Boekrecensies, Young adult

Wink, Poppy en Midnight – April Genevieve Tucholke

Wink, Poppy en Midnight

Het boek Wink, Poppy en Midnight ontving ik in de Celebrate Books box van de maand september. Ik was enorm enthousiast, omdat ik het omslag van het boek fantastisch vond en ook de achterflaptekst sprak me direct aan. In deze recensie lees je wat ik van het boek vind.

Elk verhaal heeft een held.
Elk verhaal heeft een schurk.
Elk verhaal heeft een geheim.
Wink is het vreemde, mysterieuze buurmeisje met wild rood haar en sproeten. Poppy is blond en boosaardig, en gebruikt haar schoonheid om iedereen om zich heen te manipuleren. Midnight is de lieve, onzekere jongen die tussen hen gevangen zit. Wink. Poppy. Midnight. Twee meisjes. Een jongen. Drie stemmen die van de pagina’s spatten in korte, betoverende hoofdstukken en de lezer meesleuren naar een onvermijdelijk einde.
Wat is er echt gebeurd?
Iemand weet het.
Iemand liegt

Toen ik de Celebrate Books box open maakte, was ik eigenlijk enorm blij toen ik het boek in handen had. Het omslag was fantastisch en ook de achterflaptekst klonk leuk. Wel wat kinderlijk, maar het zag er wel uit alsof het een boek was voor mij. Ik begon in het boek en ik merkte al gauw dat je er snel in zat. Halverwege kwam ik er achter dat ik het best een leuk boek vond. Vermakelijk, en helemaal niet zo kinderlijk als dat ik had gedacht.

‘In Wink, Poppy en Midnight leer je de personages goed kennen’

In Wink, Poppy en Midnight lees je om de beurt over Wink, Poppy en Midnight. Goh, wat logisch. Haha. Soms lees je maar een paar zinnen over wat zij te zeggen hebben, soms een paar bladzijdes. Het is heel verfrissend om eens vanuit drie perspectieven te lezen, vooral op het tempo waarop dit is gedaan. Je leest er echt als een trein doorheen. Desondanks krijg je wel de kans om de personages goed te leren kennen. Ik zat er helemaal in en had het gevoel dat dit een heerlijk boek zou worden.

Maar toen ging het mis. Toen ik over de helft was, kwamen de vragen en de onduidelijkheid. Het werd ineens een heel vaag boek. Ik baalde als een stekker, legde het boek weg en besloot om er later weer aan te beginnen. Toen ik er eenmaal weer aan begonnen was, bleef de vaagheid maar toenemen. Helaas. Wat super jammer, ik vond het namelijk toch een boek dat heerlijk weglas. Door alle vragen die ik had en alle onduidelijkheden vind ik hem toch wat minder leuk dan ik had verwacht.

Wink, Poppy en Midnight

Titel: Wink Poppy en Midnight
Auteur: April Genevieve Tucholke
Verschenen: september 2016
Pagina’s: 210
Uitgever: Blossom Books

bol-button

Rating: 3/5

Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply Emmy oktober 1, 2016 at 08:11

  Ik vond die vaagheid en die mysterie juist een grote plus… Zo veel young adults zijn voorspelbaar. Personages die uiteindelijk precies doen wat je van ze verwacht enzo. WPM is sinds lange tijd weer een boek dat me echt wist te verrassen. Maar het is wel belangrijk om niet mee te blijven liften op die vaart, want zo mis je al snel de details die de boel uitleggen. Dat is tenminste mijn ervaring.

 • Reply Daniëlle oktober 1, 2016 at 09:01

  Jammer dat je ‘m wat minder vond! Ik heb ‘m nog op mijn TBR staan, ik ben er wel erg benieuwd naar.

 • Reply Vivian oktober 5, 2016 at 14:39

  Ik hoor van meer mensen dat ze het uiteindelijk stom vonden hoe vaag het was. Ik ben er erg benieuwd naar!

 • Reply Esther oktober 8, 2016 at 13:05

  Jammer dat het boek uiteindelijk toch tegen viel. Ik moet hem nog lezen. 🙂

 • Leave a Reply