GESLOTEN: WIN: 2 x filmpakket Dorsvloer vol Confetti - Adorable Books
Filmrecensies, Films, Winnen

GESLOTEN: WIN: 2 x filmpakket Dorsvloer vol Confetti

 photo KatelijneHendrikjeNieuwerfenMoederSuzanBoogaerdt-DorsvloerVolConfetti.jpg

Het is weer tijd voor een winactie op Adorable Books! Dit keer een andere winactie dan jullie normaal van ons gewend zijn. Normaal gesproken geven we namelijk alleen maar boeken weg, maar dit keer hebben we iets speciaals voor jullie. Wij mogen namelijk 2 filmpakketten weggeven van de nieuwe film Dorsvloer vol Confetti. Lees gauw verder voor de recensie en de voorwaarden voor de winactie!

 photo KatelijneHendrikjeNieuwerf-DorsvloerVolConfetti.jpg

 photo KatelijneHendrikjeNieuwerfenChristiaanYannickvanWaal-DorsvloerVolConfetti.jpg

Over Dorsvloer vol Confetti
Dorsvloer vol Confetti is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Franca Treur. De film vertelt het verhaal van de jonge Katelijne (Hendrikje Nieuwerf) die opgroeit in een boerengezin in Zeeland. Uitverkoren zijn, dat is het belangrijkste levensdoel in het streng-gelovige milieu van Katelijne. Maar voor haar zijn lezen en verhalen nog veel belangrijker. Zet ze daarmee haar ‘genadetijd’ op het spel?

De 12-jarige Katelijne groeit eind jaren tachtig op in een strenggelovig boerengezin in Zeeland. Als enig meisje tussen zes broers wordt ze nauwelijks bij het boerenwerk betrokken. Hierdoor gaan de gesprekken aan tafel grotendeels aan haar voorbij. Terwijl haar verlangen om mee te doen onverminderd groot blijft, gaan haar gedachten hun eigen gang. Daarbij laat ze zich meeslepen door verhalen. Familieverhalen, dorpsroddels, Bijbelverhalen, bekerings-geschiedenissen. Ook sprookjes, als mag ze die eigenlijk niet lezen, omdat het leugens zijn die haar maar afhouden van de waarheid. Ze geeft daarmee blijk van een sterke drang om het dagelijkse bestaan te ontstijgen. Voor haar is lezen, en leren, de manier om haar leven op de boerderij achter zich te kunnen laten. Katelijne moet haar eigen weg gaan om te worden wie ze wil zijn.

Ik las Dorsvloer vol confetti een aantal jaar geleden voor mijn boekenlijst bij Nederlands. Ik was erg onder de indruk van het verhaal. Hoe kunnen mensen in Nederland nog zo conservatief en gelovig leven? Afgelopen woensdag zag ik de film in de bioscoop. Ik was erg benieuwd naar de film, omdat ik het boek had gelezen.

Dorsvloer vol Confetti is een erg bijzondere film, zeker als je je beseft dat het verhaal zich niet heel lang geleden afspeelt. Het dorp waar Katelijne opgroeit is streng gereformeerd. Vrouwen dragen rokken of jurken, helpt in het huishouden en in de tuin. Katelijne is dol op lezen, maar ze mag eigenlijk alleen in de Bijbel lezen. Sprookjes en andere boeken zijn heidense verhalen en dat is verboden. Ze hebben geen tv, eten geen zoetigheid en gaan nauwelijks naar de stad. Katelijne kijkt dan ook haar ogen uit als ze met haar tante mee naar ‘de stad’ mag. Toch heeft Katelijne geen hekel aan haar familie. Ze doet wat er van haar gevraagd wordt.

Dorsvloer vol Confetti zit vol prachtig beeld van het Zeeuwse platteland. De film is serieus, maar ik heb zeker ook een paar keer moeten lachen. Hoofdrolspeelster Hendrikje Nieuwerf, die Katelijne speelt, doet het erg goed en ook haar broer Christian wordt mooi vertolkt door Yannick de Waal. Jammer dat de personages in de film geen Zeeuws accent hebben. Dat had de film helemaal afgemaakt.

De sfeer van het boek is goed overgebracht in de film. Sommige scènes zagen er precies zo uit zoals ik ze had voorgesteld. Erg knap vind ik dat.

Dorsvloer vol Confetti draait vanaf 18 september in de bioscoop 

Wat kun je winnen? 
We verloten twee filmpakketten van Dorsvloer vol Confetti met daarin 2 vrijkaarten voor de film en een filmeditie van het boek van Franca Treur.

Wat moet je doen om kans te maken op één van de pakketten?
– Volg ons op Bloglovin + like het artikel
– Laat een reactie achter en vul een geldig e-mailadres in

Optioneel (voor één extra winkans)
– Volg ons op Twitter
– Volg ons op 
Facebook

– Volg ons op Instagram

De winnaars krijgen bericht via de e-mail. 

Jullie kunnen meedoen tot en met 23 september 2014 23.59 uur. Veel succes!

Wij bedanken Entertainment One Benelux voor het sponsoren van deze winactie!

 

Previous Post Next Post

37 Comments

 • Reply van erum maria louisa september 21, 2014 at 17:00

  ik zou voor het boek gaan tof zeg,mooie actie

 • Reply Sterre x september 21, 2014 at 17:30

  Eerlijk gezegd had ik tot een paar weken geleden hier nog nooit van gehoord! ik schaamde me een wel een beetje XD maar toen ik hem eenmaal 1 tegengekomen was kwam ik hem overal tegen!! en steeds weer die gemene verleiding om het boek te kopen… maar ik koop al iets te veel dus ik moet minder gaan uitgeven aan boeken 🙁 En ik was zo blij toen ik dit tegen kwam!! daarom doe ik echt heeeeel graag mee!! ( oh oepsie ik klets weer te veel XD)

 • Reply Ellis september 22, 2014 at 09:26

  Wat leuk, een filmpakket! Dat is weer eens wat anders 🙂 Ik doe graag mee, naturlijk volg ik jullie al overal

 • Reply Sabrina september 22, 2014 at 09:56

  Leuk, ik doe ook graag mee!

  Ik ben je gaan volgen via Bloglovin’ en heb daar je bericht geliked en ik ben je via Twitter (Truusje26) en via FB (Sabrina Cat) gaan volgen.

  Groetjes,
  Sabrina

 • Reply Mirjam september 22, 2014 at 11:40

  Leuke actie!
  Ik doe graag mee!

 • Reply Nina september 22, 2014 at 13:08

  Lijkt me een leuke film.
  Ik volg je op Bloglovin,Facebook & Twitter.

 • Reply karin september 22, 2014 at 13:29

  ik doe graag mee met deze leuke actie.

 • Reply Judith september 22, 2014 at 15:44

  Wat een mooie actie! Ik kwam van het weekend achter deze film. Ik wist niet eens dat hij er was, maar ben er wel heel erg door verrast en zou de film heel graag willen zien. Zou dus geweldig zijn mocht ik het filmpakket winnen!

 • Reply Aniek september 22, 2014 at 19:14

  Dit pakket wil ik graag winnen.

 • Reply Ilse Brinkhuis september 24, 2014 at 09:52

  Leuk zeg! maak graag kans.

 • Reply Florance september 28, 2014 at 09:13

  Ik weet niet hoe al het andere werkt en zit daar ook niet op, dus hoop via facebook toch een kansje te maken . Ik zou heel graag de film zien en het boek lezen van dit Nederlands talent !

 • 1 2

  Leave a Reply