Wat is high fantasy?
Boeken

Wat is High Fantasy?

Binnen het fantasygenre zijn er een aantal populaire subgenres die het erg goed doen. High fantasy is er één van. maar, wat is high fantasy nou precies? High fantasy wordt ook wel epic fantasy genoemd. Welke high fantasyboeken kan je lezen? Wij geven je een aantal boekentips!

Laatste update: februari 2024

Wat is High Fantasy?

High fantasy, ook wel epic fantasy genoemd, is een fantasy subgenre. Het verhaal speelt zich vaak af in een setting die totaal niet op de aarde lijkt. Ook heeft het verhaal te maken met krachten die de wereld in gevaar brengen. Denk aan fantasywezens, ongewone technologiën, magische elementen of andere niet-aardse elementen. Vaak kent high fantasy een typisch verhaal van goed versus slecht, een held die de wereld moet redden, etc.

Wat is het verschil tussen low fantasy en high fantasy?

High fantasy speelt zich vaak af in een niet-aardse omgeving terwijl low fantasy zich afspeelt op aarde (of een wereld die heel erg lijkt op aarde).

Een voorbeeld van een high fantasy boek: De glazen troon serie van Sarah J. Maas.
Een voorbeeld van een low fantasy boek: de Harry Potter serie van J.K. Rowling.

Welke High Fantasy boeken kan ik lezen?

Wil je beginnen met high fantasy? Weet je alleen niet welke boeken je kunt lezen? Wij tippen 3 high fantasy boeken. Deze boeken zijn erg leuk als je wil starten met high fantasy!

Populaire fantasyserie door koningin van fantasy: De glazen troon serie van Sarah J. Maas

de glazen troonCelaena wordt voor een keuze gesteld: óf haar leven slijten in de gevangenis óf deelnemen aan een toernooi waarvan de winnaar de nieuwe Kampioen van de koning wordt. Een voor een worden de deelnemers van het toernooi echter op gruwelijke wijze vermoord en al snel vecht Celaena niet alleen voor haar vrijheid, maar ook voor haar leven.

De glazen troon serie van Sarah J. Maas is een uitgebreide serie die perfect is als je wil starten met fantasyboeken. Haar boeken zijn erg populair geworden door onder meer TikTok!

Klik hier om boek 1 van deze serie bij Bol.com te bestellen.

Uitgebreide high fantasyserie die ook verfilmd is: De Grisha serie van Leigh Bardugo

De grisha 1Het koninkrijk Ravka is verdeeld door de Schaduwvlakte, een duisternis vol monsters. Alina Starkov ontdekt een kracht die haar leven en dat van anderen kan redden. Ze wordt gerekruteerd door de Grisha, een magisch elitekorps, en moet haar krachten leren beheersen om Ravka te redden van de dreigende duisternis en de geheimen van de Grisha te ontrafelen. Haar ontdekkingen onthullen ook een onbekende kant van zichzelf.

De Grisha serie van Leigh Bardugo is een vrij grote en uitgebreide serie die zich afspeelt in de Grishaverse. De boeken zijn heel toegankelijk geschreven en een echte aanrader om te lezen.

Klik hier om boek 1 van deze serie bij Bol.com te bestellen.

Bekend high fantasy boek door TikTok: In steen gebrand: Fourth Wing van Rebecca Yarros

fourth wingFourth Wing draait om Violet. Haar droom om scribent te worden aan het befaamde Basgiath Oorlogscollege valt in duigen wanneer de generaal – oftewel haar moeder – haar opdraagt deel te nemen aan het selectieproces van de Drakenrijders. De helft van de cadetten zal het eerste jaar niet overleven en de meesten willen Violet vanwege haar afkomst uit de weg ruimen – vooral Xaden, de meedogenloze (en aantrekkelijke) leider van het squadron. Violet moet alles op alles zetten om te overleven, want op Basgiath zijn er maar twee opties: afstuderen of sterven.

Fourth Wing is een fantasyserie geschreven door Rebecca Yarros. Ook dit boek is compleet ontploft door TikTok. Inmiddels is deel 2 ook verschenen.

Klik hier om boek 1 van deze serie bij Bol.com te bestellen.

Vond je dit een leuk artikel om te lezen? Dan zijn deze artikelen ook wat voor jou!

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *