Water - Holly Black Faerie
Fantasy,  Young adult

Water (Faerie #1) – Holly Black

Water is deel 1 in de Faerie serie van Holly Black. De serie verscheen zo’n 20 jaar geleden en is in 2021 uitgegeven in het Nederlands. Hier lees je meer over het boek en wat ik van het boek vind.

Waar gaat Water over?

Als je bij Faeries denkt aan zachtaardige sprookjesfiguren, dan moet ik je -teleurstellen. Deze Faeries zijn sinistere, verwilderde schepsels die enkel chaos aanrichten. Chaos die je met een beetje pech je leven kan kosten.

Als klein meisje had Kaye drie Faerievrienden van wie ze dacht dat ze denkbeeldig waren. Als ze jaren later een zwaargewonde Faerie aantreft en zijn leven redt, realiseert ze zich dat de fantasiewereld uit haar jeugd maar al te echt is – en gevaarlijker dan ze ooit had kunnen vermoeden. Tegen wil en dank raakt Kaye verstrikt in een eeuwenoude machtsstrijd tussen twee rivaliserende Faerierijken. Voor hen is ze slechts een pion in een strijd die haar dood zou kunnen worden. Kaye is echter niet van plan zich zomaar gewonnen te geven, en roept de hulp in van een mythisch waterwezen. Maar in het land van de Faeries heeft alles een prijs.

Het boek Water is een prachtig exemplaar om te hebben: het omslag is geweldig maar ook het binnenwerk is mooi. Ik was dan ook erg blij toen ik het boek had gekocht en ik hem aan mijn boekenkast mocht toevoegen!

Water draait om Kaye. Kaye is opgegroeid in de normale mensenwereld en weet niet beter dan dat ze vroeger denkbeeldige vriendjes had die Faeries waren. Wanneer Kaye terugkeert naar de plek waar deze denkbeeldige vriendjes vroeger ook ‘woonden’, komt ze erachter dat deze vriendjes niet denkbeeldig waren. Ze bestaan echt. Dit ontdekt ze doordat ze oog in oog staat met de mysterieuze en knappe Roiben. Vanaf dit punt neemt het verhaal een duikvlucht en dompel je jezelf compleet onder in de wereld van de Faeries.

Water is een tof boek om te starten met fantasy’

Dit verhaal draait met name om de strijd tussen twee Faerierijken en het feit dat Kaye hier tussenin zit. Dit maakt het verhaal heel spannend – je wil heel graag weten hoe het verhaal eindigt en hoe de vork nou in de steel zit. Jammergenoeg blijft het verhaal best op de oppervlakte en leer je de personages niet goed kennen. Toch vond ik dat totaal niet storend want ik vind Water  een mooie introductie voor mensen die willen starten met fantasyboeken.

Water leest als een speer en het was zo nu en dan wat chaotisch om het verhaal te volgen. Toch wilde ik graag doorlezen en dat zorgde ervoor dat ik het boek in een mum van tijd uit had gelezen. Toen ik het boek uit had, wilde ik direct het vervolg lezen. Wat mij betreft is Water een heel vermakelijk fantasyboek dat vooral een instapper is voor mensen die nog niet heel erg bekend zijn met fantasy. Het is heel laagdrempelig en toegankelijk geschreven. Ik kan me voorstellen dat liefhebbers van fantasyboeken niet volledig aan hun trekken komen in dit verhaal omdat het toch wat oppervlakkig is en de magie ver te zoeken is.

Pluspunten:
+ Mooi instapboek om te beginnen met fantasy
+ Toegankelijk geschreven
+ Leest als een speer
+ Spannend!

Minpunten:
– Soms wat chaotisch
– Niet veel diepgang in het verhaal
– Wellicht niet helemaal geschikt voor mensen die veel fantasy lezen

Water

Titel: Water (Faerie #1)
Auteur: Holly Black
Verschenen: augustus 2021
Pagina’s: 256
Uitgever: Boekerij
bol-button

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *