Boeken,  Boekrecensies,  Jeugd

Weg van jou – Sophie Jansen

Vorig jaar las ik het eerst boek van Sophie Jansen: Volg me. Haar nieuwe boek Weg van jou is pas geleden verschenen. Een ontzettend spannend verhaal voor tieners! Benieuwd wat ik ervan vond? Lees snel verder!

Waar gaat Weg van jou over?

“Het leukste van mijn tijd op de middelbare school’, dat is wat er over de Romereis wordt gezegd. Juul, Fenna en Sam zijn een dag voor vertrek dan ook op van de zenuwen. Fenna kan niet wachten om samen met haar vriendje Niels romantisch door Rome te wandelen. Maar Juul heeft ook gevoelens voor Niels. Moet ze hier met hem over praten? Dan gebeurt er iets wat de boel op scherp zet: tijdens het avondeten blijkt Fenna spoorloos verdwenen. Als de vriendengroep vervolgens vage berichten met aanwijzingen krijgt, staan ze voor een moeilijke keuze.

Weg van jou speelt zich grotendeels af in Rome. Juul kan niet wachten tot ze eindelijk op de Romereis gaat. Hét hoogtepunt van de middelbare school. Dat betekent ook dat ze weer wat meer tijd kan doorbrengen met Niels, voor wie ze al een tijdje gevoelens heeft. Hoewel ze de gevoelens niet mag toelaten, Niels is immers het vriendje van haar vriendin Fenna, heeft ze het daar toch moeilijk mee. Gelukkig zijn er nog genoeg andere vrienden mee op Romereis, dus probeert ze haar aandacht te verleggen. Maar dan overkomt Fenna iets. De vriendengroep is doodongerust. Gaan ze Fenna ooit nog terugzien?

‘Er zit een goede opbouwende spanning in, waardoor het tot de laatste bladzijde spannend blijft’

Wat heeft Sophie Jansen toch een enorm vlotte schrijfstijl. Binnen een paar uur had ik dit boek uitgelezen. Ze schrijft kort, bondig, duidelijk, en daardoor vind ik dit boek perfect voor de doelgroep. Het is een spannend boek, waardoor je constant wil doorlezen. En omdat het boek zich in Rome afspeelt, en dit vrij gedetailleerd is beschreven, lijkt het soms alsof je zelf door Rome loopt. Ik vind het heerlijk hoe actueel de boeken van Sophie Jansen zijn. Ik bedoel: wanneer je schrijft over het ontgrendelen van je iPhone met gezichtsherkenning, dan ben je wel heel actueel! Er zit een goede opbouwende spanning in en tot de laatste bladzijde blijft het spannend. Daarnaast worstelt de hoofdpersoon met een aantal tienerproblemen, waardoor de doelgroep zich gemakkelijk in haar kan verplaatsen. Dat vind ik altijd een groot pluspunt. Al met al weer een fijn boek voor middelbare scholieren. Kan het zeker aanraden.
Weg van jou

Titel: Weg van jou
Auteur: Sophie Jansen
Verschenen: juni 2020
Pagina’s: 192
Uitgever: Karakter Uitgevers

bol-button

Rating: 4/5

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *