Filmrecensies, Films, Winnen

GESLOTEN: WIN: 2 x filmpakket Dorsvloer vol Confetti

 photo KatelijneHendrikjeNieuwerfenMoederSuzanBoogaerdt-DorsvloerVolConfetti.jpg

Het is weer tijd voor een winactie op Adorable Books! Dit keer een andere winactie dan jullie normaal van ons gewend zijn. Normaal gesproken geven we namelijk alleen maar boeken weg, maar dit keer hebben we iets speciaals voor jullie. Wij mogen namelijk 2 filmpakketten weggeven van de nieuwe film Dorsvloer vol Confetti. Lees gauw verder voor de recensie en de voorwaarden voor de winactie!

 photo KatelijneHendrikjeNieuwerf-DorsvloerVolConfetti.jpg

 photo KatelijneHendrikjeNieuwerfenChristiaanYannickvanWaal-DorsvloerVolConfetti.jpg

Over Dorsvloer vol Confetti
Dorsvloer vol Confetti is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Franca Treur. De film vertelt het verhaal van de jonge Katelijne (Hendrikje Nieuwerf) die opgroeit in een boerengezin in Zeeland. Uitverkoren zijn, dat is het belangrijkste levensdoel in het streng-gelovige milieu van Katelijne. Maar voor haar zijn lezen en verhalen nog veel belangrijker. Zet ze daarmee haar ‘genadetijd’ op het spel?

De 12-jarige Katelijne groeit eind jaren tachtig op in een strenggelovig boerengezin in Zeeland. Als enig meisje tussen zes broers wordt ze nauwelijks bij het boerenwerk betrokken. Hierdoor gaan de gesprekken aan tafel grotendeels aan haar voorbij. Terwijl haar verlangen om mee te doen onverminderd groot blijft, gaan haar gedachten hun eigen gang. Daarbij laat ze zich meeslepen door verhalen. Familieverhalen, dorpsroddels, Bijbelverhalen, bekerings-geschiedenissen. Ook sprookjes, als mag ze die eigenlijk niet lezen, omdat het leugens zijn die haar maar afhouden van de waarheid. Ze geeft daarmee blijk van een sterke drang om het dagelijkse bestaan te ontstijgen. Voor haar is lezen, en leren, de manier om haar leven op de boerderij achter zich te kunnen laten. Katelijne moet haar eigen weg gaan om te worden wie ze wil zijn.

Ik las Dorsvloer vol confetti een aantal jaar geleden voor mijn boekenlijst bij Nederlands. Ik was erg onder de indruk van het verhaal. Hoe kunnen mensen in Nederland nog zo conservatief en gelovig leven? Afgelopen woensdag zag ik de film in de bioscoop. Ik was erg benieuwd naar de film, omdat ik het boek had gelezen.

Dorsvloer vol Confetti is een erg bijzondere film, zeker als je je beseft dat het verhaal zich niet heel lang geleden afspeelt. Het dorp waar Katelijne opgroeit is streng gereformeerd. Vrouwen dragen rokken of jurken, helpt in het huishouden en in de tuin. Katelijne is dol op lezen, maar ze mag eigenlijk alleen in de Bijbel lezen. Sprookjes en andere boeken zijn heidense verhalen en dat is verboden. Ze hebben geen tv, eten geen zoetigheid en gaan nauwelijks naar de stad. Katelijne kijkt dan ook haar ogen uit als ze met haar tante mee naar ‘de stad’ mag. Toch heeft Katelijne geen hekel aan haar familie. Ze doet wat er van haar gevraagd wordt.

Dorsvloer vol Confetti zit vol prachtig beeld van het Zeeuwse platteland. De film is serieus, maar ik heb zeker ook een paar keer moeten lachen. Hoofdrolspeelster Hendrikje Nieuwerf, die Katelijne speelt, doet het erg goed en ook haar broer Christian wordt mooi vertolkt door Yannick de Waal. Jammer dat de personages in de film geen Zeeuws accent hebben. Dat had de film helemaal afgemaakt.

De sfeer van het boek is goed overgebracht in de film. Sommige scènes zagen er precies zo uit zoals ik ze had voorgesteld. Erg knap vind ik dat.

Dorsvloer vol Confetti draait vanaf 18 september in de bioscoop 

Wat kun je winnen? 
We verloten twee filmpakketten van Dorsvloer vol Confetti met daarin 2 vrijkaarten voor de film en een filmeditie van het boek van Franca Treur.

Wat moet je doen om kans te maken op één van de pakketten?
– Volg ons op Bloglovin + like het artikel
– Laat een reactie achter en vul een geldig e-mailadres in

Optioneel (voor één extra winkans)
– Volg ons op Twitter
– Volg ons op 
Facebook

– Volg ons op Instagram

De winnaars krijgen bericht via de e-mail. 

Jullie kunnen meedoen tot en met 23 september 2014 23.59 uur. Veel succes!

Wij bedanken Entertainment One Benelux voor het sponsoren van deze winactie!

 

Previous Post Next Post

37 Comments

 • Reply Anita te Gussinklo september 18, 2014 at 13:37

  Lijkt me een leuke film.
  Ik volg je op Bloglovin,Facebook & Twitter.

 • Reply Stéphanie v= september 18, 2014 at 13:52

  Ja, ik wil graag winnen zodat ik samen met m’n moeder naar de film toe kan. En dat wij eens een zelfde film leuk vinden is zeldzaam.. ;).

 • Reply cheyenne jansen september 18, 2014 at 14:01

  Super leuke film ! Ik ben erg benieuwd hiernaar en ik vind het een goed verhaal. Is een keer iets anders en ik herken dingen van mijzelf in kathelijne. Ik volg je op bloglovin, Facebook, twitter en instagram en ik heb bericht geliked op bloglovin. (Alles onder mijn naam cheyenne jansen)

  Groetjes,

  Cheyenne

 • Reply Flora september 18, 2014 at 14:56

  Lijkt me echt een leuke film ^.^ ik volg je op bloglovin en heb dit bericht geliked.

 • Reply chantalvl september 18, 2014 at 15:04

  lijkt me een mooie film, dus waag graag een kans

 • Reply miranda september 18, 2014 at 15:07

  Na jouw recensie wil ik m graag zien.
  Erg benieuwd naar boek/film!

 • Reply Marjo Grimmius september 18, 2014 at 15:25

  Oh echt, op de een of andere manier heeft het boek altijd al zo’n aantrekkingskracht op mij, maar is het er nooit van gekomen hem te kopen en lezen. En nu de film, ik heb er zelfs maar een paar plaatjes van gezien, en toch ben ik zo benieuwd en lijkt het me zo’n heerlijke film! Ik zou dit pakket echt dolgraag winnen, heerlijk in een totaal andere wereld dan mijn stadsleven duiken :-).

  • Reply Marjo Grimmius september 18, 2014 at 15:27

   Overigens volg ik jullie overal al behalve op instagram want dat heb ik niet, en heb ik het artikel natuurlijk geliked :-).

 • Reply Kim Landwer september 18, 2014 at 15:39

  Lijkt me een erg mooie film! Ik volg jullie inmiddels op alle mogelijke manieren 😉

 • Reply Nynke september 18, 2014 at 15:56

  Ik weet niet waar ik eerder aan moet beginnen, het boek of de film. Altijd een dilemma. Ik volg jullie op bloglovin en FB.

 • Reply melissa september 18, 2014 at 16:12

  Ik doe heel graag mee; benieuwd naar de film, maar ook zeker naar het boek. Ik volg je via Bloglovin (melissavanstipdonkmaas) en heb het artikel geliked, evenals op FB (melissa.vanstipdonkmaas) en ik volg je via Instagram (melissamaas1984). Gr. Melissa

 • Reply Martine september 18, 2014 at 16:38

  Ik wil graag meedoen met deze actie. Ik ben zelf in dat soort gelovige kringen opgevoed, dus ik ben erg benieuwd hoe dat over te brengen is in een boek en/of een film. Het boek staat al een tijdje op mijn TBR-lijst en na het zien van de trailer had ik ‘m al naar boven verplaatst. Deze winactie is dus een te gekke kans.

  PS. Ik volg jullie alleen op Instagram niet.

 • Reply Ilse prins september 18, 2014 at 18:00

  Ohhh dat lijkt me een leuke film zeg!! Enne, een avondje bioscoop doet het natuurlijk altijd goed!
  Ik volg je op bloglovin en facebook!!:)
  Groetjes

 • Reply Nicole september 18, 2014 at 18:54

  Oeh, klinkt erg goed! Ben in ieder geval nieuwsgierig geworden 🙂

 • Reply Jolijn september 18, 2014 at 19:20

  Ik ben benieuwd! En maak graag kans 🙂
  Natuurlijk volg ik je ook op twitter en facebook.

 • Reply Desiree september 18, 2014 at 19:42

  Dit verhaal kende ik nog niet… Het boek ga ik maar eens opzoeken in de bibliotheek. Wat bizar maar intrigerend dat dit nog zo kan zijn in ons ‘moderne’ kikkerlandje. Maar de film zien lijkt me ook leuk 🙂

 • Reply Grete Karina september 18, 2014 at 19:55

  Ben heel nieuwsgierig naar die film en zou hem graag zien.
  Ik volg je op Bloglovin, Facebook en Twitter (daar als @Zeemeervrouw).

  xxx

  Grete

 • Reply Marloes september 18, 2014 at 20:10

  Ik doe graag mee! Het boek staat al een tijdje op mijn nog te lezen-lijstje en deze combinatie met de film lijkt me geweldig! Ik volg jullie overal :).

 • Reply Rebecca september 18, 2014 at 22:33

  Film gezien, nadeel van boekverfilming is, vind ik, dat maar een klein deel verteld kan worden. Daarom win ik graag ook het boek!!

 • Reply Daantje Verbeek september 18, 2014 at 22:50

  erg leuk die kaarten! Zou mooi zijn als ik daarheen kon :$

 • Reply Corinne september 18, 2014 at 23:00

  Erg leuk! Ik doe graag mee 🙂

 • Reply Claudia september 19, 2014 at 15:30

  Ik, jullie grootste fan, doe graag mee aan deze geweldige winactie. Heb haar boek ‘De woongroep’ wel gelezen, maar haar debuut niet. Heel erg benieuwd!

 • Reply Monica september 19, 2014 at 16:47

  Ik doe graag mee! Ik volg jullie op bloglovin, Facebook, instagram, en like het bericht op bloglovin :)!!

 • Reply Mieke Schepens september 21, 2014 at 10:38

  Ik doe graag mee!

 • Reply Astrid V september 21, 2014 at 12:16

  Yes! Ik doe graag mee!

 • Reply Lise september 21, 2014 at 13:53

  Wat leuk! Ik volg jullie op alle sociale netwerken onder de naam Lise Wolters. 🙂

 • Reply van erum maria louisa september 21, 2014 at 17:00

  ik zou voor het boek gaan tof zeg,mooie actie

 • Reply Sterre x september 21, 2014 at 17:30

  Eerlijk gezegd had ik tot een paar weken geleden hier nog nooit van gehoord! ik schaamde me een wel een beetje XD maar toen ik hem eenmaal 1 tegengekomen was kwam ik hem overal tegen!! en steeds weer die gemene verleiding om het boek te kopen… maar ik koop al iets te veel dus ik moet minder gaan uitgeven aan boeken 🙁 En ik was zo blij toen ik dit tegen kwam!! daarom doe ik echt heeeeel graag mee!! ( oh oepsie ik klets weer te veel XD)

 • Reply Ellis september 22, 2014 at 09:26

  Wat leuk, een filmpakket! Dat is weer eens wat anders 🙂 Ik doe graag mee, naturlijk volg ik jullie al overal

 • Reply Sabrina september 22, 2014 at 09:56

  Leuk, ik doe ook graag mee!

  Ik ben je gaan volgen via Bloglovin’ en heb daar je bericht geliked en ik ben je via Twitter (Truusje26) en via FB (Sabrina Cat) gaan volgen.

  Groetjes,
  Sabrina

 • Reply Mirjam september 22, 2014 at 11:40

  Leuke actie!
  Ik doe graag mee!

 • Reply Nina september 22, 2014 at 13:08

  Lijkt me een leuke film.
  Ik volg je op Bloglovin,Facebook & Twitter.

 • Reply karin september 22, 2014 at 13:29

  ik doe graag mee met deze leuke actie.

 • Reply Judith september 22, 2014 at 15:44

  Wat een mooie actie! Ik kwam van het weekend achter deze film. Ik wist niet eens dat hij er was, maar ben er wel heel erg door verrast en zou de film heel graag willen zien. Zou dus geweldig zijn mocht ik het filmpakket winnen!

 • Reply Aniek september 22, 2014 at 19:14

  Dit pakket wil ik graag winnen.

 • Reply Ilse Brinkhuis september 24, 2014 at 09:52

  Leuk zeg! maak graag kans.

 • Reply Florance september 28, 2014 at 09:13

  Ik weet niet hoe al het andere werkt en zit daar ook niet op, dus hoop via facebook toch een kansje te maken . Ik zou heel graag de film zien en het boek lezen van dit Nederlands talent !

 • Leave a Reply