Boekrecensies,  Roman

Wat heb ik gedaan? – Amanda Prowse

Wat heb ik gedaan?Titel: Wat heb ik gedaan?
Auteur: Amanda Prowse
Verschenen: November 2014
Pagina’s: 352
Uitgever: Aerial
Oorspronkelijke titel:
What Have I Done? 

Kathryn Brooker lijkt het prototype van de ideale echtgenote en moeder. Als je door het keukenraam naar binnen kijkt, naar de vier mensen aan tafel, zie je een gelukkig, zorgeloos gezin zitten. Je zou Kathryn benijden om haar perfecte leven. Maar algauw blijkt alles volkomen anders te zijn. Kathryn zit gevangen in een nachtmerrie. En ze staat op het punt iets te doen om daar verandering in te brengen.

Mening over Wat heb ik gedaan?

Kathryn heeft het allemaal ontzettend goed voor elkaar, als je het bekijkt als buitenstaander dan. Al vanaf bladzijde één in het verhaal merk je al dat er iets niet helemaal goed zit bij Kate en haar gezin. Je weet meteen wat er is gebeurd, maar waarom en wat er vooraf gebeurd is kom je pas later in het boek te weten. Door het boek heen maak je verschillende tijdsprongen, je leest stukjes van tien jaar terug, waar Kate nog Kathryn was en een gelukkig gezin had met een man met een goede baan. Maar je leest ook stukjes van drie jaar terug, zeven jaar terug en vijf jaar terug. Op deze manier kom je te weten wat er met Kate aan de hand is en hoe het allemaal zo ver heeft kunnen komen. Interessant en vooral spannend tegelijk.

Amanda Prowse heeft een hele eigen unieke manier van schrijven. Haar boeken zijn geen typische vrouwenboeken en de onderwerpen al helemaal niet. Haar hoofdpersonen zijn ook altijd weer anders. Nooit hebben ze een bepaalde leeftijd, op deze manier maakt zij haar boeken interessant voor elke leeftijd. Haar boeken lezen zo ontzettend heerlijk weg, dat je tijd eigenlijk altijd een beetje vergeet. Amanda schrijft het soort boeken dat je voor je ziet en waar je over na blijft denken. Een verfilming zou ik zeker niet uitsluiten, bij waarschijnlijk al haar boeken niet. Ze zijn bijzonder en speciaal en voor mij zeker een nieuwe manier van lezen.

Ze trekt je door het verhaal van Wat heb ik gedaan? heen. Je begint Kate te begrijpen en je krijgt steeds meer begrip voor haar acties. Je begint van haar te houden en haar nieuwe levensstijl te accepteren. Dit was zeker weer een fijn en mooi boek, geschreven door Amanda Prowse. Een aanrader voor iedereen die chicklitfan is, maar toch even net iets anders zou willen lezen.

Klik hier voor alle recensies van de boeken van Amandra Prowse.

Rating: 4,5/5

bol-button

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *