Boekrecensies,  Roman

Een week in Parijs – Jojo Moyes

Een week in ParijsTitel: Een week in Parijs
Auteur: Jojo Moyes
Verschenen: 10 november 2015
Pagina’s: 112
Uitgever: Fontein
Originele titel: Honeymoon in Paris

‘Een week in Parijs’ is een heerlijke, korte roman over Sophie en Liv, de hoofdrolspelers uit Jojo Moyes’ ‘Portret van een vrouw’. Twee vrouwen beleven een eeuw na elkaar hun wittebroodsweken in Parijs – maar hun tijd daar blijkt niet zo romantisch als de setting zou doen vermoeden…
In het Parijs van de belle époque brengt Sophie de eerste romantische weken na hun trouwen door met haar geliefde, de schilder Édouard Lefèvre. Het is een opwindende tijd, hoewel het leven aan de zijde van een arme kunstenaar ook zijn schaduwkanten kent…
Meer dan een eeuw later komen Liv en David aan in Parijs voor hun huwelijksreis. De stad is prachtig, maar de romantiek is ver te zoeken, vooral doordat Liv steeds alleen is omdat David de ene zakelijke afspraak na de andere heeft. Heeft Liv de fout van haar leven gemaakt?

Mening over Een week in Parijs

Een kort verhaal na Portret van een vrouw, oh yes! Portret van een vrouw was voor mij een van de betere boeken die ik heb gelezen dit jaar en ik was er dan ook heel enthousiast over. Jojo Moyes is mijn favoriete romanschrijfster. Toen bekend werd dat er een kort verhaal zou verschijnen was ik enthousiast, dat zul je vast wel begrijpen. Het boek telt maar 112 bladzijdes en daardoor heb je hem in een mum van tijd uitgelezen. Lekker voor een korte treinreis, op de bank of andere korte gelegenheden. Daarnaast kost hij maar €5,- dus ideaal voor de feestdagen. Budgetproof to the max! Je hoeft Portret van een vrouw niet perse te lezen om dit boek te lezen, dat vind ik persoonlijk heel fijn.

In Een week in Parijs draait het dus om de hoofdpersonages van Portret van een vrouw. De Franse Sophie is onlangs getrouwd met Édouard. Hij is een kunstenaar en geeft zijn werken voor véél te weinig geld weg waardoor het stel in geldproblemen komt. Daarnaast speelt bij Sophie jaloezie op omdat Édouard allerlei vrouwen heeft geschilderd. Ze heeft het idee dat haar man zijn handen niet thuis kan houden. Die jaloezie doet de relatie de das om, en terwijl Sophie en Édouard hier uit proberen te komen leer je hen steeds meer kennen. Daarnaast leer je de Britse Liv en haar man David steeds beter kennen. Ze zijn op huwelijksreis in Parijs en David is continu met zijn werk bezig waardoor hij Liv aan het verwaarlozen is. Liv trekt het niet dat haar man continu werkt en je merkt haar onzekerheid over de (vrij snelle) keuze van het huwelijk.

Jojo Moyes weet heel duidelijk in het boek de personages Liv en Sophie te beschrijven waardoor je een kijkje in hun hoofd neemt. Je voelt de onzekerheid die zij hebben over de relatie die zij met de mannen hebben. Het boek is onwijs fijn geschreven waardoor je er echt doorheen vliegt en hem niet kunt neerleggen. Jojo Moyes weet het zo neer te zetten dat je (nog meer) van de personages gaat houden. Ik ben helemaal fan van Jojo Moyes en ik hoop van harte dat er nog veel meer boeken van haar zullen verschijnen de komende tijd. Zeker omdat het boek maar 112 bladzijdes is én maar €5,- kost zeg ik: lees hem!

Meer recensies lezen van de boeken van Jojo Moyes? Klik dan hier.

Rating: 4.5/5

bol-button

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *