’s ooit van haar familie heeft gestolen. Waaronder het schilderij The Golden Lady, Oostenrijks pracht en praal. Zonder hulp kan ze dit niet en ze schakelt de hulp in van een advocaat (Ryan Reynolds). Samen gaan zij de strijd aan tegen Oostenrijk.

Vanaf moment één neemt de film je al mee in het verhaal. Hij pakt je en laat je pas weer los als de aftiteling begonnen is. Zelfs daarna moet je nog even bijkomen van de film. Hij is krachtig, heeft een enorm goed en groot verhaal en blijft de hele film door ontzettend boeiend. Het is lang geleden dat ik een film had gezien die mij zo erg raakte en die ik zo interessant en goed vond om te zien. Voor mijn gevoel klopte alles in de film. De humoristische stukjes van Helen Mirren maken de film eigenlijk alleen maar beter. Het vertelt het verhaal van vroeger, de Tweede Wereldoorlog, maar ook het verhaal van nu, zoals Maria hem nu beleeft. Samen gaan zij de strijd aan en die strijd is de hele film door enorm goed voelbaar. Vooral doordat het een waargebeurd verhaal is, maakt het het verhaal nog even iets sterker dan het eigenlijk al is.
Ik kan niet anders zeggen dan dat ik ontzettend enthousiast ben over deze film. Ik zou hem werkelijk aan iedereen aanraden. Een prachtige film, ontzettend goede acteurs, een prachtig verhaal.

Rating: 9/10

bol-button

Previous Post Next Post

5 Comments

 • Reply hetboekenik augustus 2, 2015 at 10:42

  Deze film kende ik nog niet

 • Reply Annabel augustus 2, 2015 at 13:38

  Klinkt goed! Ik ga hem denk ik binnenkort maar eens kijken dan 🙂
  Thanks voor de review!

 • Reply Bea augustus 2, 2015 at 17:17

  Ik ben heel erg benieuwd naar deze film..draait ie nu al?

  • Reply Danique V. augustus 4, 2015 at 12:51

   Volgens mij draait hij nog in enkele bioscopen, maar hij was al eind mei uitgekomen. Dus ik denk dat je hem in de gewone bioscopen zoals Pathé niet meer tegen zal komen.

 • Reply Esther augustus 4, 2015 at 21:31

  Ik ben ontzettend enthousiast na het zien van de trailer. Ik wil hem nu echt heel graag zien!

 • Leave a Reply