Winterwereld
Adorable Bookclub,  Boeken,  Thriller

Winterwereld – Linda van Rijn

Thriller liefhebbers opgelet! Daniëlle van de Adorable Bookclub las het nieuwe boek Winterwereld van thrillerschrijfster Linda van Rijn. Een echte pageturner of toch niet zo spannend?

Tijdens het jaarlijkse vriendenweekend doet Lara een vreselijke ontdekking. Boos en verdrietig verdwijnt ze in de ijskoude nacht. Als Lara uren later nog niet terug is, wordt voor het ergste gevreesd. Lara van Dam verheugt zich op een knus winterweekendje met haar vriendengroep. Ze hebben een huisje gehuurd in de Brabantse bossen en er zijn geen andere plannen dan eten, drinken en bijkletsen bij de open haard. Maar het weekend loopt totaal anders als Lara er op de eerste avond achter komt dat haar vriend Yves is vreemdgegaan. Lara is woedend en wil naar huis, maar zonder rijbewijs en openbaar vervoer komt ze niet ver. Boos en verdrietig loopt ze weg, het donkere en ijskoude bos in. Het maakt haar niet uit, als ze maar niet terug hoeft naar het huisje. Wanneer vervolgens ieder spoor van Lara ontbreekt, worden de vrienden ongerust en gaan haar zoeken. Maar dat loopt uit op een nachtmerrie…

Aangezien ik van thrillers houd, leek dit boek mij erg tof. Ondanks dat dit verhaal zich in de Brabantse bossen afspeelt (dagelijks reis ik naar Eindhoven vanwege mijn studie), durfde ik het toch aan. Het begin kwam ietwat moeilijk op gang, de schrijfstijl vond ik aan de oppervlakkige en voorspelbare kant. Ik had gehoopt dat dit zou veranderen, maar helaas is dit het hele boek gebleven. Aan het einde van het verhaal komt de plottwist, welke ik niet had aan zien komen. Helaas kwam deze twist op mij wat onwaarschijnlijk en ongeloofwaardig over, wat ik jammer vond. De personages hadden meer diepgang mogen hebben. Ik denk als het verhaal eerder was begonnen, bijvoorbeeld een aantal weken voor het weekendje weg, je een beter beeld had van de verschillende personen in dit verhaal.

Winterwereld is een laagdrempelige, winterse thriller’

Al met al: dit boek staat niet in mijn top 10. Wat betreft de gebeurtenissen in het boek kan dit boek als thriller door, maar door de ongeloofwaardigheid is het niet heel spannend. Dit omdat je als lezer al aanvoelt waar het verhaal naar toegaat, jammer! Ik raad dit boek aan mensen aan die niet van te ingewikkelde en laagdrempelige verhaallijnen houden en bijvoorbeeld op wintersport gaan. De sfeer van de winter is voor deze tijd van het jaar erg leuk! Houd je van boeken waar je wat meer moet puzzelen, je na het lezen van een hoofdstuk niet goed begrijpt wat er gebeurt en waar het verhaal heen gaat? Dan is dit niet helemaal jouw boek.

Meer recensies lezen van de boeken van Linda van Rijn? Klik dan hier.

winterwereld

Titel: Winterwereld
Auteur: Linda van Rijn
Verschenen: november 2017
Pagina’s: 203
Uitgever: Marmer 

bol-button

Rating: 3/5

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *