winter in de kleine bakkerij
Boeken,  Boekrecensies,  Roman

Winter in de kleine bakkerij – Jenny Colgan

Winter in de kleine bakkerij is het derde deel in de serie De kleine bakkerij aan het strand. En ook meteen het laatste deel! Duik snel mee in het wereldje van Polly en geniet.

Waar gaat Winter in de kleine bakkerij over?

Het is winter in de kleine bakkerij aan het strand en Polly is ervan overtuigd dat dit de beste kerst ooit gaat worden. Maar wanneer gaat het leven volgens plan? Want Polly’s beste vriendin vertrouwt haar een gevoelig geheim toe dat het leven van Polly en Huckle drastisch kan veranderen. En dan verschijnt er plotseling een bekend gezicht uit Polly’s verleden en wordt het nog ingewikkelder. Polly vindt meestal troost bij het bakken, maar ze heeft het gevoel dat het dit keer niet genoeg zal zijn. Kan Polly alles weer op het goede spoor krijgen en haar beste kerst ooit vieren met Huckle en papegaaiduiker Neil?

‘Een héérlijk winterboek om te lezen’, dacht ik toen ik de titel van het boek zag. Het boek zelf is echter niet alleen rozengeur en maneschijn. Iets wat ik overigens ook niet had verwacht van Jenny Colgan. Ze stopt het boek vol met problemen, maar wel op zo’n manier dat het toch een feelgood blijft om te lezen.
Winter in de kleine bakkerij is het derde (en laatste) deel in de serie. Het is winter geworden in het kleine dorpje en de toeristen zijn zo goed als weg. Een rustige tijd, als het aan Polly ligt. Kerst komt eraan en Polly hoopt van harte dat het een rustige periode zal gaan worden. Maar, zoals je gewend bent van Jenny Colgan, zal het zeker geen rustige periode worden. Geheimen, onrustige gevoelens, onzekerheid, geld en liefde komt zeker aan bod.

‘Winter in de kleine bakkerij is een boek dat je zeker moet lezen als je gek bent op romans en papegaaiduikers’

De schrijfstijl van Jenny Colgan is zó fijn om te lezen. Haar boeken zijn dé ultieme boeken om uit een leesdip te komen. Je vliegt werkelijk door het verhaal heen, mede doordat de personages zo makkelijk en fijn zijn. Polly is een geweldige vrouw en oh, wat vind ik Neil toch een leuk personage! Wie had ooit gedacht dat zo’n dier een goede hoofdrol (oké, oké, bijrol) kan spelen in een boek? En het ultieme winterboek? Misschien is dat het ook wel (hoewel hij in de herfst ook perfect past). Doordat het geen dik boek is zal je hem in een mum van tijd uit hebben. En of je het boek als stand alone kan lezen? Kán. Jenny Colgan legt genoeg uit in het verhaal om een goed beeld te krijgen. Echter door de relaties die in elk boek steeds sterker en closer worden zou ik aanraden om de vorige delen eerst te lezen. Zo leef je echt mee met Polly en begrijp je haar keuzes ook een stuk beter.
Zeker een boek dat je moet lezen als je gek bent op romans, papegaaiduikers én gewoonweg een heerlijk winters boek wil lezen.

Lees hier meer boeken van Jenny Colgan

Klik hier om Winter in de kleine bakkerij te kopen.

winter in de kleine bakkerij

Titel: Winter in de kleine bakkerij (De kleine bakkerij aan het strand #3)
Auteur: Jenny Colgan
Verschenen: september 2020
Pagina’s: 288
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

bol-button

Rating: 4/5

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.