Winnen

Win: Kookboek voor een rustige buik

rustigebuik2
Afgelopen maandag konden jullie al een recensie lezen over het Kookboek voor een rustige buik van Mirte Kaan. Vandaag mogen wij één iemand blij maken met een exemplaar van dit fijne kookboek. Heb jij ook last van PDS of reageer je overgevoelig op bepaalde voeding? Dan kan ik dit boek écht aanraden. Maar ook als je nergens last van hebt en graag lekkere recepten wilt koken, is dit boek aan te raden. De recepten zijn goed uit te voeren en daardoor geschikt voor iedereen!

Wat moet je doen om te winnen?
– Laat een reactie achter onder dit artikel. Zorg ervoor dat je een geldig e-mailadres invult, zodat we je kunnen benaderen als je gewonnen hebt.

Eindelijk van die eeuwige buikpijn af! Kookboek voor een rustige buik is een uitkomst voor iedereen die te maken heeft met gevoelige darmen, en in het bijzonder voor mensen met het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS). Met praktische informatie, recepten en voedingsadvies over lekker eten zonder je buik op hol te brengen.

Jullie kunnen meedoen tot 5 november 23.59 uur. Veel succes!

Previous Post Next Post

68 Comments

 • Reply Femke Jonkman november 1, 2015 at 07:59

  Erg herkenbaar de PDS gelukkig hebben wij zelf er geen last van maar wel een paar familieleden en het is elke keer weer iets verzinnen als ze mee komen eten wat hun darmen niet extra prikkelt. Dus wil ik graag kans maken op dit kookboek en op die manier mijn familie wat lekker te kunnen voorzetten.

 • Reply Melissa november 1, 2015 at 08:05

  Oh wat handig! Ik heb PDS en dit boek zou mij erg kunnen helpen qua voeding! Ik had deze nog niet voorbij zien komen, maar hij lijkt me perfect!

 • Reply Annelies november 1, 2015 at 08:13

  Ik zou heel graag meedoen aan deze winactie. Ik heb zelf prikkelbare darm syndroom en met momenten heb ik er echt zo veel last van dat ik niet meer weet wat te eten om geen last te krijgen. Ik zoek dan vaak Fodmap-arme producten op op het internet maar dit boek zou natuurlijk veel handiger zijn.

 • Reply Martine november 1, 2015 at 08:55

  Ik doe graag mee om dit boek te winnen. Ik zou niet persé willen stellen dat ik PDS heb, maar wel last van mijn darmen waarvan de oorzaak soms niet duidelijk is. Osteopathie helpt mij ook al een groot deel, maar ik ben benieuwd wat voeding nog meer kan doen.

 • Reply Lisa november 1, 2015 at 08:55

  Lijkt me een heel interessant kookboek, ik doe graag mee aan de winactie! 🙂

 • Reply Tamara november 1, 2015 at 10:01

  Lijkt me heerlijk om iets te koken waarvan je vooraf al weet dat je geen last van je tummy krijgt 🙂 Ik doe graag mee!

 • Reply Nynke B november 1, 2015 at 10:21

  Daar kan ik mijn zus heel blij mee maken, zij vindt het heel lastig om recepten te vinden die goed zijn voor haar buik.

 • Reply Esmée november 1, 2015 at 10:22

  Lijkt me een erg leuk boek! M’n moeder en ik hebben ook wel eens last van onze buik, dus dit zou een perfect boek zijn. Bovendien ben ik dol op koken/bakken! Erg leuke winactie, ik doe met plezier mee!

 • Reply Janice november 1, 2015 at 10:25

  Hallo!

  Wat een fijne actie. Hier worden mijn buik en ik heel blij en nieuwsgierig van. Ik heb ook PDS en daar probeer ik zo goed mogelijk mee om te gaan. Wat vaak echt lastig is. Ik probeer het mijn leven niet te laten beheersen en daarom heeft mijn buik zich ontpopt tot een eigen persoontje. Vervelend en geïrriteerd dametje vaak. 😉
  Als ik met mijn beste vriendinnetje klets en de vraag krijg: hoe gaat het? Dan gaat het met mij goed maar is buik niet blij. Waarop mijn vriendin dan iedere keer heel begripvol moppert op buik: stomme buik.
  Je moet wat om het soms draaglijk te maken. 😉
  Dit boek zou mij (en buik) daar goed bij kunnen helpen.

 • Reply Debbie november 1, 2015 at 11:08

  Ik doe ook graag mee. Ik heb geen PDS, maar wel vaak last van een onrustige buik. Hopelijk bieden deze recepten uitkomst.

 • Reply Marja november 1, 2015 at 11:22

  Ook bij mij is onlangs PDS vastgesteld en ik kan dus nog veel leren van dit boek.

 • Reply Maria november 1, 2015 at 11:28

  Jammer als je gek bent op bepaalde gerechten en hier maar een paar hapjes van kunt eten, omdat je je anders nadien compleet misselijk voelt. Hopelijk biedt dit boek heerlijke alternatieven of tips om ingrediënten te vervangen. Ik houd me aanbevolen!

 • Reply Helma november 1, 2015 at 12:11

  Kan ik eindelijk eens iets koken waar we met het hele gezin van kunnen eten zonder dat de darmen gaan opspelen.

 • Reply Hester november 1, 2015 at 12:17

  Voor mijn moeder die altijd met een borrelende buik zit en nooit weet wat we nou weer moeten gaan eten

 • Reply Karin november 1, 2015 at 12:28

  Het is alweer 15 jaar geleden dat ik de uitslag van onderzoeken kreeg : pds. Zakjes poeder als medicijn voorgeschreven,maar na een paar jaar mee gestopt. En stom stom stom….eigenlijk nooit naar recepten gezocht. uiteraard eet ik vaak volkoren produkten,drink veel,beweeg regelmatig. Maar het helpt niet. Ben dus benieuwd naar dit boek

 • Reply Sandra(hpw) november 1, 2015 at 12:30

  Ik zou het boek graag willen winnen voor vriendlief!
  Hij heeft zich (nog) nergens op laten testen – wat ‘ie misschien ’n keer maar gewoon WEL moet gaan doen – op PDS of allergieën, maar ik hoor vaker van ‘m dat ’t eten ‘m slecht is gevallen of dat ‘ie zich er niet goed door voelt. Moet uitbuiken of bijkomen.. 🙁

  Dit boek zou misschien wel ’n eye-opener kunnen zijn. En anders is het gewoon heel leerzaam/behulpzaam om het te hebben en er uit te lezen.

 • Reply Kirsten november 1, 2015 at 12:37

  Ondanks dat ik vrijwel altijd gezond eet en bijna geen wit brood, kreeg ik ongeveer een jaar geleden ineens onwijze buikpijn. Meteen naar het ziekenhuis geweest en ja hoor… PDS.
  Sinds die tijd moet ik elke dag poeder innemen wat gelukkig wel helpt, maar liever wil ik het niet innemen.
  Als ik jou zo hoor staan er in dit boek geweldige recepten. Ik hoop daarmee de buikpijn een beetje te verminderen.

 • Reply w.verwoolde november 1, 2015 at 12:48

  Dit zo heel welkom zijn. PDS is soms geen pretje.. Hoewel ik er erg aan werk onderliggende klachten als stress aan te pakken blijft voeding natuurlijk ook belangrijk! Dit boek zou een mooie aanvulling voor mij zijn.

 • Reply Tessa november 1, 2015 at 12:49

  Ik zou dit boek graag voor mijn zusje willen winnen !

 • Reply Deborah november 1, 2015 at 13:28

  Helaas heb ik ook prikkelbare darmen alle tips zijn dus zeker welkom, aangezien ik steeds een combi moet vinden met een vriendje die graag vanalles eet 😉

 • Reply Eva november 1, 2015 at 13:30

  Dit lijkt me een interessant boek! Ik eet verplicht glutenvrij en dat zorgt bij mij voor een rustige buik. Inspiratie en tips zijn altijd welkom!

 • Reply roos pannevis november 1, 2015 at 13:48

  Ben erg benieuwd naar dit boek! Ik doe mee??

 • Reply Marina november 1, 2015 at 14:08

  Ooh wauw dit zou wel eens een uitkomt kunnen zijn! Ik verdraag tegenwoordig steeds meer voedsel niet en dit maakt eten niet echt makkelijk, ben dus reuze benieuwd naar dit boek!

 • Reply Lyda van den Bos november 1, 2015 at 14:33

  Oh, hier zou mijn dochter blij mee zijn. Zij heeft heel veel last van PDS. Ik zou het haar graag geven :-))

 • Reply Mieke november 1, 2015 at 14:47

  Doe heel graag mee. Heb al meer dan 30 jaar last van PDS en er zijn geen medicijnen die helpen….heb al van alles geprobeerd qua voeding en tot nu toe zonder resultaat. Misschien is dit kookboek eindelijk de oplossing voor mij ?
  Kan ik eindelijk eens de deur uitgaan wanneer ik wil en afspraken maken zonder na te denken wat zou dat heerlijk zijn….geeft een gevoel van vrijheid.

 • Reply Ans Stier november 1, 2015 at 17:16

  Ik doe graag mee. Met mijn darmen komt zo’ n kook boek wel van pas

 • Reply sandra november 1, 2015 at 18:55

  Ik weet al lange tijd dat mijn darmen sommige dingen niet zo goed aan kunnen, maar ik ben er pas sinds kort achter dat dit (deels) komt door lactose intolerantie. Ik moet nog een beetje aan het idee wennen, en soms gaat het nog wel eens mis. Zo’n kookboek zou hier zeker bij kunnen helpen

 • Reply Esther Potters november 1, 2015 at 19:51

  Eindelijk eens een kookboek dat rekening met je buik (en darmen) houd!
  Ik doe graag mee:)

 • Reply Giulia Califano november 1, 2015 at 20:02

  Oh, ik ben echt reuzebenieuwd naar dit boek en vooral of het me kan helpen eindelijk af te zijn van al die zwangerschapsfelicitaties dankzij mijn PDS!

 • Reply Sophie november 1, 2015 at 20:07

  Toen ik je recensie las, heb ik het boek meteen op mijn lijstje voor Sinterklaas gezet. Het lijkt me een heel fijn kookboek. Ik weet van een aantal voedingsstoffen dat ik er niet zo goed tegen kan, maar het lijkt me super om recepten niet te hoeven aanpassen, maar die gewoon helemaal gevolgd kunnen worden.

 • Reply Anna november 2, 2015 at 07:40

  Ik ben erg benieuwd naar dit boek,veel last van buikklachten,benieuwd of dit boek de oplossing bied

 • Reply Gonny november 2, 2015 at 09:09

  Ik ben erg nieuwsgierig naar dit boek, ik heb recentelijk de diagnose PDS gekregen, en ben er nog niet uit wat ik nu wel en niet goed kan eten. Misschien kan ik met deze recepten zorgen dat mijn buik rustiger wordt.

 • Reply Jacqueline november 2, 2015 at 11:11

  Dit boek lijkt me echt geweldig! Ik heb helaas erg vaak last van buikpijn, maar “helaas” is het bij mij geen PDS maar gewoon overgevoeligheid waarschijnlijk. Ik hoop dat ik met dit boek ook lekkere gerechten kan koken zonder last te krijgen van mijn buik.

 • Reply Marloes november 2, 2015 at 11:47

  Ik doe graag mee aan deze winactie! Ik heb geen PDS, maar wel snel last van bijvoorbeeld ui, paprika, koolsoorten en ijsbergsla. Ik ben benieuwd wat voor lekkere recepten in dit boek staan :).

 • Reply franka fels november 2, 2015 at 14:52

  cronische darm klachten zit helaas in de family dus zeer beniwd naar dit boek

 • Reply jorine november 2, 2015 at 15:43

  Hi! Ik ben ontzettend benieuwd naar dit boek! Weet inmiddels een paar jaar dat ik pds heb en een aantal dingen niet meer mag eten. Nu ik er aan gewend ben is het helemaal prima, maar nieuwe inzichten en inspiratie in koken zijn altijd welkom! Heb na een avondje veel eten, de volgende weer flink spijt. Dan kan ik languit op de bank met een kruik op mn buik.

 • Reply Anna Wienen november 2, 2015 at 16:26

  Oooh wat zou mijn zus hier veel aan hebben… Ze heeft altijd zo veel last van haar darmen ☹️

 • Reply Gea Jager november 2, 2015 at 17:35

  Ik ben erg benieuwd naar dit boek en doe dan ook graag mee aan deze winactie.

 • Reply Monique november 2, 2015 at 17:46

  Oh, wat zou ik dit boek graag winnen voor mijn zusje! Ze heeft al jaren een gevoelige buik en niemand weet waar dat door komt. Tot overmaat van ramp moet ze nu chemokuren ondergaan voor borstkanker, waardoor haar buik helemaal op hol slaat…

 • Reply Kirsten november 2, 2015 at 18:02

  De onrustige buik, ja daar kan ik over mee praten 🙁 Na of tijdens het eten begin ik al te borrelen en op te blazen. Het lijkt bijna wel of ik een ballon heb ingeslikt, maar nog net niet opstijg 😉 Wat lijkt het me heerlijk om een handvat te hebben bij buik klachten! Want de dokter wist het zo ook niet precies & ik heb nee gezegd tegen al die “leuke” onderzoekjes die gedaan konden worden. Toch wil ik super graag dat het beter gaat met mijn buik en met mij natuurlijk. Dus ik doe graag mee met deze fijne wedstrijd 😀 Fingers crossed…..

 • Reply Barbara Dijkman november 2, 2015 at 19:20

  Ik heb altijd last van mijn buik, veel onderzoeken gehad, maar is gewoon pds zeggen ze, ik zou dolgraag met dit boek het met eten proberen te kalmeren. Dus ik loot graag mee voor een kansje.

 • Reply Annie de Waal november 2, 2015 at 19:53

  Ik doe graag mee voor het kookboek, ik heb altijd last van mijn buik naar het eten, ik ben erg benieuwd naar de recepten in het kookboek.
  Zou heel prettig zijn als het hielp voor een rustige buik.

 • Reply Lin van de Werf november 2, 2015 at 20:23

  Dit boek is nou echt op mijn lijf geschreven. Problemen met mijn darmen en maag zijn mij helaas niet vreemd. Vrijwel dagelijks heb ik last van PDS zoals verstopping, opgeblazen gevoel, pijn in buik of maag. Helaas is er volgens de artsen weinig aan te doen, behalve de standaard adviezen. Ik ben dan ook erg benieuwd naar dit boek, en de informatie, adviezen en recepten die erin staan.

 • Reply Iris november 2, 2015 at 20:30

  Leuk! Ook pds hier, dus lijkt me erg interessant om eens wat van die recepten te proberen.

 • Reply Esther november 2, 2015 at 21:06

  Ik zou hem heel graag willen winnen. Waarom? Ik heb last van gevoelige darmen. Maar ik durf er niet zo goed mee naar de huisarts, omdat ik naar de huisarts gaan altijd enorm eng vind. Ik heb ook geen idee wat er eventueel mis is met mijn darmen. Maar ik weet wel dat ik op sommige voeding niet goed reageer. Ik hoop dat dit boek mij gaat helpen.

 • Reply Willy Nijssen november 2, 2015 at 21:22

  Ik zou dit boek graag voor mijn dochter winnen zij heeft PDS. Ze heeft er erg veel last van en ik denk dat ze er heel blij zal zijn als ik dat boek voor haar win!

 • Reply Brit Weijers november 2, 2015 at 21:26

  Goede recepten en nuttige tips daar sta ik voor open al weet ik zelf wel heel goed wat ik zeker niet in mijn mond moet stoppen.

 • Reply Anita te Gussinklo november 2, 2015 at 21:34

  Toevallig heb ik vandaag echt heel erg pijn in mijn (onder) buik.
  Ik werd er vannacht wakker van, en nu zeurt het al de hele dag.
  Maar goed, dit boek lijkt me heel handig omdat ik nogal vaak gevoelig reageer

 • Reply erika van koert november 2, 2015 at 23:18

  Ik maak hier graag kans op.
  Mijn man heeft de ziekte van crohn.

 • Reply michael nooyen november 3, 2015 at 00:12

  Zou super zijn om dit boek te winnen voor mijn vriendin

 • Reply Nina Mol november 3, 2015 at 06:15

  Ik doe graag mee! ALTIJD last! 🙁

 • Reply Barbara november 3, 2015 at 08:56

  Ik hoop dat u mij dit kookboek geeft,
  omdat mijn man zo vaak buikpijn heeft.
  Want als ik dit Kookboek voor een Rustige Buik,
  bij het koken van het dagelijks eten gebruik,
  worden de maaltijden voortaan beter bereid,
  en is die vervelende buikpijn misschien wel verleden tijd!

 • Reply Esmée november 3, 2015 at 09:41

  Dit boek zou ik wel heel graag willen hebben!!
  Heb namelijk vaker last van mijn PDS dus ik doe graag mee!:)

 • Reply Tamara TS november 3, 2015 at 09:47

  Ik zou dit boek graag winnen, omdat ik idd last heb van PDS, maar ook lactose-intolerant ben. Soms heb ik last omdat ik eigenwijs ben en toch dat ijsje wil eten, maar over het algemeen kom ik er maar niet achter waar ik nog last van krijg.

 • Reply Yvonne Meulhof november 3, 2015 at 10:04

  Ik zou deze dolgraag hebben voor mijn dochter. Zij is op dit moment 7 maanden zwanger en heeft dagelijks wee-achtige pijn door haar PDS. Iedereen die ooit een kind op de wereld heeft gezet, weet wat dat betekent. Als haar darmen “rustig” zijn heeft ze geen last en dat gun ik haar zo! Dit boek kan haar helpen.

 • Reply anica aarts november 3, 2015 at 12:38

  zal super graag winnen… met dagelijks veel laxerende middelen innemen en oppassen met wat ik eet zal dit boek wel tot pas komen

 • Reply Sandra november 3, 2015 at 13:35

  Mijn dochter heeft altijd last, kom maar op met die recepten 🙂

 • Reply Sandra november 3, 2015 at 14:13

  Ik heb al jaren last van PDS, dus ik ben benieuwd naar alle tips en recepten !

 • Reply Bea november 3, 2015 at 16:15

  doe graag mee voor dat mooie boek ,ben er zeer benieuwd naar.

 • Reply Fany van hemelen november 3, 2015 at 16:55

  Al heel mijn leven heb ik voortdurend last van maag,buik en darmen,
  Sinds ik ontdekte dat gluten en lactose boosdoeners kunnen zijn,heb ik heel mijn eetpatroon veranderd met verbetering tot gevolg…
  Toch blijft de onrustige buik aanwezig en met dit boek hoop ik lekkere alternatieven te vinden om deze toch nog extra te kalmeren…
  En de leuke receptjes uitproberen maakt me happy dus niet alleen een blije buik maar ook een happy mind…ideale winnaar dus?en graag deel ik mijn mening met de andere volgers…

 • Reply Sabine november 3, 2015 at 19:23

  Verzachtende gerechten voor mijn gevoelige darmen, dat klinkt goed! Ik doe graag mee 🙂

 • Reply Thea november 3, 2015 at 22:05

  whooh, dat lijkt mij een goed boek!

 • Reply Henriette Leeuwis november 3, 2015 at 23:06

  Super zeg dat er een kookboek is voor mensen met een prikkelbare darm.
  Ik ben zeer benieuwd naar de recepten en zou ze graag willen uitproberen.
  En ik ben ook erg nieuwsgierig of het echt helpt 🙂

 • Reply Anita H. november 4, 2015 at 03:06

  De diagnose PDS is nooit gesteld, maar feit is dat ik altijd last van mijn darmen heb. Ben zeer benieuwd naar dit boek.

 • Reply Wilma november 4, 2015 at 05:02

  Ja, ik heb regelmatig buikpijn als ik bepaalde voedingsmiddelen tot me heb genomen. Lijkt me dus een ideaal boek voor me. Hoop dat ik er baat bij zal hebben.

 • Reply Jolijn november 4, 2015 at 21:30

  Ik doe mee voor mijn lieve omaatje ♥

 • Reply Inge november 5, 2015 at 14:54

  oehhh, mooi boek!
  Ik heb al 20 jaar buikklachten en weet eigenlijk niet meer wat ik moet eten. Lijk ziek te worden van steeds meer dingen en laat nu al gluten, lactose, soja, witmeel, koolsoorten, alcehol en schimmels weg.
  Ik eet zo weinig mogelijk gerafineerde suikers en probeer alle e nummers te vermijden maar op den duur ben je ten einde raad; mijn buik wordt niet rustig :-S
  Dit boek komt als geroepen

 • Reply Vivian november 7, 2015 at 22:07

  Hoi!

  Wat goed dat je dit boek onder de aandacht brengt! Ik heb heel veel belangstelling.
  Mijn hele leven lang zit mijn buik al in de knoop, zonder medische reden 🙁
  Ik hoop hier een hoop info uit te halen.

  Groetjes, Viv

 • Leave a Reply