Boeken,  Boekrecensies,  Non-Fictie

Weg ermee – Dennis Storm

In deze gekke quarantaine tijden, gaan we allemaal op zoek naar nieuwe hobby’s, activiteiten en huishoudelijke klusjes. Wat bij veel mensen opspeelt, is de drang om op te ruimen. Daarom leek deze tijd mij perfect om het boek Weg ermee van Dennis Storm te lezen.

Waar gaat Weg ermee over?

Dennis Storm heeft in al die jaren van reizen in totaal zo’n drie jaar uit een koffer geleefd en in al die hotels zijn liefde voor afgemeten interieurs, functioneel design en minimalisme ontdekt. ‘Leven alsof je op reis bent’, zonder onnodige ballast. In Weg ermee deelt hij zijn visie op minimalisme.

Voordat ik in ga op het boek, moet ik je even vertellen dat ik sowieso een opruimfreak ben. Maar wel een ander soort ‘opruimer’ dan de zeer drastische aanpak die Dennis in zijn boek omschrijft. Ik houd er namelijk van dat alles uit het zicht is. Netjes in kastjes, lades en achter deuren. Maar dat betekent niet automatisch dat ik weinig spullen heb. Integendeel. Ik heb juist veel kastjes, om al mijn spullen zo goed mogelijk in op te bergen. Wanneer ik soms mijn kleding in mijn kast wil ophangen, merk ik dat de hangers op zijn omdat er weer zoveel is bijgekomen. Oeps. Is dat rustgevend voor je geest? Nee. Ik ben dan ook van mening dat kritisch naar je spullen kijken en het een en ander de deur uitdoen, zeker bevredigend kan werken. En daarom las ik dit boek! Omdat ik weet dat Dennis Storm hier een heel eind in is gekomen.

‘Na het lezen van Weg ermee krijg je direct zin om je eigen spullen uit te zoeken’

Weg ermee is een lekker dun boekje met korte hoofdstukken. Het is luchtig en leest goed door. Geen saaie, ingewikkelde informatie over de geest van de mens en de reden waarom we zoveel verzamelen, maar gewoon de gedachten van Dennis Storm op papier. Zijn kijk op het minimalistische leven en zijn mening waarom je helemaal niet zoveel spullen nodig hebt. En eerlijk? Het opent wel je ogen. Na het lezen kreeg ik direct zin om verschillende plekken in huis aan te pakken. Kijk een extreme minimalist word ik nooit, dat is gewoon niet op mijn lijf geschreven. Maar ik ben zeker van mening dat er een aantal spullen de deur uit kunnen. Weg ermee van Dennis Storm is een leuk boek om een keer gelezen te hebben. Zeker wanneer je een laatste zetje nodig hebt om echt aan de slag te gaan.

Benieuwd geworden naar dit boek? Bestel Weg ermee op Bol.com! 

Weg ermee

Titel: Weg ermee
Auteur: Dennis Storm
Verschenen: mei 2018
Pagina’s: 112
Uitgever: Spectrum

bol-button

Rating: 3/5

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *