Boekrecensies, Young adult

Wings (Wings #1) – Aprilynne Pike

WingsTitel: Wings
Auteur: Aprilynne Pike
Verschenen: april 2010
Pagina’s: 312
Uitgever: Manteau
Originele titel: Wings

Laurel woont op het platteland bij haar hippieouders, die haar uit overtuiging zelf onderwijzen. Wanneer ze naar de stad verhuist en daar naar de middelbare school moet, heeft ze het lastig. Ze mist haar thuis enorm, ook al lukt het aardig op school en raakt ze goed bevriend met David, een knappe jongen uit haar klas die haar steunt en begrijpt. Tot Laurel merkt dat ze – letterlijk – vleugels krijgt. Ze durft haar ouders niet in vertrouwen te nemen en gaat samen met David op zoek naar haar afkomst. Zo komt ze te weten dat ze een vondelingetje was. Haar wereld wordt helemaal dooreengeschud wanneer ze op een dag de elf Tamani ontmoet. Hij vertelt haar meer over haar verleden. De twijfel groeit: is ze zelfs wel menselijk?

Dit boek las als een trein. Het verhaal gaat over Laurel die verhuist naar de stad en voor het eerst in haar leven naar een school gaat (voorheen kreeg ze thuis les). Ze voelt zich in het begin helemaal niet thuis, maar dan leert ze David kennen. Al snel worden ze goede vrienden en trekken buiten school ook veel met elkaar op. Maar dan gebeurt er iets raars met Laurel. Ze krijgt een hele grote bult op haar rug, waarvan ze niet weet wat het is. Ze schrikt zich al helemaal kapot als een paar dagen later een bloesem er uitkomt. Ze neemt David in vertrouwen en vertelt haar wat er op haar rug groeit. Laurel is vroeger geadopteerd en weet dus niet waar ze precies vandaan komt. Als ze een keer naar haar oude huis teruggaat, ontdekt ze dat er een poort in hun tuin staat, die leidt naar Avalon, de elfenwereld. Ze ontmoet Tamani, een elf, die haar meer weet te vertellen. Maar Avalon is in gevaar en Laurel moet helpen voorkomen dat er iets heel ergs gebeurt.

‘Wings is een heerlijk boek en leest goed weg!’

Ik vond het verhaal echt heel erg leuk. Dit is trouwens het eerste deel in de Wings serie. Het boek zit vol met fantasy maar het is niet heel erg ‘nep’, wat ik met sommige fantasy verhalen wel heb. Het is zeker ook spannend en leest heel erg goed weg. Ik vind het leuk om eens een keer over elfen te lezen, in plaats van vampiers of iets dergelijks. Het is weer een geheel andere magische wereld waar je in meegesleept wordt. Zeker een aanrader als je van fantasy houdt!

Rating: 4/5

bol-button

Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply Anneke juli 30, 2012 at 09:39

  Wow, dat lijkt me echt een heel apart verhaal. Ik denk dat ik ‘m wel wil lezen. ­čÖé

 • Reply JoanyDV juli 30, 2012 at 21:53

  Dat lijk me een heel erg bijzonder verhaal. Als je verhalen over elfen en fee├źn leuk vind kan ik je de IJzerkoning van Julie Kagawa ook van harte aanbevelen.

 • Reply tamara juli 30, 2012 at 22:09

  lijkt me een heel leuk boek. bedankt voor de tip.

 • Reply Maria oktober 8, 2015 at 21:17

  Ontzettend leuke post! zelf heb ik dit boek een paar dagen geleden ge reviewed ­čÖé
  ik vind het zelf een super leuk boek. zeker een aanrader.
  x

 • Leave a Reply