Warcross
Adorable Bookclub,  Boekrecensies,  Young adult

Warcross – Marie Lu

Femke las het allernieuwste boek van Marie Lu: Warcross. Het boek speelt zich af in een hackerswereld. Misschien niet direct een onderwerp dat aanspreekt, maar wacht maar tot je deze recensie leest.

Waar gaat Warcross over?

Om wat bij te verdienen werkt hacker Emika Chen als premiejager voor het spel; ze spoort spelers op die illegaal wedden. Maar de concurrentie is groot, en het is niet makkelijk om je staande te houden in de wereld van de premiejagers.
Dan doet de maker van het spel, de jonge miljardair Hideo Tanaka, Emika een onweerstaanbaar aanbod. Hij heeft een spion nodig tijdens de internationale Warcrosskampioenschappen, om een beveiligingsprobleem bloot te leggen. Halsoverkop vertrekt Emika naar Tokyo en ze belandt in een wereld van roem en rijkdom, waar ze tot dan toe alleen maar van kon dromen. Maar al snel stuit ze op een complot, met grote gevolgen voor het hele Warcrossimperium.

Toen ik dit boek binnen kreeg om te recenseren was ik meteen enthousiast, het boek zelf is al een feest om te zien. De cover heeft een prachtig design en in de binnenkant zitten tekeningen van de twee hoofdpersonen: Emika en Hideo, getekend door Marie Lu zelf.
Het verhaal gaat over onze wereld in de toekomst waar Emika als premiejager illegale gokkers opspoort van het spel Warcross. Warcross is een virtueel spel dat de hele wereld bezig houdt. Als Emika de Warcross-kampioenschappen hackt en ontdekt wordt door Hideo, de bedenker van Warcross, wordt ze gevraagd om naar Tokyo te komen.
Emika wordt in een team van Warcross spelers geplaatst en de vriendschappen die hierin ontstaan vond ik heel leuk om over te lezen. Ze hadden allemaal een eigen karakter en doordat het een team van mensen van over de hele wereld is, was er ook veel diversiteit. Wat haar team niet weet is dat Hideo Emika heeft ingehuurd om een andere reden dan het spelen in Warcross. Hideo heeft namelijk iemand op het spoor die het spel wil saboteren en mogelijk een groter gevaar kan zijn voor de wereld. Deze mysterieuze persoon heet Zero en het is Emika’s taak om uit te vinden wie dit is.

‘Warcross deed me ook een beetje denken aan een soort sci-fi versie van the Hungergames’

Ik vond de setting van Tokyo heel goed passen bij dit boek, omdat deze stad nu al heel high-tech is, maar in deze toekomst speelt iedereen mee aan Warcross en is het een deel van de samenleving geworden. Warcross is volledig virtueel en kun je spelen als je een speciale bril opzet die je in het spel brengt. Het is gebaseerd op de video games van nu en dit was duidelijk terug te lezen in het verhaal.
De wereld die Marie Lu gecreëerd heeft voelde heel echt en was heel interessant om over te lezen. Door de manier van schrijven kon ik mij helemaal voorstellen hoe het was om in zo’n game te zitten. Het deed ook een beetje denken aan een soort sci-fi versie van the Hungergames.
Warcross is een boek met een heel goed uitgedachte wereld en leuke personages om over te lezen. Het enige dat ik minder vond was de romance die niet helemaal echt voelde en een beetje geforceerd, maar de cliffhanger op het einde maakt mij zeker nieuwsgierig naar het volgende boek.

Klik hier voor alle recensies van de boeken van Marie Lu.

voor je weggaat

Titel: Warcross
Auteur: Marie Lu
Verschenen: 4 oktober 2017
Pagina’s: 296
Uitgever: Unieboek
Originele titel: Warcross

bol-button

Rating: 4/5

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *