Boeken,  Non-Fictie

Wat een tijd om alleen te zijn! – Chidera Eggerue

De laatste tijd vind ik het steeds fijner om boeken te lezen over je eigen ontwikkeling. Toen ik zag dat Wat een tijd om alleen te zijn! van Chidera Eggerue zou verschijnen, werd ik meteen nieuwsgierig. Deze ‘gids’ met tips helpt je je eigen weg in de moderne wereld te vinden.

Waar gaat Wat een tijd om alleen te zijn over?

In Wat een tijd om alleen te zijn! is The Slumflower je levensgoeroe, vertrouwelinge en beste vriendin. Ze laat je zien dat alleen zijn niet slechts gewoon oké is: het is zo ongeveer het allerbeste wat je verdorie ooit is overkomen. Zoals ze zegt: ‘je bent bad as hell en gemaakt met een bedoeling.’ Het is tijd dat je je dat beseft.

De stapels verhelderende spreekwoorden uit het Igbo van haar Nigeriaanse moeder en Chidera’s eigen kleurrijke artwork maken van Wat een tijd om alleen te zijn! dé gids die je helpt je eigen weg in de moderne wereld te vinden. Beslis wat je waard bent, neem tijd om te helen en geef jezelf kracht in deze rommelige wereld. Vermijd andermans demonen en realiseer je dat iedereen zichzelf beschermt tegen iets – hoe agressief hun methode ook mag zijn. Onderhoud en ontwikkel gezonde relaties en vermijd giftigheid in je vriendschappen.

Persoonlijk was ik zelf nog niet bekend met Chidera Eggerue a.k.a. blogger bij The Slumflower. Het thema van dit boek sprak me gewoon heel erg aan, en daarom wilde ik het graag lezen. De manier waarop Chidera het boek heeft geschreven, vind ik erg leuk. Het lijkt inderdaad alsof een vriendin of een oudere, wijzere zus je raad geeft. Het boek is enorm leuk vormgegeven. Daardoor vlieg je echt in een paar uurtjes door het boek heen omdat er niet hele lappen tekst achter elkaar staan. Dit maakt de leeservaring extra fijn!

Wat een tijd om alleen te zijn helpt je om jezelf beter te leren kennen

Een boek als Wat een tijd om alleen te zijn! kan ervoor zorgen dat er heel wat onzekerheid bij jezelf wordt weggenomen. Chidera vertelt vanuit haar eigen ervaring en gebruikt hierbij ook spreekwoorden uit het Igbo. Dat geeft een extra bijzonderheid aan het verhaal. Ik moet zeggen dat ik het inhoudelijk af en toe wat zwakker vond, maar dat komt meer omdat dit boek niet per se wetenschappelijk onderbouwd is. Chidera vertelt echt vanuit haarzelf en probeert je zo anders naar situaties te laten kijken. Dat doet ze wel heel goed! Ze schetst een aantal momenten die enorm bekend voorkomen. Wat dat betreft kun je wel echt een les uit dit boek halen. Belangrijkste les die Chidera je leert, is dat je echt moet doen waar jij je het beste bij voelt. Klinkt soms natuurlijk makkelijker dan het is, maar doordat de voorbeelden zo herkenbaar zijn, denk ik wel dat dit boek hierbij kan helpen. Het is een leuk, feel good boek voor tussendoor!

Wat een tijd om alleen te zijn

Titel: Wat een tijd om alleen te zijn!
Auteur: Chidera Eggerue
Verschenen: juni 2019
Pagina’s: 192
Uitgever: MUS (BBNC Uitgevers)

bol-button

Rating: 3/5

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *