Waarom paperback fijner is dan hardcover
Column, Lijstjes

Waarom paperback fijner is dan hardcover

ab
Ja, grote kans dat je nu denkt ‘wow, wacht.. fijner dan hardcover?!’ Ja juist ja. Toen Yara aan mij vroeg of ze beter de hardcover of de paperback versie moest kopen zei ik meteen de paperback. Nadat ze hoorde dat ik een paperback gewoon fijner vond, verklaarde zij mij eigenlijk direct voor gek. Hier zijn mijn redenen waarom een paperback gewoon écht fijner is.

1. Het is goedkoper. Ja, een keuze die veel mensen zullen maken. Ook dit is één van mijn redenen dat ik liever voor een paperback kiest.

2. Een paperback is lichter. Zó veel handiger om mee te nemen in je tas, weg met dat zware gewicht en heerlijk een normale tas meenemen, terwijl je amper het idee hebt dat er een geweldig boek in zit.

3. Het staat mooier. Ja, dat vind ik echt. Ik ben dol op het dunnere papier dat naast elkaar staat in mijn boekenkast. Vroeger vond ik het altijd zo leuk om oude boeken te bekijken, dat waren altijd paperbacks. Misschien dat mijn liefde voor paperbacks daardoor is begonnen.

4. Paperbacks zijn sneller minder mooi. Ehm, is dit een voordeel? Vind ik wel. Als een boek minder mooi is nadat het is gelezen, geeft mij dat het idee dat het een goed boek was. Een boek dat vaker is gelezen en dat met liefde is gelezen. Een paperback wordt nou eenmaal sneller minder mooi dan een hardcover. Het oude gelezen, beetje kapotte, boek vind ik altijd iets hebben en kan ik erg waarderen.

5. Je kan de rug breken! AAAH. Ja, ik breek waarschijnlijk nu vele boekenhartjes. Ik breek bijna altijd de rug van een boek als ik hem open sla. Om terug te vallen op het puntje vier. Zo ziet het boek er gelezen uit en heeft het meer uitstraling.

6. Het leest makkelijker. Een paperback is vaak kleiner en een stuk lichter. Als ik op de bank lig, op het strand, of in bed heb ik er altijd een hekel aan om dat grote dikke hardcover boek vast te houden. Een paperback biedt de oplossing!

7. Je kan meer boeken kwijt! Ja, hier komt het punt waar ook hardcoverfreaks stiekem ja op zullen zeggen. Als ik paperbacks naast elkaar zet zijn ze veel dunner dan als ik evenveel hardcovers naast elkaar neer zet. Dit komt er op neer dat ik veel meer boeken kwijt kan in mijn kast als ik alleen maar paperbacks zou hebben.

Heb jij liever een paperback of een hardcover?

Previous Post Next Post

35 Comments

 • Reply Ilse augustus 10, 2015 at 13:15

  Ik verklaar je niet voor gek, hoor. Ik ben het met je eens! Behalve dat van dat ‘minder snel mooi’ dan, want ik houd mijn boeken graag zo netjes mogelijk. Maar verder? Pretty much agreed. =)

  • Reply Danique V. augustus 11, 2015 at 20:44

   Gelukkig zijn er nog paperback liefhebbers 😉 haha

 • Reply Janka augustus 12, 2015 at 11:02

  haha, ik lees ook altijd paper covers. Ze zijn makkelijker te verkrijgen ( ik koop de boeken meestal op het station). Het enige nadeel van de paper cover is dat ze zo makkelijk bij mij buigen. Maar als je er gewoon een paar dagen een ander boek op legt is dat probleem alweer verdwenen. Leuke post!
  Groeten

 • Reply Renée augustus 15, 2015 at 22:09

  Ik heb ook liever paperbacks, maar boeken die ik echt helemaal geweldig vind en waarvan ik weet dat ik ze nog jaren lang opnieuw zal lezen, heb ik toch liever in hardcover. Juist vanwege het bewaren en de mooiheid ervan.

 • Reply Noa augustus 22, 2015 at 17:36

  Ik heb liever paperbacks doordat ze goedkoper zijn, máár… als ik bij de bieb boeken haal, ben ik toch erg blij met hardcover vanwege het lezen (ik wil geen beschadigingen in de rug namelijk)!

 • Reply Jet september 15, 2015 at 14:41

  Ik heb ook liever paperback, maar ik krijg toch heel vaak een boek met hardcover, en dan wil ik de rest van de serie ook in hardcover! Een rare gewoonte…

 • Reply Chardonay februari 21, 2016 at 21:08

  Hoi,

  Uk heb liever hardcovers, maar paperback zeg ik ook geen nee tegen.
  Ik ben niet rijk, dus als ik een maand minder geld heb, koop ik paperbacks 🙂
  Ruggen breken doe ik nooooooit!!!

 • Reply Stephanie februari 21, 2016 at 21:32

  Het is een moeilijke keuze aangezien ik een enorme boekenfreak ben, maar mijn hart kiest toch voor hardcover. Meestal koop ik paperback, omdat de meeste boeken zo worden verkocht, maar ik ben nu toevallig een hardcover aan het lezen. En om eerlijk te zijn, bevalt mij dit beter. Ik hou van de harde structuur en alhoewel ik mij helemaal kan vinden in punt 4, heb ik mijn klassiekers liever in hardcover.

 • 1 2

  Leave a Reply