Waarom je niet zomaar moet stemmen waar je ouders op stemmen
Boekrecensies,  Non-Fictie

Waarom je niet zomaar moet stemmen waar je ouders op stemmen – Titia Hoogendoorn

De Tweede Kamerverkiezingen 2021 komt er aan! En met de verkiezingen voor de deur, komt ook de vraag ‘op wie moet ik stemmen?’ en sommige mensen vragen zichzelf af hoe de politiek nou werkt. Ik was er ook zo een. Tot Waarom je niet zomaar moet stemmen waar je ouders op stemmen.

Waar gaat Waarom je niet zomaar moet stemmen waar je ouders op stemmen over?

‘De politiek bemoeit zich sowieso met jouw leven, dus kun je je er maar beter een beetje tegenaan terugbemoeien op een manier die bij jou past. Volgens ons is politiek net Game of Thrones: hoe meer je je erin verdiept, hoe leuker het wordt.’
Waarom moet je niet zomaar stemmen waar je ouders op stemmen? Dat leggen Titia Hoogendoorn – bekend van haar podcast voor politiekn00bs Polititia – en Nienke Schuitemaker je graag uit. Van hoe het precies in zijn werk gaat als je het stembureau binnenloopt (ja, die stembus lijkt inderdaad op een kliko) tot hoe het politieke landschap van de laatste vier jaar eruitziet. Ze vertellen je waarom het belangrijk is om te stemmen, geven een korte basiscursus over de Nederlandse politiek, bespreken hoe je kiest op wie je stemt, verhelderen wat strategisch stemmen is en behandelen de belangrijkste politieke thema’s van de laatste jaren.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: Waarom je niet zomaar moet stemmen waar je ouders op stemmen is een vlot geschreven boek. Boordevol informatie voor de Tweede Kamerverkiezingen, maar ook over de politiek. Bij een politiek boek zal je wellicht denken aan een serieus onderwerp, maar niets is minder waar: de auteurs van dit verhaal hebben op een informatieve maar vooral ook niet te serieuze toon geschreven. Je merkt duidelijk dat ze met dit boek een jongere doelgroep willen bereiken.

Waarom je niet zomaar moet stemmen waar je ouders op stemmen is handig als je niet veel van de politiek weet!’

Voor wie is Waarom je niet zomaar moet stemmen waar je ouders op stemmen?  In principe denk ik dat het voor iedereen is die weinig kennis heeft van politiek. Weet je bijvoorbeeld niet wat een kabinet is, wat de regering precies doet en wat het verschil tussen links en rechts is? Dan zou ik dit boek zeker aanraden. Je leest het in een mum van tijd uit.

Soms is het wat amicaal geschreven, maar probeer daar vooral omheen te lezen en te bedenken dat dit boek voor een bepaalde doelgroep is. Waarom je niet zomaar moet stemmen waar je ouders op stemmen is echt een boek voor jongeren en mensen die weinig kennis van politiek hebben. Op een laagdrempelige manier leer je meer over de Nederlandse politiek, wellicht dat je na het lezen van dit boek de behoefte voelt om een boek met meer diepgang over politiek te lezen!

Ben je benieuwd geworden naar het boek? Bestel hem dan hier via Bol.com.

Waarom je niet zomaar moet stemmen waar je ouders op stemmen

Titel: Waarom je niet zomaar moet stemmen waar je ouders op stemmen
Auteur: Titia Hoogendoorn
Verschenen: november 2020
Pagina’s: 128
Uitgever: Blossom Books

bol-button

Rating: 3.5/5

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *