Wild
Adorable Bookclub,  Jeugd,  Thriller

Wild – Mel Wallis de Vries

Sophie van de Adorable Bookclub las het boek Wild van Mel Wallis de Vries. Zou Mel Wallis de Vries haar nog steeds zo kunnen boeien met haar boeken als een aantal jaar geleden?

Waar gaat Wild over?

Zes jongeren gaan op vakantie. Iedereen verbergt iets. Iedereen is een verdachte. En niet iedereen komt levend terug. Eindexamenreis naar Spanje. Het lijkt een droom die uitkomt voor een groep van vier meiden en twee jongens. Samen besluiten ze om een nachtje te kamperen in een onherbergzaam natuurgebied. De groep verdwaalt en ze zijn op elkaar aangewezen om te overleven. Naarmate de dagen verstrijken, maken frustratie en angst zich meester van de groep. Hoe kun je overleven als niemand te vertrouwen is? Lees dit boek. En vraag je één ding af als je het uit hebt: Hoe ver zou jij gaan?

Het verhaal begint vanuit Britt. Ze is door haar nichtje Rosalie gevraagd om mee op vakantie te gaan met haar en haar vriendin Liv. Vroeger waren Britt en Rosalie naast nichtjes ook beste vriendinnen, totdat Rosalie en Liv elkaar leerden kennen. Toch besluit Britt mee te gaan op vakantie.

Naast Liv gaan ook twee andere jongens en een ander meisje mee. Een van de jongens is Fabian, het vriendje van Liv. Ook Fabian heeft zijn oude vriend Jack meegenomen waar hij laatst weer meer contact mee heeft, net als Liv die haar vriendin Eva heeft uitgenodigd. Het verhaal wordt vanuit alle verschillende perspectieven verteld.

Met z’n zessen gaan ze op reis naar Spanje. De ouders van Liv hebben daar een vakantiehuis waar de jongeren na de eindexamens een weekje mogen verblijven. Maar Jack gaat graag op avontuur en haalt de anderen over om op de tweede dag te gaan hiken en kamperen in Parque Natural Sierras de Tejada. Na de eerste nacht zijn ze ineens iemand kwijt en blijft het regenen. Waar is diegene en hoe vinden ze ooit de weg terug in het enorm grote park? Is er wel een weg terug?

‘Schijnbaar heeft Mel Wallis de Vries mij na al die jaren nog steeds in haar greep met haar verhalen’

Lichtelijk verbijsterd sloeg ik de laatste bladzijde om. In één avond las ik het hele boek uit. Schijnbaar heeft Mel Wallis de Vries mij na al die jaren nog steeds in haar greep met haar verhalen. Vroeger las ik dolgraag haar boeken en ik was dan ook redelijk sceptisch voordat ik begon met lezen. Zou ik het nog steeds leuk vinden? Echter verdwenen deze vragen meteen zodra ik begon met lezen en zat ik direct midden in het verhaal. Het enige minpuntje vond ik dat het verhaal voor mijn gevoel erg abrupt eindigt. Ik heb nog zoveel onbeantwoorde vragen!? Ook miste ik op sommige momenten wat diepgang, maar dat komt waarschijnlijk doordat het een jeugdthriller is.

Al met al ben ik positief verrast door dit verhaal! Het is een thriller zoals je van Mel Wallis de Vries gewend bent, maar dan helemaal in het digitale tijdperk van nu. Oh en om terug te komen op de vraag op de achterkant van het boek: hoe ver ik zou gaan? In ieder geval nóóit zover zoals in het boek 😉

Meer recensies lezen van de boeken van Mel Wallis de Vries? Klik dan hier.

wild

Titel: Wild
Auteur: Mel Wallis de Vries
Verschenen: november 2018
Pagina’s: 248
Uitgever: Uitgeverij de Fontein

bol-button

Rating: 3,5/5

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *