Wat is romantasy
Boeken

Wat is romantasy?

Romantasy, ook wel romantic fantasy, is een subgenre binnen het fantasygenre. Het subgenre kreeg veel bekendheid door onder andere A Court Of Thorns And Roses (Hof van doorns en rozen) van Sarah J. Maas. In dit artikel leggen we uit wat romance fantasy, of romantasy, is én geven we een aantal boekentips!

Wat is romantasy?

Romantasy is een samenvoeging van ‘romance’ en ‘fantasy’. Het wordt dus ook wel romance fantasy of soms fantasy romance genoemd. Het is een subgenre van fantasy waarin fantasy wordt gecombineerd met romantiek. Liefdesverhalen staan centraal in een wereld vol met fantasy. Meestal speelt het verhaal zich af in een high fantasy wereld. Ook bevatten de boeken veel erotiek, ofwel spice.

Romantasy kreeg vooral veel bekendheid in 2023 en ook in 2024 blijft het ongekend populair. Met name door TikTok kreeg het genre een enorme boost.

De beste romantasy van dit moment

Welke romantasy moet je nou echt gelezen hebben? We hebben natuurlijk de beste romantasy van dit moment verzameld voor je. Met deze boeken zit je gegarandeerd goed.

Hof van doorns en rozen, geschreven door Sarah J. Maas

Wat is romantasy?Het bos waarin de negentienjarige Feyre woont is in de lange wintermaanden een koude, sombere plek. Haar overlevingskansen en die van haar familie berusten op haar vermogen om te jagen. Wanneer ze een hert ziet dat opgejaagd wordt door een wolf kan ze de verleiding niet weerstaan om te vechten voor de prooi. Maar om te winnen moet ze de wolf doden en daarop staat een prijs. Niet veel later verschijnt er een beestachtig wezen om vergelding op te eisen. Wanneer ze naar het gevreesde feeënrijk Prythian wordt gesleept, ontdekt Feyre dat haar ontvoerder geen beest is, maar Tamlin – een van de dodelijkste, onsterfelijke magische wezens ooit gekend. Terwijl ze op zijn landgoed verblijft, veranderen haar ijzige vijandige gevoelens voor Tamlin in een vurige passie die elke leugen en waarschuwing over de mooie, gevaarlijke wereld van de Elfiden in rook doet opgaan. Maar een oude, kwaadaardige schaduw groeit over het land, en Feyre moet een manier vinden om het te stoppen of Tamlin en zijn wereld zullen voor eeuwig verdoemd zijn.

Ben je benieuwd geworden naar dit boek? Bekijk het boek dan op Bol.com!

Fourth Wing, geschreven door Rebecca Yarros

Wat is romantasy?Fourth Wing draait om Violet. Haar droom om scribent te worden aan het befaamde Basgiath Oorlogscollege valt in duigen wanneer de generaal – oftewel haar moeder – haar opdraagt deel te nemen aan het selectieproces van de Drakenrijders. De helft van de cadetten zal het eerste jaar niet overleven en de meesten willen Violet vanwege haar afkomst uit de weg ruimen – vooral Xaden, de meedogenloze (en aantrekkelijke) leider van het squadron. Violet moet alles op alles zetten om te overleven, want op Basgiath zijn er maar twee opties: afstuderen of sterven.

Ben je benieuwd geworden naar dit boek? Bekijk het boek dan op Bol.com!

De prins van Toorn, geschreven door Kerri Maniscalco

Wat is romantasy?Emilia en haar tweelingzus Vittoria zijn streghe – heksen die in het geheim tussen de mensen leven. Op een avond komt Vittoria niet voor haar dienst in het Siciliaanse restaurant van haar ouders opdagen en besluit Emilia op onderzoek uit te gaan. Het spoor brengt haar naar het plaatselijke klooster, waar ze haar zus dood aantreft, onvoorstelbaar toegetakeld. Verzwolgen door woede en verdriet besluit Emilia de moordenaar van haar zus te vinden en wraak te nemen. Zelfs als dat betekent dat ze de duisterste magie moet gebruiken, die volgens haar familie verboden is.

Dan ontmoet ze Toorn, een van de zeven Prinsen van Zonden uit de hel. Jarenlang heeft Emilia’s grootmoeder haar via sprookjes gewaarschuwd voor deze machtige heersers uit de onderwereld. Maar Toorn beweert dat hij aan Emilia’s kant staat. Ook hij is namelijk op zoek naar de moordenaar die verantwoordelijk is voor zowel de moord op Vittoria als de dood van twee andere vrouwen in Italië. Emilia besluit zijn hulp te accepteren… Voor nu, want als het op de Prinsen van Zonden aankomt, is niets wat het lijkt.

Ben je benieuwd geworden naar dit boek? Bekijk het boek dan op Bol.com!

Vond je dit een leuk artikel om te lezen? Dan zijn deze artikelen wellicht ook wat voor jou!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *