Filmrecensies,  Films

Film: White Bird in a Blizzard

White Bird in a Blizzard Titel: White Bird in a Blizzard
Regie: Greg Araki
Verschenen: 20 november 2014
Duur: 91 minuten
Cast: Shailene Woodley, Eva Green, Christopher Meloni
Genre: drama, thriller

White bird in a blizzard is de nieuwe film van Gregg Araki. In dit drama verdwijnt Eve, de flamboyante moeder van de 17-jarige Kat Connors, op mysterieuze wijze. Door haar talrijke liefdesperikelen lijkt Kat zich echter niet al te veel zorgen te maken om de verdwijning van haar moeder. Geleidelijk aan trekt de mist uit haar liefdesleven weg waardoor de confrontatie met de werkelijkheid dan ook bijzonder onthutsend wordt. Een oplossing ligt niet meteen voor het rapen. De Amerikaanse independent regisseur Araki maakte eerder onder andere ‘Nowhere’, ‘The Doom Generation’, ‘Mysterious Skin’ en ‘Kaboom’. Hij staat bekend om zijn compromisloze, non-conformistische gedrag wat de rode draad door zijn hele oeuvre is.

 Als je op zoek bent naar een mysterieuze thriller om te kijken zonder er flink over na te moeten denken, dan zit je bij deze film goed. Shailene Woodley vertolkt de rol van Kat, een 17-jarige puber die bezig is met haar leven te ontdekken. Ze heeft een vriendje en de liefde tussen deze twee personen is erg intens in de film.

Wanneer Kats moeder verdwijnt, wordt haar hele leven overhoop gehaald. Ze krijgt verplicht therapie, want haar vader vindt het belangrijk dat ze over haar gevoelens praat. Kat lijkt er echter niet veel om te geven, totdat ze zich na twee jaar begint af te vragen waar haar moeder precies is.

‘White Bird in a Blizzard is een leuke film als je zin hebt in een ‘rustigere’ thriller’

Ik vond het een erg spannende film om te zien, maar sommige scenes waren wat saai. De momenten waarop Kat dacht aan haar verdwenen moeder vond ik wel spannend, en op die momenten ging ik zelf nadenken. Waar kon ze zijn gebleven? Zou ze zijn weggelopen? Is er wat met haar gebeurd? Toen eenmaal het einde in zicht kwam en meer duidelijkheid werd gecreëerd over de verdwijning van Kats moeder, was ik blij dat de antwoorden nu eindelijk in beeld werden gebracht. Dit is zeker een leuke film om te kijken als je zin hebt in een ‘rustige’ thriller en jezelf wil vermaken, maar het is geen must-see.

Rating: 6,5/10

5 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.