Winnen

GESLOTEN: Win het eerste deel in De Mars trilogie!

rood
Rood is het eerste deel in een nieuwe young adult trilogie. Grote kans dat dit dé nieuwe ya sensatie wordt. Een boek waarbij je het gevoel krijgt dat je al in de film zit. Hebben? Wij geven een exemplaar weg!

Waar gaat het boek over?
Darrow is een Rode, een lid van de laagste kaste in de kleurgeoriënteerde maatschappij van de toekomst. Net als zijn mede-Roden werkt hij de hele dag diep onder de grond, overtuigd dat hij en zijn medemensen de oppervlakte van Mars leefbaar maken voor toekomstige generaties. Een lot waar Darrow vrede mee heeft gesloten, wetende dat zijn bloed en zweet ooit zal resulteren in een betere wereld voor zijn kinderen.
Maar Darrow en zijn soort zijn verraden. Al snel komt hij erachter dat de mensheid de oppervlakte van Mars al generaties geleden heeft bereikt. Uitgestrekte steden en rijk begroeide velden strekken zich uit over het landschap. Darrow – en alle Roden net als hij – zijn niets meer dan slaven voor de decadente heersende klasse.
Geïnspireerd door een verlangen naar gerechtigheid, en gedreven door herinneringen aan een verloren liefde, offert Darrow alles op om het legendarische Instituut te infiltreren, een proefterrein voor de dominante Gouden kaste waar de nieuwe generatie van menselijke opperheren strijden om macht. Darrow wordt gedwongen te strijden voor zijn eigen leven en de toekomst van de beschaafde wereld tegen de beste en meest genadeloze leden van de heersende klasse van de maatschappij. Hij zal voor niets of niemand stoppen om zijn vijanden te verslaan… zelfs niet als dat betekent dat hij een van hen moet worden.

Wat moet je doen om te winnen?
– Laat ons hieronder weten waarom jij denkt dat dit boek goed is
– Vul een geldige naam en emailadres in zodat wij jou kunnen bereiken

De recensie van Rood verschijnt deze week op Adorable Books.

Meedoen kan tot en met 1 augustus 2016. De winnaar krijgt een email.

Previous Post Next Post

80 Comments

 • Reply Chantal juli 26, 2016 at 14:40

  Wow, dat lijkt me een heel gaaf boek. Dat met dat kastensysteem komt ook in De Selectie terug, wat ik een geweldige serie vind. Verder gaat het boek over verraad, wat me benieuwd maakt naar wat de hoofdpersoon daartegen gaat doen. En nog een argument waarom ik het boek graag zou willen winnen: ik verwacht dat mijn leerlingen (3 en 4 mavo) zullen smullen als ik hier uit voorlees!

 • Reply Anouk juli 26, 2016 at 14:44

  Ik denk dat het een goed boek is omdat de titel zo lekker mystrieus is. Kort en krachtig dit trekt meteen de aandacht. Daarnaast is de cover oook praaaaaachtig !!

 • Reply Marjolein juli 26, 2016 at 14:58

  Oei het lijkt mij een spannend boek waarin ik een nieuwe wereld kan ontdekken. Ik maak graag kans.

 • Reply Tessa juli 26, 2016 at 14:59

  Dit lijkt me een ontzettend spannend en gaaf boek! Heb nog niet veel scifi/dystopische verhalen gelezen, en deze lijkt me heel erg boeiend!

 • Reply Anneke juli 26, 2016 at 15:16

  Ik heb heel veel goede dingen over dit boek gehoord en het lijkt me echt een superinteressante wereld waarin het zich afspeelt. Ik bedoel, op mars? Dat lijkt me gaaf! Verder houd ik wel van een goed infiltratieverhaal :).

 • Reply Maria juli 26, 2016 at 15:26

  Door alleen al de samenvatting te lezen krijg ik al helemaal zin om dit boek te lezen. Het lijkt me een erg mysterieus boek. En dan de titel! Wauw!

 • Reply Roos juli 26, 2016 at 15:40

  Dit lijkt mij een heel goed boek omdat het weer even wat anders is doordat het zich op Mars afspeelt. Daardoor is het net weer een tikje anders. Plus dat ik zoveel lovende recensies heb geschreven dat het wel goed moet zijn! Ik ben erg nieuwsgierig naar dit boek!

 • Reply Erik van de Ven juli 26, 2016 at 16:08

  Waarom ik denk dat dit boek goed is? Gewoon door de titel: Rood. De titel is kort maar alles omvattend.

 • Reply Anita te Gussinklo juli 26, 2016 at 16:22

  Ik denk dat dit boek goed is omdat je je dan waant in een spannende mysterieuze wereld.

 • Reply Nancy juli 26, 2016 at 16:30

  Ik doe graag mee aan deze winactie.
  Ik ben al een tijdje nieuwsgierig naar dit boek. Het feit dat het op Mars afspeelt, is een groot voordeel, want er zijn te weinig ruimteboeken naar mijn mening. Dat maakt het verhaal al goed voor mij.
  Daarnaast gaat het over een dystopische maatschappij waarbij een deel van de bevolking wordt onderdrukt. Ik verwacht dat Darrow daarin in opstand komt met veel spannende momenten tot gevolg. Hierdoor kan het boek toch niet anders dan goed zijn? Ik kijk er alvast naar uit!

 • Reply chantal juli 26, 2016 at 16:38

  Toen ik over dit boek hoorde leek het me al leuk! Er zijn meer dystopische/futuristische boeken, maar weinig spelen zich af in de ruimte of op een andere planeet, hoe vet is dat. En verder gaat de hoofdpersoon zelf wat doen en infiltreren, dat is bij de meeste boeken wel anders.

 • Reply Alexandra Bultman juli 26, 2016 at 16:52

  Dit boek klinkt echt heel goed! Ik hou wel van die buitenaardse boeken.
  Ik vind jullie blog trouwens heel erg leuk! Ga zo door 😉

 • Reply Romy juli 26, 2016 at 18:24

  Oeeh, dat klinkt als een spannend boek! Ik hou heel erg van lezen, maar alle boeken in mijn boekenkast zijn al uitgelezen! Dus dit zou heel goed van pas komen 🙂

 • Reply Heleen van der Velde juli 26, 2016 at 19:39

  Omdat het een veelbelovende start van een nieuwe YA-trilogie is! En daarmee voor mij de start voor een nieuwe verslaving!

 • Reply Marjan de Waal juli 26, 2016 at 19:42

  De cover alleen al met die vleugel, hoe gaaf moet dit boek zijn. Zou hem heel graag lezen.

 • Reply Ilse Brinkhuis juli 26, 2016 at 20:26

  De cover maakt me al nieuwsgierig en de recensie ook. Zou hem heel graag lezen.

 • Reply Ans Stier juli 26, 2016 at 21:11

  Positieve recensies dus het moet wel een goed boek zijn. Ik loot graag mee

 • Reply Emile juli 26, 2016 at 22:22

  Het boek staat al een tijdje op mijn radar, omdat ik wel van SF/Dystopische boeken houd . En dan heb ik ook nog vrienden die het vergelijken met de hongerspelen, maar dan beter. Dat kan toch niet fout gaan lijkt me.

 • Reply Daphne juli 26, 2016 at 22:58

  Wat leuk dat jullie een gave a way doen!

  Het lijkt mij leuk om dit boek te winnen omdat ik erg van het genre YA houd. Nog niet zo heel erg lang geleden heb ik het ontdekt en tot nu toe al erg leuke series gelezen. Het kasten-systeem dat in Rood terugkomt herken ik van de serie: De Selectie, waar ik erg van heb genoten.

  Ben erg benieuwd naar jullie recensie van dit boek en mocht iemand ander blij gemaakt worden met een exemplaar van dit boek dan ben ik toch ook wel benieuwd wat diegene van het boek vond!!

 • Reply mi van neer juli 27, 2016 at 08:35

  Het boek heeft een cover die mij meteen al aanspreekt en ik in de boekhandel graag zou oppakken en bekijken. Het verhaal klinkt goed: onderdrukking, kasten-systeem en infiltratie. En dat allemaal op Mars?! Must Read!

 • Reply Irene Niec juli 27, 2016 at 08:49

  Dat is leuk, heel graag maak ik kans voor mijn kleindochter die mij over deze trilogie heeft verteld, het zou een super verjaardags cadeau zijn

 • Reply Esther van liessum juli 27, 2016 at 08:51

  Ik doe graag mee met deze winactie, omdat ik dit boek heel graag zou willen lezen. De kaft spreekt me gelijk aan , echt heel mooi en stoer. Ook het feit dat het op mars afspeeld is iets bijzonders. Ja het lijkt me een boek dat je niet weg kan leggen en een een ruk uitleest.

 • Reply Laurens juli 27, 2016 at 09:30

  Ik hou van YA-boeken, maar niet van die verhalen die alleen maar mega zoetsappig zijn. Een beetje is prima, maar niet alleen maar zwijmel-zwijmel, Beetje actie mag wel van mij! Rood lijkt me spannend en stoer! Recensies zijn erg goed, dus ben benieuwd!

 • Reply Marije juli 27, 2016 at 09:33

  Ik heb al zo veel over dit boek gehoord dat ik ondertussen niet meer kan wachten tot ik het kan lezen! En daarbij ben ik dol op alles wat zich in de ruimte of op andere planeten afspeelt. Ik ben erg benieuwd hoe de auteur het leven op Mars heeft neergezet!

 • Reply Mariska juli 27, 2016 at 09:39

  De cover is prachtig! Recensies zijn goed.. De samenvatting spreekt me erg aan.. Zou het gewoon graag willen lezen!

 • Reply Priscilla juli 27, 2016 at 09:49

  Na geweldige series zoals The Hunger Games, Divergent, The Maze Runner etc. hoop ik dat Rood net zo’n succes wordt. Ik ben ontzettend nieuwsgierig naar dit eerste deel van de Mars trilogie en kan niet wachten om helemaal op te gaan in deze mysterieuze wereld.

 • Reply Felicity Dumay juli 27, 2016 at 10:17

  Omdat Rood een heel nieuw verhaal is dat niet echt te vergelijken is met andere populaire boeken. Dit verhaal vindt zich plaats op Mars wat ik echt heel gaaf vind, want ik heb nog nooit een boek gelezen dat niet plaatsvindt op aarde zelf.

 • Reply Daan van Rossum juli 27, 2016 at 10:21

  Lijkt me gewoon geweldig om weer aan een verslavende serie te beginnen! En deze staat bovenaan mijn verlanglijstje!

 • Reply Jamie juli 27, 2016 at 11:00

  Dit boek staat bovenaan mijn wish-list! Het lijkt me erg leuk om een boek te lezen dat zich een keertje niet op aarde afspeelt. Ik ben erg benieuwd!

 • Reply nadia juli 27, 2016 at 12:03

  ik vind dit echt een origineel verhaal! heel gaaf! ben benieuwd!

 • Reply Monica Verschoor juli 27, 2016 at 12:39

  Kan mij voorstellen dat je in opstand komt tegen zo’n kasten-stelsel. Lijkt India wel! Benieuwd hoe het verhaal zich gaat ontwikkelen in de komende delen.

 • Reply Tanneke Burggraaff juli 27, 2016 at 13:28

  De titel in combinatie met de verhaallijn op mars. De rode planeet. Een originele locatie.
  Zeker nu in de ruimtevaart mars erg in de aandacht is.
  Ook de cover spreekt erg aan. Ik maak heel graag kans.

 • Reply Silke Lapiere juli 27, 2016 at 14:33

  De kaft is echt prachtig, dus zou het alleen daarom al willen lezen. Ook lijkt de verhaallijn er heel origineel uit te zien. Dit boek zou ik echt graag willen lezen. 🙂

 • Reply Rosalie juli 27, 2016 at 15:28

  Dit verhaal klinkt heel origineel en leuk, en is denk ik daarom heel goed! Hij lijkt me heel tof, dus ik zou super graag winnen!

 • Reply Els juli 27, 2016 at 17:01

  Mooie cover (al zegt dat niet veel over de inhoud 🙂 )… De inhoud spreekt me aan, en bovendien lees ik graag in dat genre. Ik ben er vrij zeker van dat dit boek me ook zal smaken. Ik ben benieuwd!

 • Reply Jenny van hoecke juli 27, 2016 at 21:33

  Het boek klinkt een beetje als Rode Koningin en de Selectie, wat ik beiden prachtige boeken vind. :D. Ik geef toe, luister niet naar mijn mening want ik ben dol op zowat de meeste boeken. Euuuhhh…. oepsie?

 • Reply Tamara TS juli 27, 2016 at 23:16

  Dit boek is alleen al geweldig, omdat het zich op Mars afspeelt. Ik vraag me al heel lang af of er ooit echt leven op Mars is geweest, dus met dit boek kan ik er nog heel wat bij fantaseren. 😉

 • Reply Jan juli 28, 2016 at 00:41

  Lijkt me een prachtig verhaal om me helemaal in te gaan leven.

 • Reply Jacqueline de Waal juli 28, 2016 at 06:40

  Wauw zo een leuke boek!

 • Reply Anna juli 28, 2016 at 08:09

  De voorgaande boeken waren ook geweldig..! Dus misschien weer een verfilming..?

 • Reply Simone juli 28, 2016 at 08:17

  Ik vind het een erg innovatief verhaal. Ik heb nog nooit van een soortgelijk verhaal gehoord, laat staan gelezen. Dit lijkt me ook echt een verhaal wat verfilmd zou kunnen worden en waar iedereen helemaal verslaafd aan raakt. Iedereen wilt meer, meer, meer…. en blijft lezen!

 • Reply Aniek juli 28, 2016 at 09:11

  Een origineel thema met ingrediënten als liefde en gerechtigheid, dat moet een succes worden.

 • Reply Romy juli 28, 2016 at 09:13

  Van series boeken ben ik groot fan,
  Vandaar dat ik verslingerd aan Harry Potter ben,
  Maar ook Twilight kan mij wel bekoren,
  Als ik dat lees, mag je me echt niet storen.
  Maar al die boeken ben ik nu bijna doorheen,
  En qua nieuwe series weet ik er nog geen.
  Totdat ik deze leuke serie zag,
  Dus sla ik graag mijn slag.
  In dit verhaal laat ik mezelf graag gaan,
  Om pagina na pagina om te slaan.

 • Reply melissa juli 28, 2016 at 09:13

  Triologie? Dat wordt weer een verslaving 😉 ik hoop op een boek dat net zo goed is als bijv. hunger games!

 • Reply Marleen juli 28, 2016 at 09:55

  Ik ben heel erg benieuwd naar dit boek. Hopelijk wordt ik net zo’n fan van deze trilogie als van De Hongerspelen!

 • Reply Annelaure van Zomeren juli 28, 2016 at 12:43

  Dit boek lijkt me erg goed omdat het een hele andere wereld beschrijft. Dat interesseert me heel erg!

 • Reply Annelies Pietens juli 28, 2016 at 13:12

  Ik houd van triologie,s en dit boek lijkt mij er spannend. Eentje die je meesleept naar deel 2 en dan maar weer wachten tot die uitkomt hahaha

 • Reply anja juli 28, 2016 at 14:10

  lijkt me een erg leuk spannend boek om te lezen in de vakantie

 • Reply Kim juli 28, 2016 at 14:37

  Dit lijkt me echt een ontzettend spannend boek!
  Ben wel weer toe aan een spannende trilogie!!

  Groetjes Kim

 • Reply Ria juli 28, 2016 at 16:18

  ROOD lijkt me een boek dat alles in zich heeft: spanning, intrige, sciencefiction, avontuur, kortom geschikt voor jong en oud, man of vrouw. Ben erg benieuwd. Bovendien een eerste deel van een serie… HOERA! Ben gek op boekenreeksen wil altijd meer meer meer….

 • Reply Sandra juli 28, 2016 at 17:07

  Klinkt super! Ik doe graag mee 😉

 • Reply Alex Dekker juli 28, 2016 at 18:44

  Ik heb nog weinig young adult gelezen maar laat me graag verassen door nieuwe genres.

 • Reply Mariska juli 28, 2016 at 19:10

  ik ken het genre niet , maar wil het graag leren kennen om er over te kunnen oordelen

 • Reply Patrick herrewijn juli 28, 2016 at 19:20

  De omslag, het verhaal en de verwachtingen maken mij nieuwsgierig naar het boek en daarmee is het ook een goed boek.

 • Reply maris juli 28, 2016 at 20:27

  boeken met genre Sciencefiction vind ik altijd erg interessant om te lezen.

 • Reply Story addict juli 28, 2016 at 20:46

  Met thema’s als verraad en verschillen in klasse lijkt me dit een mooi, diepgaand boek, ook voor degene die normaal niet zo snel YA zouden lezen. Het spreekt mij in ieder geval vanwege deze thema’s zeker aan. Doe dus ook graag mee met deze win-actie! 🙂

 • Reply Brit juli 28, 2016 at 22:37

  Ken dit genre niet maar wil er graag kennis mee maken.

 • Reply Sanne de Waard juli 29, 2016 at 09:57

  Ik denk dat het een goed boek is omdat het onderwerp eigenlijk een heel actueel thema is. Dat is iets wat mijzelf ook aanspreekt.

 • Reply Mar juli 29, 2016 at 10:44

  Het heeft weg van de Divergence series en die vond ik erg mooi.

 • Reply Bea juli 29, 2016 at 10:46

  Het verhaal vind ik interessant. Ik hou wel van sf.

 • Reply J. juli 29, 2016 at 10:48

  Ik houd hier van. Ook hiervan zou je een mooie film kunnen maken à la Divergent.

 • Reply Margo juli 29, 2016 at 10:51

  De strijd van de onderdrukten tegen de welgestelde klasse blijft een interessant gegeven voor een verhaal. Ik loot graag mee.

 • Reply Janita juli 29, 2016 at 11:42

  Het lijkt mij een ontzettend origineel verhaal dat zich afspeelt in de ruimte en niet te vergelijken is met andere young adults. Ik heb al veel gehoord over dit boek, ik ben erg benieuwd! Het is ook nog eens het eerste deel van een serie en ik ben dol op series!

 • Reply Joni juli 29, 2016 at 16:21

  Ik zou heel graag dit boek willen winnnen omdat ik weer eens wil verdwalen in een prachtig boek en ontsnappen uit de saaie wereld waarin ik leef. En ik denk dat dit YA boek me daarmee kan helpen omdat het verhaal me ontzettend aanspreekt door mars: een nieuwe wereld hier ver vandaan.

 • Reply Sylvia juli 29, 2016 at 16:31

  Het boek klinkt echt super spannend! Ben benieuwd of de hoofdpersoon Darrow zichzelf niet verliest in de strijd en een ander persoon wordt! Ook benieuwd naar het Mars-element in het verhaal! Voelt het echt aan als een andere wereld dan de aarde? Of is aarde gecreëerd op Mars? De cover is mooi, hoop het verhaal ook!

 • Reply JoyS juli 29, 2016 at 19:55

  Hij doet me denken aan de rode koning mijn lievelingsboek <3

 • Reply Anneliese de Waal juli 29, 2016 at 20:07

  Ik ben erg nieuwsgierig naar het boek, ik ken het genre niet, maar zou het heel graag willen lezen en boek te ontdekken.

  Groetjes van,
  Anneliese

 • Reply Michael noo juli 29, 2016 at 20:37

  Lijkt me een heel spannend boek die je kan vasthouden tot de laatste pagina.. Ben erg nieuwsschierig geworden na het lezen van de samenvatting

 • Reply Danique juli 29, 2016 at 20:54

  Gaaf voor jonge meid, zoals mijn zus en ik. Dus zou graag meedoen

 • Reply Alexa juli 29, 2016 at 22:26

  Ik heb veel goede dingen reviews gelezen en het sci-fi genre is heel interessant.

 • Reply anica aarts juli 29, 2016 at 22:34

  Keer heel wat anders dan staandaard romans thrillers etc.. Ben heel nieuwschierig naar dit boek die me wel een goede verhaallijn lijkt te hebben

 • Reply Kamilya juli 29, 2016 at 23:01

  Ik heb zo ongelofelijk veel goeds gehoord over dit boek, ik ben zeer benieuwd 🙂 Het klinkt enorm interessant en spannend en als een heerlijk boek voor mijn vakantie die eind volgende week begint!

 • Reply Karin juli 30, 2016 at 09:04

  Het stukje dat jullie hebben geschreven smaakt naar meer, dus ik zou het hele boek graag lezen

 • Reply Aniek juli 30, 2016 at 12:33

  He is een heel origineel onderwerp, omdat het op Mars afspeelt. Ik ben benieuwd naar dit boek.

 • Reply Rowan juli 30, 2016 at 13:33

  Dit boek lijkt me goed omdat het een heel nieuw concept is, maar toch alle ingrediënten van een goede Young Adult lijkt te bevatten (voor zover ik dat aan de flaptekst en jullie recensie kan zien). Ik ben zo benieuwd naar dit boek!

 • Reply Kelly juli 31, 2016 at 02:16

  De schrijfster ken ik niet, maar als ik hier boven lees word ik wel ontzettend benieuwd! Als ik zo lees hierboven waar het over gaat ben ik benieuwd naar meer, dit boek staat genoteerd op mijn ‘wil ik lezen’ lijst!

 • Reply Ine Josten juli 31, 2016 at 10:41

  Een boek over kastes, dat kan alleen maar interessant zijn.

  Ine

 • Reply Gibby juli 31, 2016 at 21:23

  Van harte gefeliciteerd met jullie 5e Blogjaardag <3 en ik ben echt super gek op jullie vids op YouTube! Je hebt me met je samenvatting wel erg nieuwschierig gemaakt nu haha ik ben nu erg benieuwd wat Darrow allemaal gaat doen en wat hij gaat opgeven om zijn doel te bereiken en of dat het op het einde wel waard was! Ik doe dus met plezier hieraan mee en nu maar hopen dat ik win, ik ben namelijk al lang op zoek naar een nieuw boek om te lezen en waar ik een recensie over kan posten op mijn blog <3

 • Reply Astrid juli 31, 2016 at 23:12

  Lijkt mij een leuk SF-boek! Lees ik zelden, maar voor alles een eerste keer! Bovendien, jongens komen van Mars ;), wie weet wat voor licht het op bepaalde dingen werpt 😉

 • Reply hetboekenik augustus 1, 2016 at 19:50

  Ik hou wel van ‘YA’ met een soort kastesysteem. Dit boek lijkt hier volledig in te passen en ik ben er bijgevolg erg benieuwd naar!

 • Leave a Reply