Winactie: De belofte van Pisa
Winnen

Winactie: 2 vrijkaarten voor de film De belofte van Pisa + filmeditie van het boek

We hebben weer een leuke winactie voor jullie! Dit keer mogen we 3 pakketten verloten met daarin 2 vrijkaarten voor de film De belofte van Pisa + de filmeditie van het gelijknamige boek van Mano Bouzamour.

Waar gaat De belofte van Pisa over?

Samir, door iedereen Sam genoemd, kan fantastisch trompet spelen. Sams tien jaar oudere broer Mo en zijn vriend Soesi zorgen er daarom voor dat Sam auditie mag doen bij het Muzieklyceum Zuid.

Hoewel Sam geen noot kan lezen is de strenge docent Fred Morenissen, door iedereen Pluizenbol genoemd, zo onder de indruk dat hij wordt toegelaten tot het Lyceum. Mo laat zijn broertje bij IJssalon Pisa beloven dat hij hoe dan ook zijn school af zal maken en zijn diploma zal halen en belooft op zijn beurt om hem hierbij te helpen.

Op hetzelfde moment worden Mo en Soesi aangehouden voor een gewapende overval terwijl Sam machteloos toekijkt. Op eigen houtje begint hij op het Muzieklyceum, waar hij de enige leerling van Marokkaanse afkomst is. Tot Sams verbazing wordt Annelies, het mooiste meisje uit de klas, verliefd op hem. Ondertussen probeert hij zijn broer uit de gevangenis te krijgen, moet hij zich staande houden tegenover de pesterijen van zijn klasgenoot IJsbrand en maakt zijn vader zich zorgen over de omgang met niet-gelovigen. Zo goed en kwaad als gaat houdt Sam de twee werelden gescheiden. Maar als de rechtszaak van Mo een onverwachte wending krijgt, Annelies hem in de steek laat en Sam uit huis wordt gezet wordt het wel heel moeilijk om zich aan De Belofte van Pisa te houden. De Belofte van Pisa is gebaseerd op het gelijknamige boek van Mano Bouzamour.

Bekijk de trailer hieronder.

Ik heb de film afgelopen week gezien en wauw, wat was ik verrast! Ik ging redelijk blanco in de filmzaal zitten, maar ik kwam soort van flabbergasted de zaal uit. Samir is een van de vrachtwagen gevallen Gucci-pak uit Amsterdam Noord dat moet integreren tussen de nette kraagjes. ‘Doe zoals zij, praat zoals zij, leer zoals zij, maar vergeet nooit je afkomst’, drukt de schoonmaakster van de muziekschool Samir op het hart. De belofte van Pisa is prachtig vastgelegd: de beelden zijn een feest om naar te kijken. Hoe klauter je vanuit de ene wereld naar de andere, zonder jezelf te verliezen? Hoe blijf je jezelf?

Wat moet je doen om kans te maken?

– Laat hieronder een reactie achter waarbij je vertelt dat je meedoet aan de winactie. Simpeler kan bijna niet!
– Vul een geldige naam en e-mailadres in, wij sturen je een e-mail als je hebt gewonnen.
– We verloten ook een pakket via Instagram. Volg ons op ons Instagram-account @adorablebooksnl en laat een reactie achter op de winactie post.

Reageer snel, want de winactie loopt t/m 18 oktober.

Previous Post Next Post

29 Comments

 • Reply oktober 20, 2019 at 22:13

  Leuke trailer, ben benieuwd.

 • Reply nicky oktober 23, 2019 at 10:38

  Geweldig, ik doe mee

 • Reply Nelly oktober 26, 2019 at 09:05

  Ik loot graag mee.

 • 1 2

  Leave a Reply