Boekrecensies, Chicklit

Winter in New York en andere verhalen – Chantal van Gastel

Winter in New YorkTitel: Winter in New York
Auteur: Chantal van Gastel
Verschenen: 17 oktober 2015
Pagina’s: 192
Uitgever: The House of Books 

In Winter in New York verwacht Lois haar relatieproblemen te kunnen ontvluchten in de geweldigste stad ter wereld. Maar dan verstoort een sneeuwstorm haar plannen. In Een kerstbelofte staat Janna er na het verlies van haar grote liefde helemaal alleen voor op kerstavond. Of toch niet? Tess wordt gestrikt als kandidate in de succesvolle tv-show Love Shack waarin verre liefdes met elkaar herenigd worden. En in Stop! brengt de kerstgedachte Mia op heel andere ideeën voor haar toekomst.

Mening over Winter in New York

Hoera! Ik deed letterlijk een vreugdedansje toen Winter in New York en andere verhalen van Chantal van Gastel op de mat viel. Eindelijk weer een boek van Chantal van Gastel! Winter in New York en andere verhalen is weer een verhalenbundel, net als 21 Zomers en andere verhalen.

In Winter in New York wil Eloise haar relatieproblemen ontvluchten, maar dan ligt heel New York plat door een sneeuwstorm en dat vindt ze maar helemaal niks. Hoe kunnen al die mensen New York nu zo’n geweldige stad vinden? Terwijl ik dit verhaal las, was ik al bijna mijn trip naar New York aan het boeken. Ik snapte Eloise ook niet, New York is toch een geweldige stad?! Ook al ben ik er nog nooit geweest, maar toch.

Verder komen we ook oude bekende van Chantal van Gastel tegen; in STOP! lezen we over Mia (van Ik wist het) voordat ze haar bloemenwinkel begon. En Tess kennen we uit Zwaar! Verguld. Super leuk dat Van Gastel kleine uitstapjes maakt naar bestaande karakters.

De andere verhalen zijn allemaal heel kort, eigenlijk iets te kort naar mijn zin. Je vliegt er doorheen en voor je het weet is het verhaal al afgelopen! Dat maakt niet dat ze niet leuk zijn om te lezen, maar ze zijn zo kort en dat is zo jammer!

Een verhalenbundel is leuk als je niet zo bent van de lange verhalen en als je van veel afwisseling houdt. Ik vloog door het boek heen, maar nu ben ik wel weer toe aan een compleet verhaal van Chantal van Gastel!

Klik hier voor alle recensies van de boeken van Chantal van Gastel.

Rating: 4/5

bol-button

Previous Post Next Post

3 Comments

  • Reply Noa november 7, 2015 at 16:15

    Klinkt interessant, maar ik denk toch dat ik meer van grote verhalen ben.

  • Reply Vivian november 9, 2015 at 13:59

    Grappig, ik heb deze net gisteren als ebook gekocht: ik heb nog nooit iets van Chantal gelezen maar dit lijkt me een superfijn boek voor in de kerstvakantie!

  • Reply Esther november 9, 2015 at 15:38

    Ik kocht dit boek laatst voor een vriendin haar verjaardag. Ze wilde hem graag hebben. Stiekem ben ik nu ook wel benieuwd naar dit boek. 🙂

  • Leave a Reply