e-reader
Boeken

Lezen op vakantie: waarom ik liever mijn e-reader mee neem

Vroeger was ik heel erg bewust ’team fysiek boek’, maar het afgelopen jaar ben ik langzamerhand wat meer ’team e-reader’ geworden. Nu de vakantie voor veel mensen voor de deur staat, vertel ik je waarom ik liever mijn e-reader mee neem.

Mijn e-reader dateert inmiddels uit 2014 en dit is mijn tweede e-reader. Ik heb een Kobo Glo HD, met roze achterkant, en ben er nog steeds heel blij mee. Er past veel op, hij werkt handig en hij lijkt wel onverwoestbaar. Ik zal je vertellen waarom ik liever mijn e-reader gebruik om boeken te lezen.

1. Het neemt bijna geen ruimte in beslag. Het ligt zo voor de hand, maar ik kan hem onmogelijk niet delen! Als je meer dan 5 dagen weg bent, is een e-reader zoveel handiger om mee te nemen. Ik heb altijd zo’n standaard pakketje: paspoort, e-reader, opladers, vliegticket, mobiel. Klaar.

2. Als ik onderweg mijn boek stom vind, stop ik en kan ik een andere downloaden via de Kobo shop of via Bol.com. Ik heb al een paar keer gehad dat een boek ‘mwah’ was en op die momenten stop je er gewoon mee en is er niets aan de hand. Wil je toch dat andere boek lezen dat je op het oog had? Geen probleem, dat kan je zo downloaden via de Kobo shop. Handig.

3. Ik kan er mee lezen in ’t donker. Ook zo’n ding: zit ik in het vliegtuig, is het pikkendonker. Moet je slapen. Wie slaapt er niet? Juist, ik. En je wil ook niet als enige dat irritante leeslampje boven je aandoen. Probleem opgelost met je e-reader waar licht in zit.

4. Als een boek tegenvalt, dan voelt het minder als een mislukte aankoop. Iets dat voor mij heel belangrijk is: ik kocht best vaak boeken die ik uiteindelijk stom vond en niet uitlas, maar ik voelde me dan toch een beetje bedrogen. De prijs van een e-book is relatief laag – zeker als je hem via Kobo Plus hebt gedownload. Geen schuldgevoel.

5. Ik kan erover nadenken of ik een boek leuk genoeg vind om hem aan te schaffen. ‘Maar, waarom schaf je een boek aan als je hem al hebt gelezen?’, ik hoor het je al denken. Als ik een boek heel goed vind, dan schaf ik hem aan (zoals ik bij het boek Ik geef je de zon heb gedaan).

6. Het boek kan niet kapot gaan of vies worden. Ik zeul mijn e-reader overal mee naar toe: zwembad, koffie drinken, strand, in de bus.. Mijn boeken gaan áltijd kapot, echt áltijd. Lelijke hoekjes, ezelsoren, kaft die doormidden is (ja, écht, sorry). Mijn e-reader is bestemd tegen alles, zolang ik het hoesje maar mee heb.

Ben jij team e-reader of ga je toch voor een fysiek boek op vakantie?

Photo by Perfecto Capucine on Unsplash

EreadersEreaders

Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply Evi Stuyts augustus 24, 2019 at 20:11

  Ik gebruik zelf mijn e-reader enkel op vakantie. Ik lees altijd wel een fysiek boek en dat nog eens een ander e-book. Maar als ik thuis ben lees ik dat ebook meestal gewoon op mijn gsm of iPad, maar op vakantie neem ik dan toch wel mijn e-reader mee. Het is gewoon zo handig en neemt zo weinig plaats in.

  • Reply Danique V. augustus 26, 2019 at 09:12

   Ja, precies! Het scheelt echt enorm veel ruimte.

 • Reply Bettie augustus 25, 2019 at 09:06

  IK was altijd team boek maar ik begin ook meer e-boeken te lezen nu. De batterij gaat ook gewoon belachelijk mee en wat je zegt: je hoeft geen 4238754928 boeken meer mee te nemen en dat scheelt veel gewicht

  • Reply Danique V. augustus 26, 2019 at 09:11

   Haha, ja vooral dat inderdaad! Vooral als je met het vliegtuig op vakantie gaat is het echt ideaal.

  Leave a Reply