Wat nu?
Boekrecensies,  Chicklit

Wat nu? – Kristan Higgins

Laatst mochten we het boek Wat nu? van Kristan Higgins weggeven op onze blog en ik was zelf ook erg benieuwd geworden naar het boek! Benieuwd naar de recensie van Wat nu? van Kristan Higgins? Lees dan verder.

Waar gaat Wat nu? over?

Verwend? Dat is Parker wel een beetje. Het is namelijk best moeilijk om níét verwend te zijn als je familie bakken met geld heeft. Maar als haar vader heeft gehandeld met voorkennis en op die manier het complete familiefortuin erdoorheen heeft gejaagd, zit er zelfs voor haar niets anders op: ze zal iets moeten gaan doen.

Gelukkig heeft ze nog een klein huisje aan het water in Maine. Ze besluit het op te knappen, en dat blijkt de perfecte manier om te kunnen wennen aan haar nieuwe leven, om na te denken over de toekomst én om James, de onuitstaanbare maar handige assistent van haar vader, op een héél andere manier te leren kennen…

Parker komt uit een enorm rijke familie, maar door toedoen van haar vader raakt ze haar kapitaal kwijt. En ook haar huis. Gelukkig wil het lot dat ze nog een huis heeft geërfd van haar tante, alleen moet dit huis wel worden opgeknapt. Een van de advocaten van haar vader, de knappe James, biedt Parker aan om haar te helpen.

Vol goede moed begon ik in Wat nu? van Kristan Higgins. Ik had nog nooit een boek gelezen van deze schrijfster, dus ik was erg benieuwd. Ik had zin in een fijne feel good, dus ik hoopte ook dat het een leuk boek zou zijn dat lekker weg zou lezen. Eerlijk gezegd kwam ik niet echt lekker in het boek, vanaf het begin al niet. De schrijfstijl van Higgins voelt geknutseld aan en leest niet prettig weg. Dialogen zijn niet geloofwaardig en de personages bevatten ook weinig diepgang. Na 250 bladzijden wordt het eigenlijk pas een leuk boek en lees ik de laatste 100 pagina’s in één ruk uit. Dan gebeuren er echt dingen in het verhaal en dat miste ik in het eerste deel van het boek heel erg.

Wat nu? bevat een hoop romantiek én een knappe man!’

De intentie van een leuk verhaal is er, maar de uitvoering lijkt minder geslaagd. Ontzettend jammer, want potentie heeft het boek zeker. Ook komen er heel veel namen en personages in voor en praat hoofdpersoon (schrijfster Parker) ook nog tegen haar zes denkbeeldige vriendjes (karakters uit haar populaire boekenserie). Hierdoor weet je soms niet wie wie is en dat is in het begin lastig. Toch maakt het einde van het boek veel goed. Het boek bevat een hoop romantiek, een knappe man (ook altijd erg belangrijk!) en af en toe zitten er leuke grapjes in.

Meer recensies lezen van de boeken van Kristan Higgins? Klik dan hier.

wat nu

Titel: Wat nu?
Auteur: Kristan Higgins
Verschenen: november 2016
Pagina’s: 382
Uitgever: HarperCollins Holland

bol-button

Rating: 3/5

2 Comments

  • Tessa

    Ik heb dit boek gewonnen op jullie blog, nogmaals dankjewel!
    Ik deel jou mening over het boek, het begin is lastig om in te komen mede door de vele personen maar het einde maakte het allemaal goed. Uiteindelijk vond ik het wel een erg leuk verhaal!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.