Win een exemplaar van Koninginnen!
Winnen

GESLOTEN: Win een exemplaar van Koninginnen!

Koninginnen
WIN! Omdat het de Boekenweek voor Jongeren is, geven wij graag een cadeautje weg waardoor jongeren meer zullen lezen. Ben je ook zo benieuwd naar het boek Koninginnen? Goed nieuws, wij geven exemplaren weg!

Waar gaat het boek over?
Drie zusjes
Eén troon…

Op het eiland Fennbirn wordt elke generatie een drieling geboren – drie koninginnen, alle drie erfgenaam van de troon en alle drie in het bezit van een bijzondere kracht.

Mirabella kan met een knip van haar vingers vlammen doen oplaaien en hevige stormen ontketenen. Katherine kan zonder blikken of blozen het dodelijkste gif doorslikken zonder ziek te worden, en Arsinoe, zo gaat het gerucht, kan de mooiste bloemen laten bloeien en wilde leeuwen temmen met één enkele blik.

Maar aangezien er maar één van hen gekroond kan worden, moeten de zussen de strijd met elkaar aangaan. Op de nacht van hun zestiende verjaardag, begint het gevecht. En dat is niet zomaar een spelletje, maar een gevecht op leven en dood…

Wat moet je doen om te winnen?

– Laat hieronder een reactie achter waarop je antwoord geeft op de volgende vraag: Hoe wil jij (andere) jongeren aan het lezen krijgen?
– Vul een geldige naam en e-mailadres in, wij sturen je een e-mail zodra je hebt gewonnen.

Meedoen kan tot en met 29 september 2018

Previous Post Next Post

46 Comments

 • Reply Nayomi Latulola september 28, 2018 at 12:37

  Ik zou super graag (nog meer) andere jongeren aan het lezen maken! Hoe?! Momenteel ben ik bezig met het schrijven van een boek. Ik ben 19 jaar en vind dat jongeren een ander perspectief van de wereld hebben en dat moet ook want wij zijn 100% van de toekomst. Onze stem telt zeker weten mee. Ik hoop dat, zodra mijn boek in de schappen ligt, ik heel veel jongeren inspireer door weer te lezen met plezier geschreven door iemand van “ons”.

 • Reply Marloes september 28, 2018 at 13:09

  Ik wil jongeren aan het lezen krijgen. Ik denk niet dat je dan nu bij de jongeren moet wezen. Ik loop stage op een basisschool als juf en ik wil daar al beginnen met de leesbevordering! Ik laat zien hoe leuk lezen is en wat er allemaal in de boekenwereld te beleven is! De jeugd heeft de toekomst! En bij ouders de voordelen van lezen bekend maken! Om de huidige jongeren aan het lezen te krijgen probeer ik ze te enthousiasmeren en elke keer een YA boek aan te bevelen bij vrienden en kennisen!

 • Reply Larissa september 28, 2018 at 13:41

  Aangezien ik net uit de fase van jong volwassenen kom heb ik gemerkt hoe belangrijk het is om boeken te lezen. Voor zowel woordenschat, spelling, eventueel het leren van een andere taal en het is gezond voor jou eigen geest. Ik heb veel van mijn vrienden (jongeren ) aan de lees gebracht door ze mee te nemen naar boekenwinkels in verschillende steden. Vaak ook 2e hands boeken winkels want die vaklen vaak binnen het budget van jongeren :). Mij lijkt het een goed idee dat bijvoorbeeld klassenuitjes ook naar soorten boekenwinkels gaan! Vaak is er studenten korting wat de jongeren altijd aan trekt!

 • Reply Lieke ten Voorde september 28, 2018 at 13:51

  Ik zou het lezen stimuleren door elke week een boek centraal te stellen en hieraan een opdracht te koppelen. Door online een soort scorebord bij te houden kan je zien wie er voor staat. Zo komt er ook een beetje competitie in daar houdt iedereen wel van toch?!

 • Reply Merel september 28, 2018 at 14:12

  Ik blog en ik schrijf recensies, maar dat is niet hoe ik anderen enthousiast maak: Eigenlijk is wat ik doe gewoon mega enthousiast doen tegen vrienden wanneer ik een boek heb gelezen dat ik goed vond, en verder geef ik veel van mijn boeken aan (jongere) kennissen als ik ze al heb gelezen. Niks bijzonders dus, maar ik krijg ze wel enthousiast!

 • Reply Femke september 28, 2018 at 14:20

  Ik probeer andere aan het lezen te krijgen door ze over mijn boek ervaringen te vertellen en mee te nemen naar boekenbeurzen!

 • Reply Marre Alberink september 28, 2018 at 15:09

  Èen deel van de handboeien aan iemands pols. Het andere deel aan het boek. De sleutel krijg je als je het boek hebt uitgelezen.? Zo moet iedereen wel lezen!

 • Reply Demi september 28, 2018 at 16:39

  Ik hou echt van lezen. Als ik in een boek bezig ben dan kan ik maar niet op houden om over de ontwikkelingen in het boek te praten. Hierdoor vragen klasgenoten welk boek ik aan het lezen ben omdat ze het toch wel interessant vinden klinken! ?

 • Reply Silvia september 28, 2018 at 17:38

  Voorlezen tijdens lessen Nederlands op het voortgezet en MBO uit boeken die in de belevings-en taalwereld van de doelgroep liggen. Teasen. Lekker maken. Daarna, bijvoorbeeld tijdens de les, mogelijkheid geven om zelf verder te lezen. Zo ben ik ooit Pjotr voorgelezen. Als ik nog niet verk(n)ocht aan lezen en boeken zou zijn geweest had dat op dat moment zeker het geval geweest.

 • Reply Duygu Taskin september 28, 2018 at 18:13

  İk zou meer jongeren aan het lezen kunnen krijgen door boeken te promoten door middel van guerrilla marketing. İk zou op druk bezochte plekken stunts uitvoeren dat te maken heeft met het onderwerp van het boek. Of door middel van grafitti beelden of pijlen verven op straat die uiteindelijk leiden naar de stand met boeken of de winkel. İk zou er ook een soort photobooth aan koppelen zodat (jonge)lezers die grappige foto’s kunnen delen op hun social media met een hashtag dat gerelateerd is aan het boek. Zo zijn ze eerder geneigd om het boek ook echt te kopen en te lezen.

 • Reply Samantha september 28, 2018 at 20:36

  Doormiddel van de eerste minibibliotheek die ik geplaatst heb vorige week in mijn woonplaats! Vol met goede, nieuwe en interessante gratis boeken! Uiteraard zou ik Koninginnen na het lezen daar ook in plaatsen!

 • Reply Herman september 28, 2018 at 22:05

  Nooit verplichten met leeslijstjes en boekanalyses e.d., maar inspirerend vertellen over wat een boek met jou heeft gedaan

 • Reply Kirsten september 29, 2018 at 14:48

  Meer posters in bijv. Bushaltes. Ik heb nog nooit een poster zien hangen als er een boek uit is. Of een poster van bijv alle nieuwe boeken van de maand. Zou niet alleen meer jongeren aan trekken maar ook oudere mensen als er een goede tekst bij staat. Meer boeken op tv. Er bestaat al een tv programma voor nieuwe films en series maar voor boeken zou ook leuk zijn. Maar vooral vertel vrienden en familie over het boek die je hebt gelezen en maak ze nieuwschierig!

 • Reply Zenna geus september 29, 2018 at 20:01

  Ik vind dat je jongeren niet moet verplichten met boekenlijsten maar meer met boeken die ze zelf leuk vinden. Ik vind zelf (havo 4 leerling) dit het grootste irritantste probleem. Ook vind ik dat boeken minder duur moeten zijn omdat jongeren ook meer denkrn van dit klinkt interessant maar weet niet of het leuk is en dan naar de prijs kijken en zijn van oh he dit is 20 euro die ga ik niet kopen terwijl ik niet eens weet of het wel echt leuk is.

  Of je sluit ze gewoon op zonder telefoon en tv tot dat ze een boek uit hebben ?

 • Reply Aniek september 29, 2018 at 20:56

  Ik werk in het speciaal voortgezet onderwijs (klein schooltje met ongeveer 175 leerlingen met ernstige gedragsproblemen) en veel leerlingen haken af bij de boekenlijst die DUO op hun website heeft staan. Daar staan veel ‘ouderwetse’ klassiekers op, die nu eigenlijk niet meer aansluit bij de huidige maatschappij. Gelukkig worden de regels voor het examen steeds versoepeld en mogen er ook meer vertaalde titels aan hun lijst worden toegevoegd. Daarom probeer ik leerlingen ook in aanraking te laten komen met andere (modernere) titels, zoals YA en NA. Daarnaast zet ik ook e-books en luisterboeken in.
  Mijn halve boekenkast is tegenwoordig op school te vinden. Met onze kleine team proberen we een bibliotheek te bouwen en leerlingen te stimuleren eerst in het (steeds groter wordende) rek te kijken, voordat ze afhaken. Als ik dit boek win, ga ik hem natuurlijk eerst zelf lezen. Vervolgens ga ik hem zeker aanbieden aan ons kleine bibliotheekje.

 • Reply Monique september 29, 2018 at 23:55

  Ik zou andere jongeren aan het lezen krijgen door bijvoorbeeld ook in de media te laten zien dat lezen leuk is een niet suf.

 • Reply JK september 30, 2018 at 13:23

  Ik zou andere jongeren nooit dwingen om een bepaald boek te lezen, zoals dat wel op school gebeurd. De meeste vinden dit niet leuk en laten andere boeken dan ook al gauw links liggen. Ik denk dat het een beter idee is om jongeren te inspireren om te lezen en laat ze dan ook zelf kiezen welk boek ze willen lezen.

 • Reply Korina Hoogendoorn september 30, 2018 at 19:16

  Laat de jongeren zien dat leze leuk is door bvb tv reclame. Zelf ben ik bezig met het maken van een mini-bieb en heb al veel kinderboeken, ya-boeken en natuurlijk ook andere boeken klaar staan die er straks ik kunnen.

 • Reply Monica Verschoor oktober 5, 2018 at 22:00

  Voorlezen! Daar begint alles mee. En dat doe ik graag – niet alleen aan mijn eigen kindjes, neefjes en nichtjes, maar ook aan de buurkinderen. Want als je veel voorgelezen wordt, krijg je zelf ook zin in lezen. Je geeft het door.

 • Reply Danielle oktober 7, 2018 at 20:31

  Goeie boeken met elkaar delen en erover praten. Dit moet motiveren om het boek ook te gaan lezen en zo passie voor lezen te creëren.

 • 1 2

  Leave a Reply