Lijstjes

Waarom lezen in de zomer fijn is

LXCMDRFA51
Begrijp me niet verkeerd, lezen in de winter vind ik heerlijk, maar lezen in de zomer heeft zo zijn voordelen. En mij leek het leuk om deze vandaag met jullie te delen. Want nu de zon weer volop schijnt, doet ons dit eerlijk gezegd stiekem een beetje aan de zomer denken toch?

 1. Je kunt weer buiten zitten met je boek. Ik vind het zó fijn om in de tuin te lezen. Maar ook op het strand, aan het zwembad of in een park pak ik mijn boek erbij. En dat kan niet in de winter (nee, dat is toch écht te koud).
 2. Terwijl je buiten leest, kleur je ook nog een beetje bij. Niet geheel onbelangrijk, we willen bijna allemaal een bruin kleurtje in de zomer!
 3. In de zomer heb je vaak vakantie! En vakantie betekent: tijd om te lezen. Daarom is de zomer ook fijn.
 4. De avonden zijn langer. Oké, niet echt natuurlijk maar gevoelsmatig wel!
 5. Ik heb veel meer energie om te lezen. In de winter ben ik vaak moe en kijk ik liever een serie, maar in de zomer vind ik het ook fijn om ’s avonds gewoon buiten te zitten met een boek en lekker te ontspannen.
 6. Je hebt genoeg licht om de letters goed te kunnen lezen. En als het iets te fel wordt, dan zet je gewoon een zonnebril op.

Vind jij het ook fijn om te lezen in de zomer?

Previous Post Next Post

9 Comments

 • Reply Judith mei 3, 2016 at 11:24

  Ik ben het helemaal met dit rijtje eens! Laat de zomer maar komen. 🙂

 • Reply Eveline Fleur mei 3, 2016 at 11:49

  Helemaal mee eens! Ik heb ook veel meer energie in de zomer en met het fluiten van de vogeltjes, een boek en het warme zonnetje kan mijn dag niet meer stuk!

 • Reply Naomi mei 3, 2016 at 14:20

  Ik denk heel eerlijk gezegd dat ik lezen in de winter juist fijner vind. Heerlijk onder een dekentje met kaarsjes aan en thee bijvoorbeeld. Wel vind ik het fijn om te lezen als ik op vakantie ben in de zomer!

  x

 • Reply Luna mei 3, 2016 at 18:54

  Klopt 🙂
  Ik ben ook een echte zomerlezer. Lekker in de tuin, weinig afleiding. Ver van de telefoon en internet en van zon op mijn gezicht en blote armen wordt ik altijd blij 🙂

 • Reply Story addict mei 3, 2016 at 20:47

  Ik ben het eens met je, het zijn allemaal voordelen, maar ik vind op de bank met een kopje thee of warme chocolademelk en een fleecedekentje, terwijl het buiten regent, sneeuwt, hagelt of stormt stiekem ook wel heel erg sfeervol 😀

 • Reply Annabel mei 4, 2016 at 08:12

  Ik vind zowel de zomer als winter een heerlijke leessfeer hebben 🙂 in de winter met een pot thee, dekentjes en dikke sokken op de bank wegkruipen vind ik heerlijk. Maar nu word het weer tijd om warm te worden van de zon! En dat kan ik toch ook wel heel erg waarderen 😉
  P.s. Ik zag je denk ik een tijdje geleden fietsen bij t dommeltunneltje, kan dat? :p ik zag het alleen te laat om er iets van te zeggen, oeps :p
  Liefs xxx

  • Reply Danique E. mei 5, 2016 at 21:26

   Hé wat grappig! Ja dat kan zeker, want daar fiets ik heel vaak haha! Volgende keer even roepen, vind ik leuk 🙂

 • Reply Vivian mei 7, 2016 at 18:14

  Buiten lezen is heerlijk inderdaad! Ik heb vaak het idee dat ik veel meer tot rust kom als ik in de tuin zit met een boek, omdat er dan toch minder afleiding is.

 • Reply Esther mei 7, 2016 at 20:10

  Ik hou ook echt zo veel van buiten lezen! Geweldig dit weer! 🙂

 • Leave a Reply