Lijstjes

Wat zegt je boekenkast over jou?

Iedereen deelt zijn of haar boekenkast weer anders in. Ik vond een ontzettend grappig lijstje online over dit onderwerp en moest dit echt delen. Welk type ben jij?

Alfabetisch, op titel
Je bent een heleboel dagboeken die je na drie dagen weer laat liggen. Je vindt het geweldig als mensen dansen doen tijdens bruiloften en je hebt niet maar één beste vriend, nee je hebt er ruim zeven.

Alfabetisch, op de voornaam van de auteur
Je organiseert een verjaardagsfeestje voor je eigen huisdier. Op Pinterest houd je een bord bij voor inspiratie quotes. Oja, je verliest je sleutels áltijd.

Alfabetisch, op de achternaam van de auteur
Je bent één gek gerecht dat je erg vaak kookt. Je hebt ski’s in je bezit. Daarnaast ben je erg kritisch naar je eigen lichaam en kijk je vaak of je geen enge ziektes hebt.

Op genre
Je stem is van nature erg luid (erg luid!). Je geeft altijd fooien als je ergens wat gaat eten of drinken. Als je kauwgom pakt neem je liever degene met een fruitsmaakje.

Op grootte
Je koopt veel te dure pennen voor je verzameling. Je gooit je sokken direct weg wanneer je geen goed paar meer kunt vinden. Je denkt dat de maanlanding niet echt was, maar het is ook weer niet zo erg dat het iemand pijn doet.

Op jaar van publicatie
Je gebruikt een stoffen zakdoek in plaats van papieren. Je kunt een beetje gebarentaal. Je hebt een platenspeler in je huis staan, maar geen platen.

Op jaar van aankoop
Je bewaart alle kaartjes van films en concerten waar je heen bent geweest. Iedereen die jij kent geef je een bijnaam. Je hebt een platencollectie in huis staan, maar geen platenspeler.

Op basis van wanneer het verhaal zich afspeelt
Je bent vroeger door een periode gegaan waarin je geloofde dat je met vogels kon praten. Je schrijft fanfictie, maar wel onder een pseudoniem. Je kent alle namen van verschillende soorten hoeden.

Je zet ze lukraak neer
Je ouders zijn nog samen. Je zegt dat je niet op social media zit maar zit wel actief op Instagram. Je bent nooit de eerste die ‘ik houd van je’ zegt.

Gescheiden in wat je hebt gelezen en wat niet
Je hebt nog contact met al je middelbare school vrienden. Je doet alleen aan ‘hot yoga’ en geen normale.

Op kleur
Je weet niet of een E-sigaret voor tabak is en durft dat ook eigenlijk niet te vragen. Nu al helemaal niet. Je whatsappt heel erg veel met je moeder. Je hebt een bepaald kledingstuk dat je maar een keer in het jaar draagt: op je verjaardag.

Natuurlijk moet je dit met een enorme korrel zout nemen, maar ik heb hier wel echt heel erg om gelachen. Welk type ben jij?

Je moet de website waar dit artikel vandaan komt echt even lezen. Ik vind de hele site echt hilarisch!

Previous Post Next Post

5 Comments

 • Reply Annesplek maart 15, 2018 at 12:11

  Hahaha wat leuk om te lezen! Ik ben “gescheiden in wat je hebt gelezen en wat niet”. Wat er gelezen is ligt opvolgorde van wanneer ik het heb gelezen, hahah!

 • Reply Vivian maart 18, 2018 at 16:14

  Haha, ik heb ze op genre staan en het slaat echt helemaal nergens op, wel grappig!

 • Reply Janita april 25, 2018 at 22:48

  Mijn boeken staan op alfabetische volgorde op achternaam van de auteur, maar het slaat helemaal nergens op, hahaha!

 • Reply Ans Arts april 26, 2018 at 16:38

  Ik doe het op genre, kauwgum heb ik nooit en ik weet niet of ik een erg luide stem heb. Moet soms wel hard roepen naar mijn man, tja hij hoort wel…..maar luistert soms niet 🙂
  Klopt wel dat ik altijd een fooi geef…

 • Reply Saskia Boree juli 21, 2018 at 17:05

  Ik sorteer ze op auteur en dan niet perse op alfabetische volgorde….

 • Leave a Reply