Netflix

Waarom ik een haat-liefdeverhouding heb met Riverdale

Riverdale is een serie waar ik vol enthousiasme aan begon. Ik schreef in oktober vorig jaar zelfs nog een artikel waarom Riverdale zo leuk is. Maar sinds seizoen 3 begint de serie een hele andere wending te krijgen en wordt het met de aflevering gekker.

Riverdale begon als een onschuldige highschoolserie met té knappe personages. Neem de gespierde Archie, die fanatiek sportte in het schoolteam en ook nog eens gitaar speelde en zong. Wat wil je nog meer? Al gauw bleek dat Riverdale meer was dan alleen een feeling good serie, het werd spannend. Er werden mensen vermoord. The Black Hood zorgde voor commotie. Oké. Spannend.

— spoiler alert: lees niet verder als je niet wil weten wat er in seizoen 3 gaat gebeuren —

https://www.youtube.com/watch?v=TgdzQ9bLYXw

Maar toen startte seizoen 3 en ging het al vrij snel over het spel Griffins & Gargoyles. – ook wel bekend als G&G. Kort door de bocht: deelnemers aan het spel plegen zelfmoord in het spel om ‘op te stijgen’ naar de Gargoyle King. Het is een heel bizar spel en iedereen is ervan in de ban. De Gargoyle King komt regelmatig in beeld en is een soort eng monster met takken op zijn rug. Ook is er drugs in het spel – dat mogelijk verspreid wordt door Hiram Lodge – en levert daardoor gehersenspoelde tieners op.

Iedere keer als er iets geks gebeurt in Riverdale, denk ik: ja hoor, ik ben er wel klaar mee. Maar de makers van de serie krijgen me – elke keer weer – zover dat ik de volgende aflevering wil kijken. En dat is een irritante haat-liefdeverhouding kan ik je vertellen.

Afgelopen donderdag zijn er weer nieuwe afleveringen toegevoegd van seizoen 3 en drie keer raden wie gewoon braaf gaat kijken naar alle afleveringen? Juist.

Kijk jij ook Riverdale op Netflix?

One Comment

  • Kelly

    Ik vond seizoen 1 fantastisch, seizoen 2 was leuk en seizoen 3 vind ik tot nu toe echt een bummer. Ik kijk het wel, maar meer met een half oog en uit verveling haha. Ik moet de nieuwe afleveringen nog gaan kijken. Hopelijk wordt seizoen 4 beter! 😀

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *