Boekrecensies,  Young adult

When it’s real – Erin Watt

Nadat is de Royals-serie van Erin Watt had afgerond, was ik blij dat ik nog een boek van dit schrijversduo had liggen, namelijk When it’s real. Een heel ander verhaal over een popster, maar als het weer net zo vlot geschreven is als de Royals, dan belooft het veel goeds!

Waar gaat When it’s real over?

Popster Oakley is hot en heeft miljoenen fans. De paparazzi smullen van zijn escapades. Maar als Oakley nog serieus genomen wil worden in de muziekindustrie, moet hij iets aan zijn imago doen.

Wie kan hem daarbij beter helpen dan de doodgewone Vaughn? Ze hoeft zich alleen maar voor te doen als zijn nieuwe vriendin. Maar Vaughn vindt Oakley maar een arrogante sukkel. Oké, hij is hot, maar denk maar niet dat zij voor hem zal vallen.

Wanneer het management van de beroemde popster Oakley besluit dat hij wat aan zijn reputatie moet veranderen, opperen ze het in scène zetten van een romance tussen hem en een onbekend meisje. Gewoon – een normaal meisje dat niet uit de showbizz-wereld komt. Het management laat hun oog vallen op Vaughn, van wie haar zus bij het management bedrijf werkt. Vaughn kan wel wat extra geld gebruiken, dus ze besluit in zee te gaan met het team. Alleen is het niet heel eenvoudig, want Oakley blijkt nogal een zak te zijn. Tenminste, zo komt hij over! Langzaamaan leert Vaughn de echte Oakley kennen en die blijkt toch heel anders dan ze in eerste instantie verwachtte…

‘Erin Watt weet me met When it’s real weer van begin tot eind te boeien’

Ja, ik geef het toe. Ik heb een zwak voor boeken die gaan over popsterren en het interessante fame-wereldje. Begrijp me niet verkeerd, ik zou er zelf niet voor geschikt zijn om in die (neppe) wereld te leven, maar door dit soort boeken krijg je toch een soort kijkje achter de schermen. Ook al is het fictie, ik kan me best voorstellen dat dingen gebeuren zoals ze in sommige hoofdstukken werden geschetst. Ik had When it’s real weer binnen no-time uit. Dat verbaasde me eigenlijk niet, want ik race altijd door de boeken van Erin Watt heen. De schrijfstijl is zo enorm vlot, dat je wilt blijven lezen. Daarnaast vond ik het thema van het boek dus erg interessant. Het is wat jong geschreven – dus ik zou dit boek vooral aanraden aan jongeren van 16 jaar en ouders. Desalniettemin heb ik enorm genoten van dit verhaal. Erin Watt, kom maar door met het volgende boek.
When it's real

Titel: When it’s real
Auteur: Erin Watt
Verschenen: oktober 2020
Pagina’s: 416
Uitgever: De Fontein

bol-button

Rating: 4/5

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.