Wat is Magical Realism
Boeken

Wat is Magical realism?

Binnen het fantasygenre zijn er populaire subgenres die het erg goed doen. Magical realism is een subgenre binnen het genre fantasy. Maar… Wat is Magical realism nou precies? En welke boeken kun je lezen als je met Magical realism wil beginnen? Wij helpen je op weg!

Laatste update: april 2024

Wat is Magical realism?

Magical realism, ook wel magisch realisme, kent zijn oorspong in Latijns Amerika. Dit is een genre waarin fantasy opgaat in het dagelijks leven. Er is een vage grens tussen fantasie en realiteit. Dat betekent dus ook dat de fantasyelementen worden gezien als normaal: dit is de normale menselijkewereld waar fantasyelementen in thuishoren. Een goed voorbeeld is de Shadowhunters serie.

Het verschil tussen magical realism en low fantasy

Wat is het verschil tussen Magical realism en low fantasy? Deze twee genres lijken erg op elkaar, toch is het net even wat anders. Bij low fantasyboeken speelt het verhaal zich ook af in de menseljke, normale wereld en zijn er magische elementen toegevoegd. Hierbij is het fantasygedeelte niet normaal. De mens is niet bekend met de magische elementen, terwijl dat bij magical realism wel het geval is. Denk bijvoorbeeld aan de boeken van de Twilight serie.

Welke Magical realism boeken kan ik lezen?

Hieronder hebben we een aantal fijne Magical realism boeken verzameld. We hebben 3 losse boeken op een rij gezet, samen met een boek dat onderdeel is van een serie.

1. Het leven van Pi, geschreven door Yann Martel

Het leven van Pi vertelt het ongelooflijke verhaal van Piscine Patel (Pi), een zestienjarige Indiase jongen wiens vader een dierentuin in India heeft. Wanneer de familie besluit het land te verlaten, wordt de hele dierentuin ingescheept. Maar het schip vergaat en de enige overlevenden op de reddingssloep zijn Pi, een hyena, een zebra met een gebroken been en een tijger van 200 kilo. 227 dagen dobbert de sloep over de Grote Oceaan het decor voor een buitengewoon fantasierijke roman.

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com.

2. De onsterfelijken, geschreven door Chloe Benjamin

New York, 1969. De broers en zussen Gold krijgen als kind hun sterfdatum te horen van een helderziende. De voorspelling heeft grote gevolgen voor hen in de vijftig jaar die volgen en allevier proberen ze op eigen wijze het lot te bezweren: oogappel Simon vlucht naar de westkust, op zoek naar de liefde in het San Francisco van de jaren tachtig. De dromerige Klara wordt illusionist in Las Vegas, geobsedeerd door de grens tussen werkelijkheid en fantasie. Oudste zoon Daniel zoekt naar zekerheid als legerarts in de jaren na 9/11, hopend aan het lot te kunnen ontkomen. En de serieuze Varya probeert de grens tussen de wetenschap en onsterfelijkheid te breken. De onsterfelijken is een prachtige ode aan de onontkoombare kracht van verhalen en van familiebanden.

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com.

3. Voordat de koffie koud wordt, geschreven door Toshikazu Kawaguchi

In een steegje in Tokio zit al meer dan honderd jaar een café dat zorgvuldig gebrouwen koffie schenkt. Dit cafeetje biedt de klanten een unieke ervaring: de kans om terug in de tijd te reizen. Voordat de koffie koud wordt beschrijft vier prachtige verhalen van cafégasten die het verleden een bezoekje willen brengen.

De eerste wil de man die haar verliet confronteren, de tweede wil een brief terugvinden van haar man wiens geheugen is verdwenen door de ziekte van Alzheimer, de derde wil haar zus voor een laatste keer spreken en de vierde wil haar dochter voor de eerste keer ontmoeten.

Maar de reis naar het verleden is niet zonder risico: de gasten moeten naar het heden terugkeren voordat hun kopje koffie koud geworden is.

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com.

4. Middernachtbibliotheek, geschreven door Matt Haig

Nora wordt overweldigd door het gevoel dat ze in haar leven verkeerde keuzes heeft gemaakt, en iedereen teleurstelt. Wanneer ze in de Middernachtbibliotheek terechtkomt, een plek tussen leven en dood, krijgt ze de kans om te zien op welke vele manieren haar leven anders had kunnen verlopen. Terwijl ze door de Middernachtbibliotheek struint moet ze de ultieme vraag onder ogen komen: wat maakt het leven de moeite waard?

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com.

Vond je dit een leuk artikel om te lezen? Dan zijn deze artikelen ook wat voor jou!
Boeken om fantasy mee te ontdekken.
Leuke fantasy stand alone om te lezen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *