DIY

Werkboek Handlettering doe je zo! – Karin Luttenberg

img_2508

In september schreef ik al vol lof over het boek Handlettering doe je zo van Karin Luttenberg. Maar toen wist ik nog niet dat er ook een werkboek zou verschijnen! Die moest en zou ik natuurlijk ook hebben en ik kreeg hem voor mijn surprise! 

In het gewone boek staan tips en tricks over hoe je handlettering moet aanpakken. In het werkboek kun je daadwerkelijk beginnen moet oefenen! Ideaal als je nog niet zo ervaren bent (net als ik). Je leert eerst de fijne kneepjes van het vak.

img_2511

Er staat bij wat je nodig hebt. De pennen kreeg ik ook voor mijn surprise en ze zijn van Sakura. De ideale pennen om te handletteren, ik vind ze echt heel fijn!

img_2512

Een flashback naar de basisschool waar je leert schrijven. Maar nu leer je heel mooi schrijven! Er zijn allerlei lettertypes die je kunt oefenen.

img_2513

Handlettering doe je zo!

Zelf aan de slag gaan met letters versieren! Ik vind het echt heerlijk om hiermee bezig te zijn, het is een moment van rust en ontspanning voor mezelf. Heel fijn! En je merkt ook: oefening baart kunst. Hoe meer je oefent, hoe beter het gaat.

img_2514img_2515

Het boek is ook ideaal om inspiratie uit op te doen als je zelf iets moois wil maken. Ik wil in het vervolg bijvoorbeeld eigen kaarten en cadeaukaarten gaan maken. Hoe leuk is dat?

Processed with VSCO with hb1 preset

Ik ben al druk aan het oefenen en dit is een van de eerste quotes die ik heb gemaakt. Niet verkeerd voor een beginner, toch?

Met dit werkboek kun je nog makkelijker zelf aan de slag. Het staat boordevol originele opdrachten en heel veel oefenpagina’s. Zo maak je je de basics van handlettering sneller eigen en kun je eenvoudig en op een leuke manier je vaardigheden vergroten! Ik ben heel blij met het boek en ik heb al heel wat uurtjes plezier eraan gehad. En dan te bedenken dat er nog zoveel pagina’s zijn die ik kan vullen!

Het Werkboek Handlettering doe je zo! kost €9,99 en is daardoor ideaal om cadeau te doen aan iemand anders, of aan jezelf natuurlijk.

4 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *