Wintereiland
Boeken,  Roman

Wintereiland – Jenny Colgan

Het derde (en laatste) deel van de Mure serie is hier! Wintereiland, geschreven door Jenny Colgan, is onlangs uitgekomen en ik kon écht niet wachten om hem te lezen.

Waar gaat Wintereiland over?

Het is winter op het eiland Mure. Een tijd om samen door te brengen, bij een knapperend haardvuur, en te genieten met de mensen van wie je houdt – tenzij je natuurlijk per ongeluk zwanger bent van je ex-baas en niet weet hoe je het moet vertellen. Kan Flora in het seizoen van vrede op aarde haar geheim delen en haar relatie met Joël redden?

Het eiland Mure is weer terug! Ken je dat gevoel dat je een eiland heel erg mist? Ook al weet je dat hij eigenlijk niet bestaat? Dat gevoel heb ik dus bij het eiland Mure. Het lijkt mij zó heerlijk om daar te zijn. De mensen, de omgeving, en zelfs het weer. Dat dit derde deel uitkwam (en helaas ook meteen het laatste deel) vond ik heerlijk en jammer tegelijk. Heerlijk, omdat ik weer terug kon gaan in het wereldje van Flora. Jammer, omdat dit écht een einde gaat worden. Zoals ik gewend ben van Jenny Colgan leest Wintereiland enorm lekker weg. Zelfs zo lekker, dat ik hem in twee dagen alweer uit had. Voor mijn gevoel had het boek ook echt wel een stuk dikker mogen zijn. Sommige delen waren wat minder goed uitgewerkt en de diepgang zat er niet altijd even goed in, iets wat ik bij de vorige twee delen wel had.

‘Wintereiland is een heerlijk winters boek!’

Ergens had ik het gevoel dat ik iets miste in dit verhaal, al weet ik nog steeds niet goed wat. Desondanks is dit gewoon een heerlijk verhaal. Een heerlijk boek om te lezen deze winter. Een dekentje erbij, kopje thee (of koffie, chocolademelk!), lichtjes aan en je zit erg helemaal klaar voor om dit boek uit te lezen. Eerlijk, ik vind dit niet het beste boek dat ik tot nu toe heb gelezen van Jenny Colgan. Maar je hoeft het boek zeker niet over te slaan. Een toevoeging is het zeker, als je de vorige twee delen hebt gelezen. Zelfs als je die twee delen niet hebt gelezen, kun je dit boek prima lezen. Jenny Colgan legt alles goed uit in het begin van Wintereiland. Zodat je weet wie, wie is. En wie bij wie hoort. Een heerlijk winters boek!

Wintereiland

Titel: Wintereiland
Auteur: Jenny Colgan
Verschenen: 17 oktober 2019
Pagina’s: 320
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

bol-button

Rating: 3,5/5

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *