Wat Alice vergat
Boeken,  Roman

Wat Alice vergat – Liane Moriarty

Wat Alice vergat gaat over Alice Love die denkt dat ze in verwachting is van haar eerste kind. Maar niets is minder waar. Ze is gevallen in de sportschool en is tien jaar ouder, heeft drie kinderen en ze ligt in een scheiding met haar man. Benieuwd wat ik van Wat Alice vergat van Liane Moriarty vond? Je leest de recensie hier.

Waar gaat Wat Alice vergat over?

Alice Love is 29, dol op haar man en zwanger van hun eerste kind. Dus… stel je Alice’ schok voor wanneer ze bijkomt op de vloer van haar sportschool, naar het ziekenhuis wordt gereden en daar ontdekt dat de bruidsweken al lang voorbij zijn. Ze ligt in een scheiding, heeft drie kinderen en ze is 39 jaar.

Alice moet de gebeurtenissen van het afgelopen decennium zien te reconstrueren, en tegelijkertijd proberen haar leven weer op de rit te krijgen. Ze probeert erachter te komen waarom haar zus haar niet meer wil spreken, en hoe het komt dat ze een van die superslanke moeders met veel te dure kleren is geworden. Uiteindelijk moet Alice vooral erachter komen of geheugenverlies een zegen is of een vloek, en of het mogelijk is om helemaal opnieuw te beginnen.

Het geheugenverlies heeft een grote impact op haar leven. Alice houdt nog zielsveel van Nick, terwijl hij van haar wil scheiden. Bovendien komt ze erachter dat ze als persoon heel erg is veranderd. Ze herkent de persoon die ze geworden is nauwelijks meer terug. Ze gaat zelfs fanatiek naar de sportschool, iets dat ze daarvoor nooit zou doen. Ze weet sowieso niks meer van de afgelopen tien jaar en dat betekent ook dat ze haar eigen kinderen niet meer kent. Door de tweestrijd die ze met zichzelf voert, wordt het een heel interessant verhaal. Je vraagt je constant af: zou ze weer zo worden als ze was in de afgelopen tien jaar? Of blijft ze haar ‘oude zelf’?

‘Liane Moriarty zorgt ervoor dat je geboeid blijft tot het eind in Wat Alice vergat

Het grootste deel van het boek wordt verteld door de ogen van Alice. De andere gedeelten worden opgevuld door brieven van haar zus Elizabeth naar haar psycholoog en Franny, de reserve-oma van Elizabeth en Alice. Beetje bij beetje komt het verleden van Alice naar boven. Schrijfster Liane Moriarty weet de spanning goed op te bouwen. Zo is er iets gebeurd met een goede vriendin van Alice, maar het duurt wel even voordat je daar achter bent. De valkuil van dit boek is dat alles zo uitgebreid beschreven wordt, dat die spanningsboog af en toe wordt doorbroken door de langdradigheid. Al met al wil je toch doorlezen en zorgt de schrijfstijl van Liane Moriarty ervoor dat je geboeid blijft tot het eind.

Er spelen heftige thema’s in het boek en dat geeft Wat Alice vergat een diepere laag en betekenis. Het zet je aan het denken: wat zou er met jou gebeuren als je tien jaar van je geheugen kwijt was?

Klik hier voor meer recensies van de boeken van Liane Moriarty.

Wat Alice vergat

Titel: Wat Alice vergat
Auteur: Liane Moriarty
Verschenen: april 2018
Pagina’s: 389
Uitgever: A.W. Bruna Uitgevers

bol-button

Rating: 4/5

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.