TV-series

Waarom ik een haat-liefde-verhouding heb met Pretty Little Liars

pretty-little-liars

Afgelopen week was het de laatste aflevering van Pretty Little Liars voor de zomerstop waarin bekend zou worden wie A is. OMG! Ik heb hem gezien, maar ik zal in dit artikel geen spoilers geven van de laatste afleveringen. Dat is niet leuk voor de mensen die nog niet zover zijn! Dit wordt gewoon een leuk artikel over waarom ik Pretty Little Liars heel leuk vind, maar soms ook haat. 

– Pretty Little Liars is super spannend en soms kun je echt niet wachten om de volgende aflevering te kijken. Dat geeft aan dat de serie super leuk is (liefde), maar soms ook irritant, want je moet gewoon aan school werken of gaan slapen (haat)!
– De meiden in Pretty Little Liars zien er allemaal uit om door een ringetje te halen (liefde en haat tegelijk), zelfs als ze door het bos en de modder moeten
– Je wil steeds weten wie A is, maar eigenlijk liever ook niet, want dan is de hele magie van de serie eraf (liefde en haat tegelijk)
– De dames lopen altijd op torenhoge hakken. Hoe dan? Als je steeds achtervolgd wordt door A?
– Het regent of bliksemt altijd, maar dat is natuurlijk om het spannend te maken (liefde dat het spannend is en haat tegelijk door de bliksem)
– Ergens bij seizoen 4 kwam ik in een dip. Er zat geen gang in en alles was een beetje hetzelfde. Maar toen ineeeeens werd het weer heel spannend.
– De mannen in PLL zijn te knap (haat en liefde verhouding tegelijk)
– Iedereen lijkt verdacht en toch weer niet en weer wel en toen weer niet. Frustrerend!
– Waarom slapen alle meiden met hun gordijn open? Dat zou ik toch niet doen als ik wist dat A me in de gaten hield…

En, heb jij alle afleveringen al gezien? Geen spoilers in de comments, dat is niet leuk voor de mensen die de afleveringen nog moeten bekijken!

15 Comments

 • Susanne

  Ik herken het helemaal, ik ben in seizoen 3/4 ook gestopt. Het duurde me te lang en ik was er klaar mee. Maar na het zien van paar promo’s met Ali erin ben ik weer gaan kijken. De liefde zit hem in hoe de fanbase gegroeid is door social. Je kon na de finale gewoon niet op twitter komen omdat er meerde hashtags en namen trending topic waren in Nederland.

  Ik hoop dat ik het laatste seizoen ook leuk ga vinden!

 • Marjolein

  Ik kijk via Netflix, maar wilde zo graag weten wie A was dat ik spoilers heb gelezen en toen toch maar de laatste aflevering illegaal heb gekeken. Ik kon gewoon niet wachten. Geen last gehad van een PLL dip.
  Ik vind het wel jammer dat die spin-off met Caleb niet op Netflix staat. Misschien ben ik zo erg PLL verslaafd dat ik die ook moet zien.

 • Elsbeth

  Hahah altijd die wapperende gordijnen voor die open ramen. En in je eentje een bos in lopen. Ik was ergens na seizoen 4 afgehaakt, met die rare verhaallijn van dat creepy dorp. Al kwam ik er later achter dat dat vanwege een (onsuccesvolle) spin-off was over dat dorp. Ik snapte er op een gegeven moment ook niets meer van. Nu toch weer opgepikt en ben nu ergens aan het eind van 5 en het is toch wel weer heel spannend…. ben benieuwd naar deze aflevering!

 • Maaike

  Dit is zó herkenbaar, haha. Ik vond de eerste twee seizoenen ongeveer echt super, daarna werd het steeds slechter (maar ja, ik moest toch verder blijven kijken), begin van seizoen 6 vond ik wel weer goed en nou ja… Het wisselt een beetje af. Ik vond de ontknoping niet echt verrassend, maar het was op zich wel een goed verhaal. Vond de cliffhanger alleen helemaal niet spannend!

 • Rowan I My Pink Fairytale

  Ja, ik vind PLL aan de ene kant heel erg leuk en spannend, maar aan de andere kant word ik er echt gek van dat A steeds niet bekend wordt gemaakt, of dat het dan weer een soort A is die onder de ‘Big A’ staat. Ik vind het inmiddels allemaal een beetje te omslachtig en vind het fijn dat het bijna afgelopen is. Weer tijd voor andere series!

 • Simone

  Ik ben helemaal bij met alle afleveringen. En ik wil nog wel 30 seizoenen kijken. Maar ik snap de hele haat-liefde verhouding wel! Leuk omschreven. En inderdaad, hoe kunnen ze nu continue op die hakken lopen. I wish I could!

 • Vivian

  Heeeeeel herkenbaar! Voor mij is de voornaamste reden dat ik blijf kijken toch wel de mooie dynamiek tussen de meiden, hoe ze met hun persoonlijke drama’s worstelen maar toch bevriend blijven en hoe die vriendschap zich ontwikkelt. En de A-ontknoping vond ik toch ook wel erg diepgaand!

 • Edriënne

  Ik heb alles van PLL gezien, ik ben een PLL-junkie! Behalve dan Ravenswood, ik had nog een paar afleveringen, maar ik kon me er gewoon echt niet toe zetten om dat verder te kijken. En volgens mij zijn gewoon alle personages in PLL knap, hoe doen ze dat toch! Leuke (en herkenbare) blog 🙂

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *