Winnen

GESLOTEN: Win een exemplaar van Koninginnen!

Koninginnen
WIN! Omdat het de Boekenweek voor Jongeren is, geven wij graag een cadeautje weg waardoor jongeren meer zullen lezen. Ben je ook zo benieuwd naar het boek Koninginnen? Goed nieuws, wij geven exemplaren weg!

Waar gaat het boek over?
Drie zusjes
Eén troon…

Op het eiland Fennbirn wordt elke generatie een drieling geboren – drie koninginnen, alle drie erfgenaam van de troon en alle drie in het bezit van een bijzondere kracht.

Mirabella kan met een knip van haar vingers vlammen doen oplaaien en hevige stormen ontketenen. Katherine kan zonder blikken of blozen het dodelijkste gif doorslikken zonder ziek te worden, en Arsinoe, zo gaat het gerucht, kan de mooiste bloemen laten bloeien en wilde leeuwen temmen met één enkele blik.

Maar aangezien er maar één van hen gekroond kan worden, moeten de zussen de strijd met elkaar aangaan. Op de nacht van hun zestiende verjaardag, begint het gevecht. En dat is niet zomaar een spelletje, maar een gevecht op leven en dood…

Wat moet je doen om te winnen?

– Laat hieronder een reactie achter waarop je antwoord geeft op de volgende vraag: Hoe wil jij (andere) jongeren aan het lezen krijgen?
– Vul een geldige naam en e-mailadres in, wij sturen je een e-mail zodra je hebt gewonnen.

Meedoen kan tot en met 29 september 2018

Previous Post Next Post

46 Comments

 • Reply Nathalie september 27, 2018 at 07:34

  Ik wil jongeren aan het lezen krijgen door middel van mijn bookstagram en mijn blog. Zo heb ik al een aantal jongeren aan het lezen gekregen. Dat voelde voor mij al goed en ze vragen mij ook raad omtrent boeken.

 • Reply Nathalie september 27, 2018 at 07:37

  Ik wil jongeren aan het lezen krijgen door middel van mijn bookstagram en mijn blog. Zo heb ik al een aantal jongeren aan het lezen gekregen. Dat voelde voor mij al goed en ze vragen mij ook raad omtrent boeken. (Was een fout e-mailadres)

 • Reply Sabrina september 27, 2018 at 10:01

  Ik ben bezig om basisschooljuf te worden en naast dat ik lezen leuk vind vind ik dit ook zeer belangrijk. Ik zou elke week 1 a 2 dagen voorlezen en kinderen als ze kunnen lezen laten voorlezen samen met mij.

 • Reply AnnaB september 27, 2018 at 10:03

  Ik geef veel boeken cadeau,en vertell er dan enthousiast over,en vaak is de interessen dan gewekt. Wel een boek uitzoeken dat bij de persoon past

 • Reply Chantalle Bork september 27, 2018 at 10:07

  Door ya boeken achter te laten bij fe minibieb’s hier in de buurt hoop ik andere jongeren kennis te laten maken met ya boeken.

 • Reply Sifra Vos september 27, 2018 at 10:13

  Ik wil jongeren aan het lezen krijgen door als scheikunde docent toetsen te maken die gebaseerd zijn op de verhaallijn van boekenseries. Zo heb ik al toetsen gemaakt over Harry Potter, The mazerunner en Percy Jackson. De volgende toets gaat over Vampire diaries. De leerlingen (3e klas, leeftijd 13-16) vinden dit erg leuk en geven aan dat door de toetsen hun interesse voor bepaalde series is geprikkeld en dat ze die ook zijn gaan kijken/lezen.

 • Reply Inge Brunnekreef september 27, 2018 at 10:15

  Door midden van mijn kleine bibliotheek aan huis. Deze staat in de tuin en nu zo rond de kinderboeken week heb ik er ook prentenboeken en YA boeken in gezet en ze worden ook mee genomen. Altijd leuk ook omdat er weer andere boeken voor in de plaats komen

 • Reply Marieke september 27, 2018 at 10:15

  Ik geef graag boeken cadeau aan nichtjes, neefjes en kinderen van kennisen van mijn ouders. Ik zeg er dan bij dat wanneer ze het boek uit hebben ze het door moeten geven aan een vriend(in) of klasgenoot. En dat die het dan ook weer door moeten geven.

 • Reply Dionne september 27, 2018 at 10:35

  Ik beveel vaak boeken aan op mijn bookstagram en ben net een blog begonnen waar ik dat ook wil gaan doen. Sowieso vind ik het altijd leuk om mensen aan het lezen te krijgen, wat vaak lukt omdat ik zoveel verschillende genres lees dus altijd wel iets kan aanbevelen in hun genre.

 • Reply Chanel van der rijst september 27, 2018 at 10:41

  Mooie vraag! Ik vertel eigenlijk tegen iedereen en alles hoe leuk lezen is. En dat je vooral een boek moet zoeken die je wilt lezen en niet omdat het moet. Daarnaast werk ik op een bso en ben altijd opzoek naar leuke boeken om voor te lezen. Vorige keer vonden ze het zo leuk dat een kindje met 2 kinderen verder is gaan lezen, hij ging aan hun voorlezen wat super schattig was. Ook helpt het veel kinderen om rust te vinden. Dus probeer ik altijd dat soort momenten te bieden aan ze.

 • Reply Romy Eversen september 27, 2018 at 10:55

  Ik beveel vaak boeken aan mijn beste vriendin. Ze is nu al fan van John green en mel Wallis de vries. Ik praat veel en enthousiast over boeken en beveel iedereen young adult boeken aan.

 • Reply Marieke september 27, 2018 at 10:59

  Ik wil jongeren aan het lezen krijgen door te laten zien dat lezen helemaaal niet saai is. Dit doe ik door mn blog (hoop ik). Ik lees ook veel in het openbaar vervoer, gewoon dat meer mensen (en dan vooral jongeren) het zien.

 • Reply Suzanne Verheem-Kwak september 27, 2018 at 11:03

  Veel praten over boeken, zowel in mijn omgeving als op social media.
  En een mooi boek vind ik ook altijd leuk om als cadeau te geven ?

 • Reply Sanne de Waard september 27, 2018 at 12:42

  Ik zit altijd te spammen over hoe leuk ik boeken vind en welke ze absoluut moeten lezen. Het heeft een aantal mensen aan het lezen gekregen.

 • Reply Ilse september 27, 2018 at 12:57

  Lijkt mij een ontzettend gaaf verhaal. Ik doe graag mee.

 • Reply Elke september 27, 2018 at 13:51

  Naast mijn bookstagram en blog zit ik ook in een jongerenwerkgroep van mijn plaatselijke bibliotheek. Met de werkgroep proberen we activiteiten in de bib te organiseren en zo onze doelgroep (de jongeren dus) vertrouwd te maken met onze bibliotheek. En ik denk dat dat al een hele grote stap is naar het effectief lezen van de boeken.

 • Reply Anita te Gussinklo september 27, 2018 at 14:38

  Door zelf enthousiast te zijn over een boek en er over te vertellen.
  Ook denk ik dat er een grote taak ligt op scholen.
  Bij mijn zoon op de middelbare school telt: Elke dag heb je een boek bij je.
  Als je les hebt en je hebt de taak af mag je daarna lezen in je boek.
  Ook zou het helpen om bv eens een schrijver op school te laten komen en die hier over kan praten.

 • Reply Patricia Lubbertje september 27, 2018 at 15:27

  Ik geef graag boeken cadeau en ik vind het leuk om er over te bloggen (thuisleven.nl), een review of recensie over te schrijven of er over te praten.

 • Reply Vera Verloop september 27, 2018 at 16:48

  Door ze als kleuter al enthousiast te maken voor verhalen. Als kleuterjuf lees ik iedere dag voor, de ene keer met stemmetjes, de andere keer met materialen, andere keer weer met luistervragen. Na het boek een aantal keren te hebben voorgelezen, maken we een toneelstukje of een verteltafel om het verhaal uit te spelen. De kleuters gaan er altijd direct voor zitten als ik maar richting de boekenkast kijk.
  Dus door op jonge leeftijd boeken lezen leuk te maken, zullen zij dit plezier meenemen in hun verdere leven.

 • Reply Suus september 27, 2018 at 16:53

  Ik heb geen blog of zo maar hoop dmv lezen in het openbaar en vooral reageren op mensen als ze een boek lezen ( die ik ook gelezen heb) dat hij leuk/ spannend etc is) ik hoop door mijn gelees in huis dat mijn kinderen het ook meer gaan oppakken ?

 • Reply Liana september 27, 2018 at 19:35

  Ik wil jongeren aan het lezen krijgen door duidelijk te maken dat boeken allesbehalve saai zijn en dat er veel meer is dan alleen die verplichte leeslijst op school en toch ook een beetje door te bloggen over boeken om mensen enthousiast te maken naar lezen.

 • Reply Nicole september 27, 2018 at 20:21

  Als dyslexiebehandelaar probeer ik jongeren aan het lezen te krijgen door hen middelen te geven waardoor ze beter worden in lezen. Door met hen te oefenen, samen te lezen, woordenschat mee uit te breiden en vooral mijn liefde voor taal en lezen over te brengen. Niks mooier dan cliënten die me vertellen dat ze graag willen voorlezen uit een boekje of die vol trots vertellen dat ze Harry Potter in een week (!) uit hebben gelezen.

 • Reply Honeybookz - Mireille september 28, 2018 at 00:51

  Ik behoor zelf nog wel tot de jongeren en wat naar mijn idee werkt, is verplichte boeken af te schaffen. Ik moest toen ik in de vierde klas VWO zat voor de Inktaap (boekenprijs) verplicht boeken lezen, sommige waren nog heel lastig geschreven, heel erg proza. Dat is niet tof voor 15 tot 16-jarige kinderen, die misschien al sinds de brugklas geen boek meer aangeraakt hebben. In een klas van 30 personen hadden daarom hooguit 6 de Inktaap boeken daadwerkelijk gelezen.

  Maar hoe bereik je de jongeren nu wel en motiveer je ze? Ik denk echt door communities, social media, Instagram met name. Ik heb zelf ook een bookstagrampagina en door regelmatig updates te delen over boeken die ik lees, heb ik echt het gevoel dat ik mijn volgers motiveer om ook meer te gaan lezen.

  Toffe actie!

 • Reply Jarissa september 28, 2018 at 11:28

  Lezen is voor veel jongeren ‘niet cool’. Als je dit idee verandert, zullen er meer jongeren komen lezen. Schreeuw maar van de daken dat jij op dit moment een ge-wel-dig boek leest, of dat je onwijs hebt lopen huilen van een ander boek. Hoe meer meer mensen erover gaan praten, hoe normaler het wordt.
  Natuurlijk kan dit beginnen via social media, maar het is ook belangrijk dat gewone lezers dit doen. Als een soort ‘mond-op-mond’ reclame kan je dat zien! En van wat ik heb geleerd, is niks beter dan dat!

 • Reply Fleur september 28, 2018 at 11:36

  Ik wil heel graag (andere) jongeren aan het lezen krijgen! Hoe? Ik volg nu de master Jeugdliteratuur om straks als leesbevorderaar mij hard te maken voor een betere ‘lezen voor de lijst’. Zelf ben ik toen ik ook het plezier voor lezen even uit het oog verloren en dat vind ik zo zonde! Lezen is leuk en moet ook leuk blijven en het moet niet zo zijn dat je op de middelbare school plotseling in het diepe van de volwassenliteratuur wordt gegooid! Want er zit nog zoveel tussen jeugd- en volwassenliteratuur (:

 • Reply Nayomi Latulola september 28, 2018 at 12:37

  Ik zou super graag (nog meer) andere jongeren aan het lezen maken! Hoe?! Momenteel ben ik bezig met het schrijven van een boek. Ik ben 19 jaar en vind dat jongeren een ander perspectief van de wereld hebben en dat moet ook want wij zijn 100% van de toekomst. Onze stem telt zeker weten mee. Ik hoop dat, zodra mijn boek in de schappen ligt, ik heel veel jongeren inspireer door weer te lezen met plezier geschreven door iemand van “ons”.

 • Reply Marloes september 28, 2018 at 13:09

  Ik wil jongeren aan het lezen krijgen. Ik denk niet dat je dan nu bij de jongeren moet wezen. Ik loop stage op een basisschool als juf en ik wil daar al beginnen met de leesbevordering! Ik laat zien hoe leuk lezen is en wat er allemaal in de boekenwereld te beleven is! De jeugd heeft de toekomst! En bij ouders de voordelen van lezen bekend maken! Om de huidige jongeren aan het lezen te krijgen probeer ik ze te enthousiasmeren en elke keer een YA boek aan te bevelen bij vrienden en kennisen!

 • Reply Larissa september 28, 2018 at 13:41

  Aangezien ik net uit de fase van jong volwassenen kom heb ik gemerkt hoe belangrijk het is om boeken te lezen. Voor zowel woordenschat, spelling, eventueel het leren van een andere taal en het is gezond voor jou eigen geest. Ik heb veel van mijn vrienden (jongeren ) aan de lees gebracht door ze mee te nemen naar boekenwinkels in verschillende steden. Vaak ook 2e hands boeken winkels want die vaklen vaak binnen het budget van jongeren :). Mij lijkt het een goed idee dat bijvoorbeeld klassenuitjes ook naar soorten boekenwinkels gaan! Vaak is er studenten korting wat de jongeren altijd aan trekt!

 • Reply Lieke ten Voorde september 28, 2018 at 13:51

  Ik zou het lezen stimuleren door elke week een boek centraal te stellen en hieraan een opdracht te koppelen. Door online een soort scorebord bij te houden kan je zien wie er voor staat. Zo komt er ook een beetje competitie in daar houdt iedereen wel van toch?!

 • Reply Merel september 28, 2018 at 14:12

  Ik blog en ik schrijf recensies, maar dat is niet hoe ik anderen enthousiast maak: Eigenlijk is wat ik doe gewoon mega enthousiast doen tegen vrienden wanneer ik een boek heb gelezen dat ik goed vond, en verder geef ik veel van mijn boeken aan (jongere) kennissen als ik ze al heb gelezen. Niks bijzonders dus, maar ik krijg ze wel enthousiast!

 • Reply Femke september 28, 2018 at 14:20

  Ik probeer andere aan het lezen te krijgen door ze over mijn boek ervaringen te vertellen en mee te nemen naar boekenbeurzen!

 • Reply Marre Alberink september 28, 2018 at 15:09

  Èen deel van de handboeien aan iemands pols. Het andere deel aan het boek. De sleutel krijg je als je het boek hebt uitgelezen.? Zo moet iedereen wel lezen!

 • Reply Demi september 28, 2018 at 16:39

  Ik hou echt van lezen. Als ik in een boek bezig ben dan kan ik maar niet op houden om over de ontwikkelingen in het boek te praten. Hierdoor vragen klasgenoten welk boek ik aan het lezen ben omdat ze het toch wel interessant vinden klinken! ?

 • Reply Silvia september 28, 2018 at 17:38

  Voorlezen tijdens lessen Nederlands op het voortgezet en MBO uit boeken die in de belevings-en taalwereld van de doelgroep liggen. Teasen. Lekker maken. Daarna, bijvoorbeeld tijdens de les, mogelijkheid geven om zelf verder te lezen. Zo ben ik ooit Pjotr voorgelezen. Als ik nog niet verk(n)ocht aan lezen en boeken zou zijn geweest had dat op dat moment zeker het geval geweest.

 • Reply Duygu Taskin september 28, 2018 at 18:13

  İk zou meer jongeren aan het lezen kunnen krijgen door boeken te promoten door middel van guerrilla marketing. İk zou op druk bezochte plekken stunts uitvoeren dat te maken heeft met het onderwerp van het boek. Of door middel van grafitti beelden of pijlen verven op straat die uiteindelijk leiden naar de stand met boeken of de winkel. İk zou er ook een soort photobooth aan koppelen zodat (jonge)lezers die grappige foto’s kunnen delen op hun social media met een hashtag dat gerelateerd is aan het boek. Zo zijn ze eerder geneigd om het boek ook echt te kopen en te lezen.

 • Reply Samantha september 28, 2018 at 20:36

  Doormiddel van de eerste minibibliotheek die ik geplaatst heb vorige week in mijn woonplaats! Vol met goede, nieuwe en interessante gratis boeken! Uiteraard zou ik Koninginnen na het lezen daar ook in plaatsen!

 • Reply Herman september 28, 2018 at 22:05

  Nooit verplichten met leeslijstjes en boekanalyses e.d., maar inspirerend vertellen over wat een boek met jou heeft gedaan

 • Reply Kirsten september 29, 2018 at 14:48

  Meer posters in bijv. Bushaltes. Ik heb nog nooit een poster zien hangen als er een boek uit is. Of een poster van bijv alle nieuwe boeken van de maand. Zou niet alleen meer jongeren aan trekken maar ook oudere mensen als er een goede tekst bij staat. Meer boeken op tv. Er bestaat al een tv programma voor nieuwe films en series maar voor boeken zou ook leuk zijn. Maar vooral vertel vrienden en familie over het boek die je hebt gelezen en maak ze nieuwschierig!

 • Reply Zenna geus september 29, 2018 at 20:01

  Ik vind dat je jongeren niet moet verplichten met boekenlijsten maar meer met boeken die ze zelf leuk vinden. Ik vind zelf (havo 4 leerling) dit het grootste irritantste probleem. Ook vind ik dat boeken minder duur moeten zijn omdat jongeren ook meer denkrn van dit klinkt interessant maar weet niet of het leuk is en dan naar de prijs kijken en zijn van oh he dit is 20 euro die ga ik niet kopen terwijl ik niet eens weet of het wel echt leuk is.

  Of je sluit ze gewoon op zonder telefoon en tv tot dat ze een boek uit hebben ?

 • Reply Aniek september 29, 2018 at 20:56

  Ik werk in het speciaal voortgezet onderwijs (klein schooltje met ongeveer 175 leerlingen met ernstige gedragsproblemen) en veel leerlingen haken af bij de boekenlijst die DUO op hun website heeft staan. Daar staan veel ‘ouderwetse’ klassiekers op, die nu eigenlijk niet meer aansluit bij de huidige maatschappij. Gelukkig worden de regels voor het examen steeds versoepeld en mogen er ook meer vertaalde titels aan hun lijst worden toegevoegd. Daarom probeer ik leerlingen ook in aanraking te laten komen met andere (modernere) titels, zoals YA en NA. Daarnaast zet ik ook e-books en luisterboeken in.
  Mijn halve boekenkast is tegenwoordig op school te vinden. Met onze kleine team proberen we een bibliotheek te bouwen en leerlingen te stimuleren eerst in het (steeds groter wordende) rek te kijken, voordat ze afhaken. Als ik dit boek win, ga ik hem natuurlijk eerst zelf lezen. Vervolgens ga ik hem zeker aanbieden aan ons kleine bibliotheekje.

 • Reply Monique september 29, 2018 at 23:55

  Ik zou andere jongeren aan het lezen krijgen door bijvoorbeeld ook in de media te laten zien dat lezen leuk is een niet suf.

 • Reply JK september 30, 2018 at 13:23

  Ik zou andere jongeren nooit dwingen om een bepaald boek te lezen, zoals dat wel op school gebeurd. De meeste vinden dit niet leuk en laten andere boeken dan ook al gauw links liggen. Ik denk dat het een beter idee is om jongeren te inspireren om te lezen en laat ze dan ook zelf kiezen welk boek ze willen lezen.

 • Reply Korina Hoogendoorn september 30, 2018 at 19:16

  Laat de jongeren zien dat leze leuk is door bvb tv reclame. Zelf ben ik bezig met het maken van een mini-bieb en heb al veel kinderboeken, ya-boeken en natuurlijk ook andere boeken klaar staan die er straks ik kunnen.

 • Reply Monica Verschoor oktober 5, 2018 at 22:00

  Voorlezen! Daar begint alles mee. En dat doe ik graag – niet alleen aan mijn eigen kindjes, neefjes en nichtjes, maar ook aan de buurkinderen. Want als je veel voorgelezen wordt, krijg je zelf ook zin in lezen. Je geeft het door.

 • Reply Danielle oktober 7, 2018 at 20:31

  Goeie boeken met elkaar delen en erover praten. Dit moet motiveren om het boek ook te gaan lezen en zo passie voor lezen te creëren.

 • Leave a Reply