Boeken,  Lijstjes

Waarom lezen in de zomer écht geweldig is

Lezen in de zomer
Als de zomer is aangebroken kan ik altijd meteen uitkijken naar de momenten dat ik ’s avonds laat nog op mijn balkon een boek kan lezen. Helaas zijn onze zomers vaak zo dat dit alleen maar bij een gedachte blijft. Dat deze zomer nu al mega lang (vind je ook niet?) duurt, vind ik dan ook écht niet erg.

Je leest tot ’s avonds laat door

Zoals ik net eigenlijk al vertelde, ik kan daar zó naar uitkijken. Omdat ik vrijwel elke dag aan het werk ben, heb ik overdag helaas geen tijd om te lezen. Verder ben ik geen enorm grote bedlezer en is de TV toch wel een grote afleiding als ik in de avond op de bank ga zitten. Daarom kan ik zo enorm genieten van het buiten lezen in de avond. De zon gaat onder, de wind wordt wat kouder, het koelt af en tóch is het nog warm genoeg om buiten te blijven zitten. HEERLIJK!

Elke plek is een goede plek om te lezen

Buiten op een bankje, in het park op een kleedje, op het strand, op een terrasje. In de winter doe ik dit toch iets minder snel. Omdat het gewoonweg veel te koud is buiten. In de zomer trekt iedereen natuurlijk naar buiten en is het op de een of andere manier ook niet meer zo gek om buiten op een bankje in de zon een boek te lezen. Terwijl als je dit iemand in de winter ziet doen, je toch even twee keer kijkt. (En dan denkt: omg hij/zij leest een boek en nu wil ik weten welk!)

Ik voel me op de een of andere manier minder lui

Wat ik nu ga zeggen, kan heel gek overkomen. Of je denkt: hey dat heb ik ook!
Ik voel mij namelijk in de zomer veel minder lui als ik ga lezen. Niet dat lezen lui is, of lui maakt. Zeker niet. Maar als ik in de winter onder een dekentje mezelf verstop voor alles dat van buiten komt en met een boek op de bank zit, voel ik me stiekem toch een beetje lui. Terwijl als ik buiten zit op het balkon of tuin met een boek, ik dit ervaar als een soort vrijheid. Misschien een gekke gedachte, ik ben wel benieuwd hoe jij hierover denkt!

IEDEREEN doet het!

Ik ken maar weinig mensen die in de zomer geen boek erbij pakken. Doordat veel mensen vrij hebben in de zomer, pakken ze er toch sneller een boek bij. Eindelijk tijd om te lezen, hoor je ze vaak zeggen. En ook daarom vind ik lezen in de zomer zo fijn. Je kunt er met meer mensen over praten. Mensen gaan tips aan je vragen, omdat jij al zo veel leest. En je ziet gewoon zó veel boeken om je heen als je bijvoorbeeld op het strand ligt. Ik word hier ultiem gelukkig van.

Dit was mijn happy summer artikel over lezen. Maakt lezen in de zomer jou ook zo gelukkig?

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *