Wedden dat ik blijf - Marijke Vos
Boekrecensies

Wedden dat ik blijf – Marijke Vos

Wedden dat ik blijf draait om alpaca’s, het boerenleven en je hart volgen. Een feelgood verhaal dat me meteen aansprak. Ik vertel je er meer over!

Waar gaat Wedden dat ik blijf over?

Debby haat files. En deadlines. En haar overvolle agenda. Dus wat houdt haar nog in de grote stad? Ze sluit een weddenschap af met haar zus Hilde: wie als eerste een mooi huis vindt – waar dan ook in Nederland – bepaalt in welk dorp ze gaan wonen. Hilde vertrekt als eerste naar het Brabantse platteland, waar ze met haar man en kinderen een monumentaal pand koopt. Debby tikt kort daarna een oude boerderij op de kop. Het is een opknappertje, maar met genoeg ruimte voor haar droom: een alpacaboerderij! Haar nieuwe leventje blijkt echter toch niet zo idyllisch als gehoopt. Vijandige dorpsbewoners, een nukkige alpacafokker en verrassingen uit het verleden zorgen voor aardig wat oproer in het eens zo rustige dorp. En dan is er ook nog die ontzettend leuke dierenarts…

Debby woont in Amsterdam waar ze een baan heeft en een relatie heeft met een collega. Ze heeft een goede band met haar zus Hilde en samen besluiten ze om het leven compleet om te gooien. Ze hebben een hekel aan de stad, de drukte, files. Het is tijd voor een ander leven. Ze verhuizen van Amsterdam naar het platteland en ze gaan daar een heel ander leven opzetten. Debby koopt een oude boerderij en volgt haar hart: ze gaat een alpacaboerderij starten.

‘Door Wedden dat ik blijf wil je ook alpaca’s!’

Wedden dat ik blijf is gebaseerd op een vrouw die echt haar leven in de randstad heeft achtergelaten om een alpacaboerderij te starten. Hoe tof?

Marijke Vos behoort wat mij betreft zeker in de top van de beste feelgood auteurs. Met al haar boeken heb je snel de smaak te pakken en je zit er snel in. Wedden dat ik blijf heeft ook zo’n fijn tempo: het bouwt op vanaf kennismaken met de personages tot aan de verhuizing en zo verder. Ieder personage heeft zo zijn eigen karakter en Marijke neemt goed de tijd om hen aan je voor te stellen. Dit zorgt ervoor dat je de personages goed leert kennen.

Marijke heeft een hele fijne schrijfstijl en ieder boek lijkt beter te worden. Ook in dit boek merk je dat ze veel research heeft gedaan naar de alpacaboerderij en dat maakt me zo vrolijk – ik kreeg bijna het gevoel alsof ik zelf een alpacaboerderij wilde beginnen. Iedere keer als ik nu alpaca’s tegenkom denk ik weer aan dit verhaal.

In Wedden dat ik blijf word je meegenomen in het leven dat Debby aan het opbouwen is. Van de vervallen boerderij opbouwen, tot de alpaca’s uitzoeken, van irritante dorpsbewoners tot aan de aantrekkelijke dierenarts Rogier die wordt voorgesteld in het verhaal. Het is net alsof je onderdeel bent van het verhaal en zelf inwoner bent van het kleine dorpje. Het boek heeft een hoog feelgood gehalte en het is een echte pageturner: je kunt het onmogelijk neerleggen.

Hoewel ik laaiend enthousiast ben over dit verhaal en het een van mijn favorieten van 2021 is tot nu toe, vond ik de liefdesdriehoek waar Debby zich in bevond soms wel vervelend. Op den duur dacht ik: “meid, je maakt zulke goede keuzes, waarom kan je dit niet met die mannen?!”. Maar je weet: het is feelgood dus alles komt toch wel goed zoals je had gehoopt.

Lees hier alle recensies van de boeken van Marijke Vos

Wedden dat ik blijf

Titel: Wedden dat ik blijf
Auteur: Marijke Vos
Verschenen: juni 2021
Pagina’s: 283
Uitgever: HarperCollins Holland

bol-button

Rating: 4/5

One Comment

  • Luna

    Wat jij had met die driehoek, had ik ook even. Ik vond Tim en zijn zoontje Abel trouwens hele leuke bijpersonages. Dat Abel helemaal opleefde toen hij die filmpjes mocht maken 🙂

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *