Lijstjes,  TV-series

Waarom series kijken gevaarlijk is

popcorn
Het kijken van series is heel gevaarlijk. Ja, écht, ik overdrijf niet. Het is vooral gevaarlijk wanneer het mogelijk is om in één keer een heel seizoen kan kijken. Waarom het dan gevaarlijk is? Omdat je dan niets anders meer doet dan series in je vrije tijd kijken en alleen nog maar op de bank hangt. Heel gevaarlijk dus. Ik kan nog veel meer redenen opnoemen waarom het kijken van een serie eigelijk ontzettend gevaarlijk is.

 1. Je ziet je vrienden nooit meer. Zodra je in een serie gezogen wordt, is dat het enige wat je nog wilt doen in je vrije tijd. Het scheelt wanneer je samen met iemand anders de serie volgt, bijvoorbeeld je vriend of vriendin, want dan heb je nog enigszins sociaal contact.
 2. Zodra je het einde van een seizoen hebt gezien, val je in een zwart gat. Want wat moet je in godsnaam met al die vrije tijd die je over hebt? En nog erger: hoe gaat de serie verder? Soms moet je maanden wachten totdat je het eindelijk weet (dit vraag ik me nu bijvoorbeeld heel erg af bij The Walking Dead. Wat een seizoenseinde, jezus).
 3. Je droomt over je series. Je kunt eigenlijk niet meer onderscheiden wat het echte leven is en wat niet de werkelijkheid is.
 4. Je wordt verliefd op een onbereikbare personage uit een serie. Zucht.
 5. Je vergeet te eten en te drinken omdat het te spannend is. Of je eet juist teveel waardoor je bijna uit je voegen barst.
 6. Je kunt je moeilijk concentreren tijdens je werk of op school omdat je wil weten hoe je serie verder gaat. Je kan niet wachten tot je ’s avonds weer thuis komt en verder kunt kijken.
 7. Je wilt het liefst alle seizoenen van je lievelingsserie op DVD hebben, maar daarvoor moet je wel je spaarrekening plunderen.

Ach, het is niet zo dat ik door bovenstaande punten nu nooit meer series kijk. Integendeel zelfs, mijn vriend en ik beginnen volgende week aan een voor ons nieuwe serie: House of Cards. Zijn jullie daar al bekend mee?

Danique (29) is content producer bij een gebiedsontwikkelaar en is dol op goede boeken. Daarnaast houdt ze van lekker eten (sushi!) en is ze gek op reizen.

9 Comments

 • Story addict

  Leuk lijstje. Ik heb ook al veel goede dingen gehoord over House of Cards, maar kijk het zelf niet. Er is trouwens ook een gevaar dat je vrienden te vaak ziet, omdat serie natuurlijk met zn allen gebingewatched en/of besproken moet worden (voor degene die zijn gezegend met vrienden met dezelfde smaak en interesses :D)

 • Bettie

  Punt twee is heel erg herkenbaar. Gelukkig komt er een nieuwe serie ‘outcast’ van de makers van TWD. Ik vond de eerste aflevering al heel erg vet.

  Maar soms vraag ik me nog wel af wie er straks niet meer in de serie speelt.

 • Rowan

  Hahaha dit is zó herkenbaar! Ik kijk nu bijna geen series meer omdat ik er echt geen tijd meer voor heb en omdat ik dan uit de ‘gevarenzone’ blijf, maar zodra het zomervakantie is ga ik alles weer inhalen. Kan niet wachten!

 • Julia

  Hahaha wat een ge-wel-dig artikel!! Ik wist niet dat ik zo gevaarlijk bezig was, maar tijdens tentamens is het voor mij des te gevaarlijker om series te kijken want dat houdt me van het leren (ja, echt! Ik heb een keer 2 seizoen pll gekeken in 2 weken tijd terwijl ik moest leren #oeps side note: het is goed gekomen!)

 • Eveline Fleur

  Hahaha. Ik herken het wel dat je dan niet kan wachten om het verder te kijken. En het: “nou nog eentje dan!” principe. 😉

  House of Cards is trouwens een echte aanrader. Ik heb de hele serie samen met mijn vriend gekeken en het acteerwerk is echt van een hoog niveau! IJzersterke serie wat mij betreft. 🙂

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.